Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Imprezy forum AT i zloty ogólne (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Spotkanie FAT w Kotlinie (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=18959)

Dubel 29.08.2013 17:52

Cytat:

Napisał Cynciu (Post 334821)
Co do przewozu upieczonego tego czegoś, nie znam się ale:

Nie owijałbym w żadne folie. Nic mu się nie stanie jak tylko muchy nie będą się na tym paść. Ma oddychać. Mięsiwo paruje, oddaje wodę. Jak będzie w folii to woda osiądzie na mięsie i zrobi się obślizgłe. Nigdy nie mieliście takiego szjasu w lodówce? (np. kiełbacha w reklamówce).
Przykryć i ma "oddychać", choć już nie dycha.

Ale, ja się nie znam.

Pewnie masz rację. Ja mam praktykę co do mrożonek i wędzonego ale nie mrożonego.
Pozdro

matjas 29.08.2013 19:04

wierzę, że ten kto to robi /a ma zakład masarniczy i nie robi tego zdecydowanie po raz pierwszy/ opakuje zwierzę tak aby dojechało do nas smaczne.

myslałem wiele nad odgrzewaniem go do stanu satysfakcjonującego nozdrza i podniebienie i powiem, że grill mnie nie przekonuje aczkolwiek wielu pewnie zdecyduje się na dziczyznę z grilla. myślę, że tak chude mięso po prostu się na grillu wysuszy.
odgrzewanie przy/na ognisku w ogóle nie wchodzi w grę bo raz, że nie mamy rożna zdolnego bezpiecznie udźwignąć 30kg mięsiwa, a dwa to odgrzanie nad ogniem takiej masy niemal na pewno zakończy się opaleniem skóry, a najgłębsze warstwy i tak pozostaną zimne...
poza tym WSZYSTKO będzie gorące na raz i na raz trzeba będzie to zjeść a temu na pewno za jednym podejściem nie podołamy. stąd pomysł poniżej:

jako alternatywę załatwiłem dwie patelnie elektryczne beztłuszczowe takie na jakich były przygotowywane pierogi na IZIm... źródło jest dokładnie to samo - warto mieć takie kontakty jak się okazuje :D tym bardziej że MiszczGrilla wypożyczył je za flaszkę :D zrobimy sobie na nich odgrzewane, przypiekane mięsko a do tego brattkartofeln, które uważam, że idealnie pójdą z naszą dziczyzną i browarem :D

apropos alternatyw bo przecież przyjeżdża nasz Murelos i parę innych Pań, to oczywiście wiem, że dziczyzna równie pięknie wchodzi z czerwonym winem - będę o tym pamiętał.

ślinka leci??? mi już tak :D

matjas

myku 29.08.2013 19:38

Mi w maju niemiecki dzik czyt.Wildschwein zdemolowal pol przodu w busie.Tak wiec z przyjemnoscia wyrownam rachunki:smoking:

Misza 29.08.2013 19:46

Jesli chodzi o rożen to swego czasu zrobili my na budowie z prętów zbrojeniowych na szybko i nawet działał, puntek powinien go mieć. Mięcho owineliśmy folią alu mocno i się nie suszyło tylko podgrzewało... co prawda trochę to trwało zdążyłem zerwać film ale pamiętam że vomitowałem mięchem więc musiałęm coś zjeść;)

W kamieniołomie piekliśmy świnkę na takiej dupnej patelni... też to trwało kilka godzin a zjedzenie max 20minut ;)

PARYS 29.08.2013 23:56

Panowie - spokojnie z tym prosiakiem. Będąc na Bałkanach długo kilka takich prosiaków i jagniątek popełniłem więc wam powiem tak - przewożenie upieczonego tylko pod jakimś materiałowym przykryciem, żadne brezenty srenty. I to jest raz. A dwa, że odgrzewanie jeżeli już to tylko piekarnik lub mikrofala. Piszę jeżeli już bo żaden szanujący się bałkańczyk nie odgrzewa takiego mięsa i wpierdziela na zimno, Chyba że jest świeżo z rożna to inna sprawa.
Co do samego rożna to wcale to nie jest takie trudne i sranie w banie z tymi wszystkimi peklowaniami i piecami specjalnymi. Ja pożyczałem rożen do siebie z napędem z silnika z pralki a raz mi się zdarzyło mieć takowy z napędem z silnika od wycieraczek w maluchu i zasilanego z akumulatora. A ognisko do pieczenia prosiaka trzeba po prostu odpowiednio zrobić, to się nic nie spali.

kulka 29.08.2013 23:58

prosiaka zezarlismy na puntkowym , odgrzewany nad ogniem w brytfannie byl i byl PREZAJEBISTYYYY :D

