![]() |
Cytat:
Nie wiem jak Albania ale w praktyce w pozostałych wymienionych nikt tego nie wymagał a milicja zatrzymywała nas dość często (zwłaszcza na Ukrainie :mur:). |
W Albanii ani na Ukrainie nikt nie chciał ode mnie międzynarodowego prawka.
|
Pytanie do tych co już byli.
Brać kostki, czy na Metzlerach Tourancach oblecę? W planach Gruzja i Armenia. Opinie w necie są podzielone. Jakby nie było to kolejne 10 kg na pokładzie. Lecę z plecaczkiem i żadnego hard enduro raczej nie będzie. |
Metzelery się nadadzą - będzie Pan zadowolony :-)
|
Obleciałem w zeszłym roku na anakach, dało radę mimo kilku setek offu na ichniejszych kamienistych drogach.
|
Na nowych anakee oblecisz i jeszcze zostanie ich coś.
Na touransach napewno da rade ale gorzej na śliskich kamieniach |
Czyli polecę na Tourancach, bo takie zalegają mi w garażu.
Najwyżej żonka będzie leciała przed moto i wycierała szmatką mokre kamyczki. http://africatwin.com.pl/images/icons/icon7.gif |
.........
|
Czy wjeżdżał ktoś w ciągu ostatnich dwóch dni do Gruzji na wizie tranzytowej przez Werchnij Lars? Ambasada w Warszawie zaprzestała wydawania wiz tranzytowych z krajem docelowym jako Gruzja (jeszcze 3 tygodnie temu normalnie wizy wydawali), chyba że ma się zezwolenie na przejazd przez Abchazję. Tylko znowu Gruzini nie uznają Abchazji i przekraczanie granicy w tym miejscu jest nielegalne. Rosjanie twierdzą też, że Lars jest zamknięte, ale konsul Gruzji dzwonił na granicę i dzisiaj normalnie odprawiają. Jeżeli udaje się teraz w ogóle przekroczyć granicę to zostaje wyrobienie podwójnej turystycznej.
|
Cytat:
Mogę potwierdzić jedynie problem z wizami tranzytowymi przez Rosję w przypadku wyjazdu z Gruzji. Wczoraj odbiłem się od konsulatu a wcześniej od rosyjskiego centrum wizowego (taki ich nowy twór). Wizy turystyczne podobno wydają normalnie, za tydzień będę wiedział na 100% czy faktycznie tak jest. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:08. |