![]() |
Tja - ale spróbowałem też innego duala jakiegoś i to samo było. Tam w sumie jeszcze gorzej bo normalnie jakby mi policzki ściskało takie jakieś do dupy w ogóle
W dupe z tym i tyle... |
w moim Oneal-u
-szyba przylega dobrze, -do zapięcia DD idzie przywyknąć(by zdjąć kask nie trzeba za każdym razem do końca tego rozpinać-wystarczy poluzować), -wentylacja lux, -blenda jak i jej mchanizm narazie lux, -nie podwiewa pod brodą - jest 'wypełnienie' -szyba nie paruje mocno ale troche znieształca "wizje" gdy patrzymy w dół np. na zegary. jadąc w LS2 w podobnych warunkach pogodowych - szyba parowała mocniej, zniekształcała obraz w każdym momencie. -żadne śrubki się nie zgubiły nawet po tym jak "przytarłem" po asfalcie :)... Sierre Moge też porównać do Airoha S-4, którego też używam i tam właśnie szyba nie przylega, podwiewa ,paruje bardziej,blendy nima,ale jest lżejszy |
Tak, zapomniałem napisać o tym zniekształcaniu przy krawędzi szyby. Szczególnie upierdliwe jak się akurat zerka na navi :)
|
Potwierdzam problem z dołem szyby przy zerkaniu na navi. Chyba będę musiał ją przenieść nad zegary.
Dziś testowałem też kask podczas ulewy - paruje ale nie ma tragedii, można trochę szybkę uchylić. Co prawda jeszcze gorzej wtedy zerka się na navi ale jest do przeżycia. |
Kupić, czy nie kupić, oto jest pytanie ?!?
Stoję przed zakupem dualowego kasku. Nie wchodzi w grę szoi czy airoch bo 2000 to dla mnie zdecydowanie za dużo kasy. Powiedzmy granica finansowa to 1000 plnów. Rozważam sierre adventure. A moze jakaś alternatywa ? Z tego co zauważyłem na chwilę obecną to niewiele kasków ma możliwość założenia pinlocka, posiada blendę (najmniej mi na niej zależy bo jeżdżę w okularach), i jest względnie dobrze wykonanych (śrubki, daszki itp) To jak z tym Onilem brać ????? |
Każdy swoje chwali, polecam FLY Trekkera, solidne wykonanie, niezła wentylacja i przystępna cena (mój kosztował w IM 250zł w promocji).
|
w ostatnim Motocyklu w teście kasków ADV wygrał NISHUA Enduro Carbon. Cena 1175
|
Ekhem. W maroku dwa tygodnie bez szyby a z goglami ze sierrą. Powiem tak - blenda spasowuje się z założonymi goglami. Kask się suuuuper sprawdził.
|
Bardzo polecam ten kask.
|
OK siera jest niedostępna - niestety
A może ktoś ma doświadczenia z shark explore-r ??? Trochę zbajerowany ale mogę mieć biały za 1200 ??? Masa 1300, i jest blenda, tylko jest to jednak nieco wyższa póła finansowa niż np NOX 731, czy fly treker, który to jest za 1/3 tej kwoty i też ludziska nie narzekają. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:39. |