![]() |
Cytat:
Muszę pomyśleć o czymś podobnym, ale coś co łatwiej się podda w razie niezbyt poważnego dzwona i nie wyrwie stelaża zegarów. Np. płaskowniki z alu z otworami typu fasolka. |
1 Załącznik(ów)
Załącznik 120740
Kto da więcej. |
śmiem twierdzić iż żadne gmole dostępne na rynku nie spełniają swojej funkcji bo zawsze coś się pognie ... mocowania w ramie nie mogą być sztywno połączone z orurowaniem i to jest klucz do gmoli idealnych. Połączenie powinno być elastyczne np. zatopione w gumie ale w sposób który uniemożliwi wyrwanie tych elementów a tylko amortyzację połączenia i byłoby pozamiatane bo każda wywrotka parkgingowa byłaby totalnie bez kolizyjna zarówno dla gmoli jak i motocykla a porządniejsze szlify ucierpiałby by tylko gmole ale nigdy rama.
|
Odświeżam - to jak z tymi gmolami? Zakupiłem niedawno NAT i sie zastanawiam w jakie gmole ją ubrac. Z tego co widzę to heeda faktycznie lepiej unikać?
|
Sw motech albo OM środkowe nic więcej nie potrzeba.
|
Potwierdzam. Mam outback motortek środkowe. Latem miałem nieprzyjemność przetestować. Ślizg kilkadziesiąt metrów po mokrym asfalcie. Uszkodzenia: przytarty gmol, aluminiowy handbar i wzmocnienie podnóżka. Gmol prysnąłem czarnym spreyem i dalej używam.
|
Dzięki wielkie za info, myślę, ze faktycznie na te OM (podstawowe) się zdecyduje.
|
Cytat:
|
Na prawą.
Aha, jeszcze kierownica się wygięła. Po powrocie wymieniłem na używkę. |
Cytat:
Edit: poprzedni post usunąłem - nie były moje fotki. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:51. |