PARYS 30.08.2013 00:03

1 Załącznik(ów)
Załącznik 42397

Oczywście kilka narzędzi do tego potrzeba :haha2:

bliźniak 30.08.2013 00:48

1. matjas
2. Dubel - pokoj 2 osobowy z Dubelowa Madzia
3. Dubelowa Madzia
4. Mat
5. Matowa
6. Moorelos (pokój z dżakuzi)
7. Hubert
8. JarekO - pokój
9. Pastor
10. Tupek
11. Strobus1
12. Kwintal- pokój
13. Kwintalowa Basia- pokój
14. Lepi - pokój
15. Zetjohny - pokój
16. Fazi - pokój pokojowy
17. Jagna - (jeszcze nie wie) - już wie i prosi o pokój
18. Dzieju-pokój
19. Szynszyll
20. PARYS - opcja spa tym razem proszę z wellness
21. Cynciu na 84,5% - namiot
69. Rambo + 1 (DTN)
23. trzykawki - pokój - ale nie jako 6-tka lub 9-tka do Rambo
24. Gonzik.Korba - ponkój dla partyzanów
25. Kwintalowy brat- pokój
26. Lupi
27. Kitu - pokój - wtryniłem się na listę za Look_520
28. Jorge - jadę matjasowi skopać dupę . Aha - i mam mieć zniżkę za sprowokowanie autora !. Dwójkę biorę i miejsce na namiot - ma być ciepło:.http://www.accuweather.com/pl/pl/klo...monyr=9/1/2013
29. Miras Sc + Mirasowa Krysia - pokój
30. step - namiot
33. WD60 + Olo i Grażyna -pokój
34. Kici + Nina - pokój.
35. oresco- pokój
36. Krzeszu, Łukasz G, Szwagier - pokój.
37. ArtiZet- pokój
38. Misza - 2.0 m2 jakiegoś w miarę płaskiego, może być na dworze, wewnątrz, byle nie pod rynną.
39.myku-matjas placi wiec pokoj i maja byc wygody.
40.jamba-jak wyzej-pokoj
41. Miras-jakiś suchy kawałek podłogi
42. movistar - jakies wyro w pokoju.
43. Szparag - jadę busem śpię w busie. Jak ktoś chce mogę zabrać z Wawy jeszcze 5 motocykli.
44. mishieck - i tak będę spał na podłodze więc po co kombinować :D
45. Bliźniak - podłoga będzie git, a jak jeszcze będzie się do kogo przytulić, to bajka ;)

borys609 30.08.2013 00:56

Osz kurna to się impreza szykuje. Aż na tą okazję Motokurę umyję! Nietaktem byłoby nie być więc będę bom taktowny!

1. matjas
2. Dubel - pokoj 2 osobowy z Dubelowa Madzia
3. Dubelowa Madzia
4. Mat
5. Matowa
6. Moorelos (pokój z dżakuzi)
7. Hubert
8. JarekO - pokój
9. Pastor
10. Tupek
11. Strobus1
12. Kwintal- pokój
13. Kwintalowa Basia- pokój
14. Lepi - pokój
15. Zetjohny - pokój
16. Fazi - pokój pokojowy
17. Jagna - (jeszcze nie wie) - już wie i prosi o pokój
18. Dzieju-pokój
19. Szynszyll
20. PARYS - opcja spa tym razem proszę z wellness
21. Cynciu na 84,5% - namiot
69. Rambo + 1 (DTN)
23. trzykawki - pokój - ale nie jako 6-tka lub 9-tka do Rambo
24. Gonzik.Korba - ponkój dla partyzanów
25. Kwintalowy brat- pokój
26. Lupi
27. Kitu - pokój - wtryniłem się na listę za Look_520
28. Jorge - jadę matjasowi skopać dupę . Aha - i mam mieć zniżkę za sprowokowanie autora !. Dwójkę biorę i miejsce na namiot - ma być ciepło:.http://www.accuweather.com/pl/pl/klo...monyr=9/1/2013
29. Miras Sc + Mirasowa Krysia - pokój
30. step - namiot
33. WD60 + Olo i Grażyna -pokój
34. Kici + Nina - pokój.
35. oresco- pokój
36. Krzeszu, Łukasz G, Szwagier - pokój.
37. ArtiZet- pokój
38. Misza - 2.0 m2 jakiegoś w miarę płaskiego, może być na dworze, wewnątrz, byle nie pod rynną.
39.myku-matjas placi wiec pokoj i maja byc wygody.
40.jamba-jak wyzej-pokoj
41. Miras-jakiś suchy kawałek podłogi
42. movistar - jakies wyro w pokoju.
43. Szparag - jadę busem śpię w busie. Jak ktoś chce mogę zabrać z Wawy jeszcze 5 motocykli.
44. mishieck - i tak będę spał na podłodze więc po co kombinować
45. Bliźniak - podłoga będzie git, a jak jeszcze będzie się do kogo przytulić, to bajka ;-)
46. borys609 - kawałek równej podłogi pod dachem, najlepiej przy grzejniku i żeby rano jakaś długonoga blondyna obudziła mnie zalotnym spojrzeniem, z drinkiem w ręku mrucząc "mrrrau Tygrysie" :).

moorelka 30.08.2013 00:58

Cytat:

Napisał matjas (Post 334828)
apropos alternatyw bo przecież przyjeżdża nasz Murelos i parę innych Pań, to oczywiście wiem, że dziczyzna równie pięknie wchodzi z czerwonym winem - będę o tym pamiętał.

no tego wina tak ze 10 zgrzewek załatw żeby do rana starczyło :D a jakiś plener fotograficzny bedzie?

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:08.