![]() |
jasne. przewertowałem fora dwa. albo za szybko i umknęło mej uwadze, albo tego info nie znalazłem nie pytam się o to co wiem. a o luz w skrzyni jedynie ..po to jest filmik. na wymioty bierz gastrolit.:Thumbs_Down:
|
Spokojnie Panowie.Nowy jest troche wyrozumiałości i cierpliwosci... na pewno sie dotrze.
|
Luz na wałku zdawczym lub jak kto woli zębatki przedniej pod warunkiem że nie jest poosiowy (dopuszczalny) nie wyglada źle i daje się jezdzic ale może prowadzić do spustoszen w skrzyni.
Tak jak pisalem w wątku http://www.africatwin.com.pl/showthread.php?t=3982 okazalo się: 1. rozpolowienie silnika nieuniknione:(:( 2. lozysko do wymiany rozsypalo się w drobny mak 3. uszkodzilo jeden z trybów na wałku zdawczym - do wymiany :(:( 4. profilaktycznie wymieniam drugie lozysko MAM NADZIEJĘ ŻE AFRI BEDZIE READY JUZ NA WEEKEND. |
No to witamy:)
Z tego co pokazałeś na filmikach wałek jest OK. Natomiast wymieniłbym płytkę zabezpieczającą - jej wyrobione ząbki powodują, że zębatka ma trochę luzu na boki. Można próbować ją odwrócić (jeśli tego jeszcze nikt nie robił) |
kazmir - dzieki za opinie. sprawdze jak to jest. kupilem nową zębatke w saloonie hondy (63 PLN za Sunstar:Thumbs_Up:) celem wymiany. jęzeli chodzi o luz na wałku prawo-lewo, czyli ten zły(jak zły cholesterol;) to nie wyczuwam.
zakladając ten watek chodziło mi o opine na temat luzu w skrzyni biegów, tzn krecąc zębatką prawo-lewo wg mnie ma dość dużą swobode ruchu nim załapie opór w skrzyni. THX tomozdyn - Cytat:
|
Cytat:
|
:mur::mur::mur: . przecia mogłem na to wpaść:) dzięki!!
|
Posiada ktoś jeszcze może ten artykuł z ŚM o tym wałku zdawczym. Będę wdzięczny gdyby ktoś przesłał na jartur@poczta@fm. Z góry dzięki....
|
JarArt - > Afripedia :) -> http://faq.africatwin.com.pl/Napisali_o_Afryce...
|
Dzięki Ramires
Szukałem w Afripedii, ale ten dział ominąłem... nie wiedzieć czemu... :):) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:20. |