![]() |
100gram puchu najeyzszej jakosci 800ciuli to teraz 150pln. Kupilem sobie do noszenia dwusetke naszego fiordanansena i dopelnie setka puchu juz sam... wyjdzie 750... za malachowskiego, aure, pajaka takiego trza dac 1400 wiec chyba to jest sposob....
|
Aure kupilem za mniej niz 7 stówek na festiwalu górskim w L±dku. Duże rabaty daj±. I tak pióra wyłaż± jak w chińskiej tandecie (też mam).
|
Piora walaza, to jest efekt, ze w skladzie jest troche piorek a material spiwora jest sredni... co i tak nie dyskfalifikuje ponaprzecietnej termiki puchu.... dopuszcza sie 10 procent tego co moze wylazic.... to tylko estetyka
|
Mam 300g Cumulusa w maksymalnym wypasie z pokryciem z Pertexu, tani nie był bo prawie 2k acz jak na razie nie udało mi się zmarzn±ć a było już jakie¶ -6. Poniżej tej temperatury stosuję do ¶rodka jeszcze Reator czerwony z SeaToSummit co podbija temperaturę i zapewnia czysto¶ć ¶piwora. Osobi¶cie bym nie ryzykował zakupu z Ali bo już parę razy przejechałem się na parametrach które podaj±...
|
Hej,
zakupiłem psiwór Hannah, bardzo bardzo cieplutki, mały, ale jest ale. Krótki zamek!!! Pewnie ze względów termicznych zamek jest taki krótki, ale w efekcie wej¶cie/wyj¶cie ze ¶piwora to nie lada gimnastyka, szczególnie w małym namiocie. A do tego system temoregulacji na tzw "chłodn± nóżkę" nie działa. Cóż wymiana lub krawcowa. PZDR |
Ja mam Hannah syntetyczny z 10 lat ale oceniam go kiepsko. Zakres temperatur podany przez producenta jest oderwany od rzeczywisto¶ci.
|
OK, wymieniłem na +- taki
https://www.cetus.szczecin.pl/spiwor...100-velvet-red Postaram się napisać co¶ po powrocie, widzę że raczej puchówki wybieracie to będzie co¶ o syntetyku. Co do hannah to sprawiał wrażenie bardzo ciepłego, ja testowałem w temp ok 10 st. i było bardzo ok. |
Puch czy syntetyk ? Mam puchowe ale teraz po kilku deszczowych dniach puch coraz mniej puchowy. Spiwory nie zalane a wilgoc tylko z powietrza. Czy syntetyk bylby lepszy i podobnie mały po spakowaniu ?
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:35. |