![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Wg mnie zasadniczą wadą jest brak wlotu powietrza w "ryju" :Thumbs_Down: |
Cytat:
http://www.motostrailadventure.com/m...9-thickbox.jpg http://images.denniswinter.com/image...1-56089100.jpg ciekawe czym się będzie różnił. Skorupa, inne wykończenie? |
Cytat:
ta sama fabryka, inny branding? |
Może Acerbis wykupił IXS? Fajny nawet. Dużym plusem jest blenda choć na wertepach lubi sama opaść to jednak fajny duperel.
|
kupiłem Fly-a Trekkera wizualnie ok, wygodny z wyjmowanym środkiem...łudziłem się, że będzie uniwersalny i w ogolę przefajny. Szybka paruje, jest za ciężki i przy głębszym osadzeniu na głowie wypina się jedno z mocowań gąbki centralnej(wewnątrz). Nast razem będzie lekki kask + nieparujące gogle i alternatywa na szosę kask integralny. Więcej info po dłuższym zapoznaniu z pacjentem:)
|
A już tak się na Trakkera napaliłem :Sarcastic: A cudowne folie, jak np FogCity, nadają się do takich kasków, czy wizjer jest do tego za duży? :confused:
|
Mówisz o tym konkretnym kasku czy ogólnie? Mam teraz HJC z blendą - przez 3 lata nigdy nie opadła sama... I nie wydaje mi się, aby wogóle była taka możliwość (w tym konkretnym kasku).
Niestety dla okularnika blenda jest nieodzowna - nie wyobrażam sobie nie mieć jej pod ręką... A te kaski to chyba jakaś pieśń przyszłości? Bo nigdzie nie moge znaleźć informacji gdzie kupić lub chociaż przymierzyć. Cytat:
|
Ogólnie, miałem dwa kaski, pierwsza Naxa :) pozostawmy bez komentarza...blenda super ale na dziurach sama się zapodaje, a w LS2 Ride była trwała ale wyświechtała się i też zdarzało się samej zapodać...a może to poprostu wada materiału, promocyjne ceny.
Noszę szkła kontaktowe ale przyznam że blenda to super sprawa! W okularach ciężko się jeździ...wygodniej niż w szkłach bo na wietrze oczy tak nie łzawią i nie męczą ale za to pole widzenia gorsze :( Acerbis fajny kask...ciekawe jak wykonanie. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:17. |