Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Honda - inna niż AT & NAT (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=185)
-   -   Honda CT125 Hunter Cub (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=36940)

mikelos 12.09.2024 17:47

Cytat:

Napisał Artek (Post 860502)
Wystarczy dwóch wariatów i oto skutki:haha2:

Wielki podziękowania należą się Michałowi za ogarnięcie całego tematu. Bez niego nic bym nie zdziałał. Byłem tylko gościem, który robił przelewy i wybrał sobie kolor.
Ponieśliśmy trochę kosztów, które były niepotrzebne.[...]5

Dla mnie udział Artura był decydujący. Nie wiem czy bym się zdecydował robić cały ten cyrk tylko dla siebie. A tak, jak jest dwóch wariatów to zawsze raźniej ;) A najlepsze jest to, że poznaliśmy się osobiście dopiero w dniu odbioru moto z magazyny celnego :) Podziwiam Artura, że zaufał i wpłacił kasę w ciemno jakiemuś nieznanemu gościowi w Tajlandii.

Mieliśmy chyba trzy potknięcia:
- najpierw moto dostało próbne tablice (czerwone) i stało na nich 3 miesiące. Zupełnie niepotrzebnie, bo tylko normalne tablice powodują jakby faktyczną rejestrację w Tajskim systemie. Czyli tu straciliśmy prawie 3 miesiące zbędnego czekania.
- zrobiliśmy tłumaczenie papierów w Tajlandii na angielski. Zupełnie zbędnie, a to wydatek 600 zeta. Wydział komunikacji w PL chce tłumaczenia z oryginału. Mamy już namiary na tłumacza przysięgłego na Polski w kraju. Ogarnięte tłumaczenie w tydzień razem z wysyłką dokumentów kurierami za ok 500 zeta.
- pakowanie moto. Tajowie zdjęli lusterka, ale widać że można by jeszcze zdjąć kierownicę (lub ją położyć) i wtedy zyskać z 20 cm na wysokości. Czy to by zmieniło cenę transportu dramatycznie ? Pewnie kolejne kilkaset PLN do odzyskania.
- akumulatory zostały odłączone (wymóg transportowy) i wyjęte. Musieliśmy kupić nowe (ok 100 pln sztuka). Może wystarczyło by je tylko odłączyć ?

Myślę, że optymalna ścieżka jest taka:
- kupić i zarejestrować moto na mojego kumpla w Tajlandii i niech stoi z 5 miesięcy u niego
- pojechać do Tajlandii, pojeździć 2-3 tygodnie na własnym moto, zwiedzić kraj
- dokupić i zamontować samodzielnie gadżety
- wyrejestrować moto
- pojechać do magazynu w Bangkoku i dopilnować pakowania
-

RAVkopytko 13.09.2024 11:47

Gratulacje.
Takich Jebniętych Gości to ja szanuję :brawo::brawo::brawo:

consigliero 13.09.2024 14:05

To gdzie je można zobaczyć na żywo ?

Artek 13.09.2024 17:32

Cytat:

Napisał consigliero (Post 860558)

Zasadniczo tli się pomysł na śląskie ognisko w przyszłym tygodniu.
Być może uda mi się spędzić przyszły tydzień między Katowicami a Częstochową.
Więc mógłym wrzucić na busa motorek i miałbym się czym po okolicy kręcić w wolnych chwilach. Dam znać, jeśli pogoda pozwoli i coś się wykluje z tego pomysłu...

magneto 13.09.2024 20:25

Cytat:

Napisał Artek (Post 860502)
(...) Gdyby ktoś miał propozycje, to chętnie to przemyślę.
GO LAS, GO NIEC GO 2SLOW GO CHILL GO CT125

GO WILD, GO WOOD, GO SHUT - trochę pasuje :)
Ew. GO 1MOA - trochę skomplikowane, ale chodzi o średnie odchylenie punktu trafienia o Max. 1 minutę kątową od celu (na 100m to jakieś 2,9 cm - na granicy rozrzutu samej broni - "koniczynki" można na tarczy wycinać...). Taki cel celów...

EDYTA: GO 2HUNT ???

Gratki i tutaj !

matjas 14.09.2024 00:15

g0 0wno

rzecz jasna :D

podziwiam determinancję :D

muszel72 14.09.2024 14:58

2,91 to jest na 100 yardów. :)

magneto 14.09.2024 16:09

Cytat:

Napisał muszel72 (Post 860609)
2,91 to jest na 100 yardów. :)

Kolega się czepia - wobec wymiarów CT125 z Kierownikiem oraz osiąganych prędkości - to bez znaczenia...
A nie - to chyba nie w tym kontekście... :) :) :)
Dzięki za sprostowanie - nie dopatrzyłem.

Artek - Docieraj ! :at:

managa 14.09.2024 16:41

2 Załącznik(ów)
Docierane :)
Bardzo fajne wozidełko.

Artek 20.09.2024 00:38

1 Załącznik(ów)
Cytat:

Napisał consigliero (Post 860558)

Jutro od rana chcę pojeździć asfaltowo-rekraacyjnie po czerwonej linii.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:11.