![]() |
Dzięki za ifo, nakrętkę ma z prawej, więc roboty będzie mniej
|
Czy ja coś źle robię czy na prawdę w rd04 trzeba zdemontować puszkę filtra powietrza żeby odkręcić górne mocowanie amora?
|
nie trzeba :)
ale łatwo nie jest :) |
Płaskim nie dałem rady dojść żeby przytrzymać śrubę
|
Dwie nasadki jeśli jest śruba i nakrętka, ale z wyjęciem go stamtąd to już więcej zabawy :) Ja demontowałem wahacz.
|
Wychodzi bez ruszania wachacza w dół , kiwaczke trzeba rozkręcić :)
|
Z góry przepraszam, że trochę nie w temacie, ale mam pytanie odnośnie tylnego amora w trampku 650. Zauważyłem u siebie luz na górnym mocowaniu, chwilowo nie mam dostępu do srwisówki i nie wiem co tam się mogło wypracować. Tam jest jakieś łożysko, tulejka, coś tam można wymienić? Ktoś się orientuje? Ktoś ma jakieś doświadczenia?
|
Możliwe że amor padł 2 tyś km po jego regeneracji? Robiłem zimą i od jakiegoś czasu tłucze tj. część skoku nie jest tłumiona a jak juz dojdzie do tłumienia to jest jeb,jeb,jeb , po dziurach masakra. Mam RD03 - kiwaczka ok , nie ma luzów
|
Zakładając, że te 2 tys. km nie były zrobione na zawodach, to regeneracja była przeprowadzona niewłaściwie, albo....luz jest jednak gdzie indziej.
|
Wszystko jest możliwe :)
Gdy sam regenerowałem to padł po 1tys ale gdy robi to specjalista to powinno wytrzymać więcej :) Oczywiście styl jazdy skoki z wysokości itp. skracają żywotność zawieszenia :) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:46. |