Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   NAT - Warsztat (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=171)
-   -   Rdza na ramie Afry 2017??? jaja czy co? (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=31324)

yeuop 24.02.2018 12:07

Bayerische Traktoren Werke.

Grzechu2012 24.02.2018 12:56

Cytat:

Napisał maciej33 (Post 572169)
Co to jest Btw-u do czego uzywasz?

psika tym na rdzę żeby nie rozmnażała się na africe i nie pożarła ramy przed końcem gwarancji :D
ja osobiście nie używałem ale czytałem na forum same dobre rzeczy oczywiście na jedynym prawilnym forum gdzie som ludzie co wiedzo wszystko :at:

mdxmd 24.02.2018 14:01

a co będzie jakby wybrać się na zimową przejażdżkę po lekkiej solance:vis: ;)

Melon 24.02.2018 18:29

Jeżeli ruda pojawia się na spawach to widzę większy problem.Mikropęknięcia ?A swoją drogą w kacie jeżeli kupujesz(wymieniasz) ramę to dostajesz z takimi numerami jak masz.

Birtka 24.02.2018 18:48

Cytat:

Napisał melon1968 (Post 572228)
Jeżeli ruda pojawia się na spawach to widzę większy problem.Mikropęknięcia ?A swoją drogą w kacie jeżeli kupujesz(wymieniasz) ramę to dostajesz z takimi numerami jak masz.

Wiesz mi to w jakim stanie jest to w tej chwili to nie przeszkadza. Bo w świetle dziennym tego nie widać. Zastanawiam się jak to będzie wyglądało za 5 lat. Jeśli tak samo jak teraz to nie ma dla mnie problemu. Aż takim detalistą to nie jestem.

Dubel 24.02.2018 18:51

Cytat:

Napisał Birtka (Post 572229)
Wiesz mi to w jakim stanie jest to w tej chwili to nie przeszkadza. Bo w świetle dziennym tego nie widać. Zastanawiam się jak to będzie wyglądało za 5 lat. Jeśli tak samo jak teraz to nie ma dla mnie problemu. Aż takim detalistą to nie jestem.

Jesli te ogiska rudej sa spowodowane mikro peknieciami to za 5 lat rama bedzie wiotka jak z gumy :dizzy:

Birtka 24.02.2018 19:13

Cytat:

Napisał dubel (Post 572230)
Jesli te ogiska rudej sa spowodowane mikro peknieciami to za 5 lat rama bedzie wiotka jak z gumy :dizzy:

Dlatego plan jest taki, że będę obserwował to i za rok albo rok z kawałkiem jak będzie bliżej końca gwarancji podjadę do Hondy i poproszę o wymianę na nową.
Druga sprawa to patrząć w których miejscach rudy wchodzi to nie są to jakieś nośne elementy. Cholera wie co się dzieje tam gdzie nie jestem w stanie dojżeć.

jurek 24.02.2018 21:16

Ja zgłaszam do pana Hondy. Zobaczymy jak zdziałają. Uważam, ż im więcej osób zgłosi to szanse, że poważniej podejdą do sprawy. A jeżeli jest prawdą, że nie trzeba będzie zmieniać nr to już byłoby git.

Genek 25.02.2018 01:25

cortaninem przeciągnąć,żeby ruda weszła w reakcje, kropelka lakieru bezbarwnego i dzida :)

Emek 25.02.2018 04:05

Cytat:

Napisał jurek (Post 572243)
Ja zgłaszam do pana Hondy. Zobaczymy jak zdziałają. Uważam, ż im więcej osób zgłosi to szanse, że poważniej podejdą do sprawy. A jeżeli jest prawdą, że nie trzeba będzie zmieniać nr to już byłoby git.

Wysokiej klasy spece zmienią ramę na dokładnie taką jak masz, poprzekładają elektrykę jak w fabryce ;) a ruda zaraz wyjdzie znowu. Naprawdę GIT :mur:.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:59.