![]() |
Siadanie na rogala to trochę kaskaderka :)
Czas pokaże ;) Ja po trzech latach prób dogadania się z rogalem pogoniłem go do innego właściciela. |
Co zatem w zastępstwie rogala Rychu?
|
Sakwy. Wolne tylne siedzenie i niżej środek ciężkości.
|
Cytat:
Na minus jest pogorszenie "sprytności" w ruchu miejskim i większe ryzyko uszkodzenia przy jezdzie w terenie. No ale coś za coś. Łatwiej umocować urwana sakwe, niż z polamanym subframe wracac do domu. |
Nooo teraz to juz jedziecie po bandzie. "Polamany subfrejm"....co będzie nadtepne? Urwany zbiornik paliwa od tankbaga?
|
Cytat:
Był już podsyłany filmik ze złamaną ramą pomocniczą, przyczyną był zdaje się kuferek. Takie 20 kg na końcu słabej z założenia ramy przy solidnym wyskoku może zamienić sie w 200 czy 300 kilo jak nic. |
Żeby tył upitolić trza się mocno postarać. Ja wiozłem na tyle lekko 20+ kg po Pamirze gdzie droga jest jaka jest i nic się nie urwało. Problematyczne są te płyty na kufer centralny odstające kilkanaście centów poza tył moto i tutaj może być problem. Tak obładowana koza przetrwała 36 tysi i wszystko całe. Ja bym nie demonizował. Sam rotopax to 3 galony wachy.
http://i.imgur.com/1N6l4hL.jpg |
Chyba we wszystkich top casach jest naklejka Max10kg. Swoja droga wiadomo ze tylny plastik to nieporozumienie jak wiele rzeczy w tym moto. Ale wiadomo ze jazda nawet z sakwami bocznymi ma swoje minusy. Ja osobiscie bardzo chcialbym kupic moto mosco 80 wiec czekam na konkretny bagaznik
|
W BMW nie zauważyłem :) Jest tylko naklejka, ze nie zalecają jaxdy ponad 180 km/h z kuframi. :D
Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
Przy centralnym jest 5 kg więc na pustym spoko kawę z Maca się palnie :D. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:06. |