![]() |
Fajnie się czytało
P.s. Czy teraz z perspektywy czasu, wybralibyście dojazd na kołach w tę i nazad czy lot na miejsce i wypożyczenie moto na miejscu (więcej czasu na eksploracje )? Pytam , bo już jakiś czas chodzi mi ten Pamir po głowie... |
Super wyprawa, świetne foty. Gratulacje. Fajnie że w końcu się udało :Thumbs_Up:.
|
Fajna relacja. Świetnie się czytało i oglądało, zwłaszcza, zę część Twojej trasy pokrywała się z moja tegoroczną podróżą. Fajnie widać kontrast w odbiorze miejsca - tam gdzie Ty opisywałeś, że nudno my mieliśmy mnóstwo przygód. Jak widać wiele zalezy nie tylko od samego miejsca, ale od okoliczności, które się tam zastanie.
|
Elegancka realacja. Czemu my w zeszłym roku nie zjechaliśmy w stronę Pika Lenina nie wiem do dzisiaj?
Minus dojazdu na kołach taki, że najciekawsze docelowe miejsca się lekko liże z braku czasu na dokładną eksplorację. |
Bomba! :Thumbs_Up:
|
Cytat:
|
Dzieku za relacje - bardzo fajnie sie czytalo, tez mysle o tym kierunku, czy mozesz podac ramy czasowe calego wyjazdu, dojazd- na miejscu- powrot, podsumowanie kosztow?
|
Tak tak, kilka danych mile widziane.
|
Umieszczam statystyki z wyjazdu:
Czas: 26 days Dystans: 12 864km (średnio 494,8km) Największy dzienny przebieg 976km (13h40min) Najkrótszy 87km 1 dzień opoczynku 1 wywrotka 6 krajów 10 przejść granicznych (najszybsze 30min, najdłuższe 3,5h UKR/RUS Najniższa wysokość poniżej poziomu morza -30m okolice morza Kaspijskiego Najwyższa wysokość 4655m.n.p.m - przełęcz Ak Baital 51 -tankowań 531,33l zużytej benzyny Średnie spalanie 4,13l/100km Najtańsze paliwo $0,4/l (Kazakhstan), najdroższe $1,23/l (Polska) 2 mandaty za przekroczenie prędkości 3 łapówki na granicach 5 noclegów w namiocie 1 nocleg w jurcie Koszt wyżywienia, noclegów, mandatów, łapówek i opłat wstępu, itd.: 1950zł Koszt paliwa 1630zł Do całości kosztów oczywiście należałoby doliczyć koszt wiz (Rosja i Uzbekistan kupione były w biurze turystycznym, Tadżykistan to eVisa kupiona przez internet). |
:Thumbs_Up:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:38. |