Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   CRF 1000 L (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=170)
-   -   Zajebistość CRF (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=32851)

madafakinges 05.09.2018 12:46

Wielokrotnie pisałem o tym jak KTM jest dobry,
"siwy uważam, że jeśli nie masz parcia na nówkę sprzęt, to naprawde warto spróbować KTM koniecznie w wysokiej wersji.
Kawał skurwysyna z niego, ale naprawdę będziesz miał co wspominać na starość. Po sezonie zmienisz na NAT.
Po ukraińskiej integracji na której byłem dzikiem i przejechałem nim trase hard uważam, że byłem wtedy w szcycie formy i wjeździłem się tak w dzika jak w żaden inne moto, mogłem nim robić wszystko. Przy 120 potrafiłem na stojąco poderwać go na koło, mogłem zapierdalać w lesie (po suchym) jak na lekkim sprzęcie, po zamontowaniu szosówek schodziłem na kolano, łoiłem dupy plastikom. Aż pewnego dnia z za winkla w lesie wyleciał mi leśniczy vitarą i tylko fartem nie poleciałem na czołówkę. Połamałem kolano, przeszczep kości itp.
Po tym mam jakąś blokadę, boje się już tak rznąć. Dlatego decyzja o zakupie CRF.
Choć dwa tyg przed zakupem już prawie kupiłem 990r, ale właściciel się rozmyślił, nie dziwie się w sumie, bo z tak wyjątkowym sprzętem ciężko się rozstać.
Na razie zrobiłem dopiero 1000km na CRF potrzebuje jeszcze ze 2-3tyś. żeby się wjeździć i wtedy będę mógł powiedzieć coś więcej.
"
http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=28733&page=18

Wydaje mi się że jestem obiektywny.

Jack_*Daniels 05.09.2018 12:54

Cytat:

Napisał madafakinges (Post 598878)
Wielokrotnie pisałem o tym jak KTM jest dobry,
"siwy uważam, że jeśli nie masz parcia na nówkę sprzęt, to naprawde warto spróbować KTM koniecznie w wysokiej wersji.
Kawał skurwysyna z niego, ale naprawdę będziesz miał co wspominać na starość. Po sezonie zmienisz na NAT.
Po ukraińskiej integracji na której byłem dzikiem i przejechałem nim trase hard uważam, że byłem wtedy w szcycie formy i wjeździłem się tak w dzika jak w żaden inne moto, mogłem nim robić wszystko. Przy 120 potrafiłem na stojąco poderwać go na koło, mogłem zapierdalać w lesie (po suchym) jak na lekkim sprzęcie, po zamontowaniu szosówek schodziłem na kolano, łoiłem dupy plastikom. Aż pewnego dnia z za winkla w lesie wyleciał mi leśniczy vitarą i tylko fartem nie poleciałem na czołówkę. Połamałem kolano, przeszczep kości itp.
Po tym mam jakąś blokadę, boje się już tak rznąć. Dlatego decyzja o zakupie CRF.
Choć dwa tyg przed zakupem już prawie kupiłem 990r, ale właściciel się rozmyślił, nie dziwie się w sumie, bo z tak wyjątkowym sprzętem ciężko się rozstać.
Na razie zrobiłem dopiero 1000km na CRF potrzebuje jeszcze ze 2-3tyś. żeby się wjeździć i wtedy będę mógł powiedzieć coś więcej.
"
http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=28733&page=18

Wydaje mi się że jestem obiektywny.

No niech ci będzie - jeszcze bana dostanę czy cuś :haha2:

madafakinges 05.09.2018 13:08

Jeszcze nikogo nie banowałem, ale tym masz predyspozycje być pierwszy.:haha2:

wojtekk 05.09.2018 13:24

Jacku Danielsie - ale co Cię gryzie ? Że ludzie , którzy mają dany motocykl piszą o jego zajebistosci ? Dla równowagi piszą o bublach - jest równowaga. Drażni Cię , że nie ma tego w tym samym wątku? Jeżeli tak , to kwestia gustu . Dla mnie z kolei tak , jak jest teraz jest bardziej przejrzyście. Drażnią Cię porównania , a innych nie bo do czegos trzeba się odnieść. Proponujesz , aby się nie odnosic? Ok - kwestia gustu. Napisz może dokładniej , co Ciebie drażni , bo inaczej nie jest to chyba jasne.

I jedyne , co dalej piszesz to to , że bana dostaniesz. A widziałeś wątek o szopenie ?

matjas 05.09.2018 13:32

Idealnie się złożyło z festiwalem szopenowskim ;)

Jack_*Daniels 05.09.2018 13:34

Cytat:

Napisał wojtekk (Post 598885)
Jacku Danielsie - ale co Cię gryzie ? Że ludzie , którzy mają dany motocykl piszą o jego zajebistosci ? Dla równowagi piszą o bublach - jest równowaga. Drażni Cię , że nie ma tego w tym samym wątku? Jeżeli tak , to kwestia gustu . Dla mnie z kolei tak , jak jest teraz jest bardziej przejrzyście. Drażnią Cię porównania , a innych nie bo do czegos trzeba się odnieść. Proponujesz , aby się nie odnosic? Ok - kwestia gustu. Napisz może dokładniej , co Ciebie drażni , bo inaczej nie jest to chyba jasne.

I jedyne , co dalej piszesz to to , że bana dostaniesz. A widziałeś wątek o szopenie ?

Poproszę o kosz z moimi wpisami w ty wątku. Moderatorom życzę większego dystansu.

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

Mhv 05.09.2018 13:42

Ja sugeruję w ogóle więcej dystansu - wszystkim. Jeśli ktoś mi pisze że moje moto jest słabe a ja odczytuję to jako atak na mnie, to coś ze mną jest nie tak. Zaraz ktoś kogoś zabije bo ten drugi powiedział o jakimś tam k..wa MOTOCYKLU że jest słaby. Ja rozumiem że to forum motocyklowe, ale nie zniżajmy się jako LUDZIE do poziomu fanatyków modelu/marki/zespołu/klubu piłkarskiego itp RZECZY, jak kibole itp.

A 1. Międzynarodowy Konkurs Chopinowski na Instrumentach Historycznych polecam w PR 2, muzyka podobno łagodzi to i owo..

matjas 05.09.2018 13:48

Cytat:

Napisał Mhv (Post 598889)

A 1. Międzynarodowy Konkurs Chopinowski na Instrumentach Historycznych polecam w PR 2, muzyka podobno łagodzi to i owo..

Ogólnie dwójkę polecam bardzo. Jak ktoś nie słuchał to dobry sposób zeby zobaczyć o co chodzi w słuchaniu radio i otworzyć sobie głowę na muzykę, której na co dzień się nie słucha - i nie mówię tylko o klasyce.
Jak pisał MHV mogą być z tego same korzyści ;)

M

radiolog 05.09.2018 14:01

Cytat:

Napisał Jack_*Daniels (Post 598877)
I to właśnie mi trochę gesiarstwem zalatuje. Nie chciałbym tu nikogo z posiadaczy śmigłolota obrazić.

Musimy pokazać ,że my to tez SIŁA :)

matjas 05.09.2018 14:08

Taaaaa.... może jakaś ustawkę jeszcze zróbcie.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:02.