![]() |
Cytat:
Mieliśmy chyba trzy potknięcia: - najpierw moto dostało próbne tablice (czerwone) i stało na nich 3 miesiące. Zupełnie niepotrzebnie, bo tylko normalne tablice powodują jakby faktyczną rejestrację w Tajskim systemie. Czyli tu straciliśmy prawie 3 miesiące zbędnego czekania. - zrobiliśmy tłumaczenie papierów w Tajlandii na angielski. Zupełnie zbędnie, a to wydatek 600 zeta. Wydział komunikacji w PL chce tłumaczenia z oryginału. Mamy już namiary na tłumacza przysięgłego na Polski w kraju. Ogarnięte tłumaczenie w tydzień razem z wysyłką dokumentów kurierami za ok 500 zeta. - pakowanie moto. Tajowie zdjęli lusterka, ale widać że można by jeszcze zdjąć kierownicę (lub ją położyć) i wtedy zyskać z 20 cm na wysokości. Czy to by zmieniło cenę transportu dramatycznie ? Pewnie kolejne kilkaset PLN do odzyskania. - akumulatory zostały odłączone (wymóg transportowy) i wyjęte. Musieliśmy kupić nowe (ok 100 pln sztuka). Może wystarczyło by je tylko odłączyć ? Myślę, że optymalna ścieżka jest taka: - kupić i zarejestrować moto na mojego kumpla w Tajlandii i niech stoi z 5 miesięcy u niego - pojechać do Tajlandii, pojeździć 2-3 tygodnie na własnym moto, zwiedzić kraj - dokupić i zamontować samodzielnie gadżety - wyrejestrować moto - pojechać do magazynu w Bangkoku i dopilnować pakowania - |
Gratulacje.
Takich Jebniętych Gości to ja szanuję :brawo::brawo::brawo: |
To gdzie je można zobaczyć na żywo ?
|
Cytat:
Być może uda mi się spędzić przyszły tydzień między Katowicami a Częstochową. Więc mógłym wrzucić na busa motorek i miałbym się czym po okolicy kręcić w wolnych chwilach. Dam znać, jeśli pogoda pozwoli i coś się wykluje z tego pomysłu... |
Cytat:
Ew. GO 1MOA - trochę skomplikowane, ale chodzi o średnie odchylenie punktu trafienia o Max. 1 minutę kątową od celu (na 100m to jakieś 2,9 cm - na granicy rozrzutu samej broni - "koniczynki" można na tarczy wycinać...). Taki cel celów... EDYTA: GO 2HUNT ??? Gratki i tutaj ! |
g0 0wno
rzecz jasna :D podziwiam determinancję :D |
2,91 to jest na 100 yardów. :)
|
Cytat:
A nie - to chyba nie w tym kontekście... :) :) :) Dzięki za sprostowanie - nie dopatrzyłem. Artek - Docieraj ! :at: |
2 Załącznik(ów)
Docierane :)
Bardzo fajne wozidełko. |
1 Załącznik(ów)
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:11. |