![]() |
Dentka wysłałem Ci wiadomosc w sprawie tych zarowek
|
Nie będę zakładać kolejnego tematu. Warto poczytać, a żarówki sobie można "powycinać" i zrobić mała ściągę do aut i moto:)
https://www.auto-swiat.pl/eksploatac...jdluzej/yh6ktj |
Cytat:
|
Jak chcesz daj mi na priv'a adres e-mail to ci wyślę wycinanki;):)
|
Odświeżając żarówkowo.
Kiedyś używałem jaśniejszych H4 chyba +30% . Co teraz jest godne polecenia? Marketing to najczęściej bełkot. Chodzi o to kto jakich H4 używał i dawały prawdziwe mocne białe światło a nie oszukujące oko niebieskimi filtrami. No i o oczywiście 55/60 a nie wynalazki po 90W. Podawajcie co dobre i co było kiepskie. |
Miałem Tungsram Megalight +120, bardzo dobre białe światło, nie niebieskie, w nocy super, w deszczu normalnie było widać. Szkoda, że cena ich poszybowała dwukrotnie, kupowałem po 35 zł. Dwa lata świeciły jak złe. U mnie wygrały z Night Breaker i Blue Vision.
Teraz pakuje zwykłe żarówki, za 10-12 zł i wymieniam po roku i też jest super. |
Night Breaker Laser.
|
Założyłem w zeszłym tygodniu do RTka H7 Osram Night Breaker SILVER (25 zł), są też H4. Ładne białe światło, oczywiście daleko im do ledow :mad:
Ostatnio dużo o różnych żarówkach czytałem / oglądałem i wybrałem wersję silver bo mają dużo dłuższą żywotność od tych reklamowanych najjaśniejszych które potrafią działać 150h. |
Przetestowałem Osram Night Breaker Lase , te co świecą jaśniej to żyją krócej coś za coś. Faktycznie bardzo dobrze świeciły w nocy
|
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:38. |