Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Trochę dalej (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=76)
-   -   Ukraina - Zjadłem zęby na Zakarpaciu (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=19415)

voxan69 20.09.2014 22:47

Coś pięknego

Miki Głogów 20.09.2014 23:58

Cholernie, ale zdrowo: ZAZDRODZCZĘ !!!
Lekkiego kupię, ma ktoś na zbyciu ?? :-)

wojtekm72 21.09.2014 13:46

Z Ust Czarnej poloniną Krasną do Kołczawy

16 Załącznik(ów)
Z Ust Cz. droga na połoninę jest lajtowa. Po chwili wspinaczki już Zbyszka nie widzę. Lekko zaczynam go gonić i już po chwili musiałem odpuścić. Urwałem płytę Kappa. Powoli zaczynam się rozbijać na noc i szykować warsztat, a już za kilka sekund Zbyszek wraca i pomaga mi w naprawie. To się nazywa asekuracja i pilnowanie kumpli :Thumbs_Up:. Zresztą nie raz bym poległ gdyby nie pomoc towarzyszy na których zawsze możesz liczyć. Świadomość, że Ktoś ci zawsze pomoże i się wróci w razie potrzeby daje niesamowity komfort podróżowania :bow:. Więc jedziemy sobie dalej połoniną, robiąc sobie co chwila przerwy na foto i odpoczynek.

Załącznik 50130

Załącznik 50131

Załącznik 50132

"Schronisko" po drodze.

Załącznik 50133

Załącznik 50134

Ruch jak na autostradzie :) co chwila Ural 6x6 i grupki osób zbierających jagody.

Załącznik 50135

Załącznik 50136

Załącznik 50137

Załącznik 50135

Załącznik 50144

Załącznik 50143

Jest jednak kilka podjazdów, które sprawiały problem i opóźniały dotarcie do celu. Kiedy już myślałem, ze oprócz progu wodnego u stóp Kołczawy przejazd Krasną jest do ogarnięcia Afryką. Na jednym z podjazdów kilka większych kamieni zmieniły kierunek jazdy o 180 stopni i Dominator się dosłownie postawił. Kolejne siniaki, części ciała których prawie nie czuć i znowu gmole uratowały chromy. Pomoc Zbyszka była nieunikniona. Na zmianę pchaliśmy i ciągnęliśmy motor pod górę. I ten cholerny kufer, przecież miało być lajtowo :D. Jednak go musiałem odpiąć :mur:. Po kilku próbach pchania okazało się, że nie ma napędu. Łańcuch się urwał rzekł Zbyszek. O ja pierd... Ciarki mi przeszły po plecach. Tylko spadł. Kamień uderzył w prowadnicę, która po części pękła i to było prawdopodobnie powodem opuszczenia miejsca pracy przez łańcuch.

Załącznik 50139

Dalej w kierunku wieży. Niesamowite wrażenie, odważyłem się wejść na pierwszy podest z chyba ośmiu. Ma wysokość coś około 80 metrów. Zardzewiała i popękana. Stojąc pod nią i patrząc w górę ma się wrażanie że wieżyczka odchyla się o metr od pionu. Od wieży odchodzą dwie drogi. Jedna w kierunku Kołczawy na próg wodny, natomiast druga do sprawdzenia w przyszłym roku :at:.

Załącznik 50140

Jeszcze tylko zjazd i kolacja w stanicy czeskiej czy jakoś tam.

Załącznik 50141

Załącznik 50142

Mirmil 21.09.2014 15:32

Zrobic "podjazd smierci" na Poloninie Krasnej na takich ciezkich sprzetach- SZACUN

zbyszek 21.09.2014 22:13

1 Załącznik(ów)
Mirek, jaki podjazd śmierci?? Krasna porównując z Borżawą to niedzielna pojeżdzawka jest,
nie ma tam trawersów szerokości 0,5metra nad przepaścią gdzie można sobie majtki pobrudzić od samego patrzenia:D, a jedzie się po płaskiej ścieżce :dizzy:
Byłem pierwszy raz, może mam niekompletny ogląd sytuacji ale Borżawa tak mnie spłoszyła że muszę tam wrócić.
Połonina Krasna jest super widokowo, samodzielny wypad to jednak szaleństwo, tak jak Wojtek miałem ochotę wrócić tam sam. Ale złamana noga na którymś z podjazdów to.... jest możliwe :cold:
Byliśmy w okresie zbioru jagód więc były ciężarówki/ ludzie ale turystów raczej brak.
Piękne pustkowie, przejechaliśmy je w kilka godzin nie śpiesząc się. Było by super pojechać z namiotem, zrobić Krasną w dwa dni sącząc okoliczności przyrody:drif:

Rojek 21.09.2014 23:01

Cytat:

Napisał smigacz (Post 396781)
Wojtek Małe:(. Niestety tam już końcem września potrafi przyprószyć po wierzchu.
Jeśli nie uda się do połowy października to później to już bardzo ryzykowne choćby ze względu na zamarzniętą ziemię . A trawersy to tam jak sam widzisz :cold:. Lepiej nie znaleźć się 50 metrów niżej. Może na Początek Borżawy (Płaj) da radę ale dalej bym nie jechał. Poza tym na kostce w tym okresie to strach jechać.

Kurrrrr.... :mur:
Wojtek, Zbyszek więcej zdjęć, tyle mi w tym roku zostało :(

wojtekm72 13.07.2015 21:43

Na lekkich bo ja już na Afryce nie daję rady.

https://www.youtube.com/watch?v=lRtWq4CyEP8

smigacz 13.07.2015 23:13

:Thumbs_Up::Thumbs_Up::Thumbs_Up:Wracają wspomnienia:drif:. Gratulację la całej ekipy:bow:

Rojek 13.07.2015 23:17

Fajnie było. Dzięki Wojtek za filmidło :) I już nie pitol, że Afrą ni hu hu :)

rrolek 14.07.2015 23:39

Wieczór

Rzezi to tam nie ma, widoki szerokie, luz, rekraaaacja.
Ale tak Borżawa od samego południa po Stoj? Czemu się nie da?

Pozdr
rr

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:39.