Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Wszystko dla Afryki (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Kufry Turfella (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=6295)

hubert 22.04.2010 09:25

Cytat:

Napisał Artuditu (Post 111440)
Gdyby nawet w/w cena za komplet była prawdziwą, nie wliczając oczywiście kosztów wysyłki to...
200zł=70$

Plus cła, vaty i inne sraty .. oraz marża importera i z 200 zł zrobi się cena xxx zł .. Nie wiem ile bo nie w przeciwieństwie do Sambora nie mam doświadczenia w imporcie z Chin.

Cytat:

Nie zamykajmy się na świat.

Nikt się nie zamyka. Chńczycy gdy chcą potrafią wyprodukować dobre rzeczy ale też produkują kupę syfu. Na targach w Mediolanie widziałem jedno i drugie ...

Artuditu 22.04.2010 11:14

Jak zwykle większy ma rację:) Hubert, zgadzam się. Pisałem o cenie od producenta. Jest wielce możliwe że ta cena jest prawdziwa. Oczywiście po dodaniu transportu, cła, vatu itd robi się dużo więcej. Marżę odrzucam gdyż w żarcie onym kufry miał przytargać Sambor:)

Koniec końców zapomnijmy o tej cenie.

Ciapek 25.04.2010 03:50

To by się opłacało gdyby wziąć tego większą liczbę wtedy może i by się opłaty rozłożyły.

michoo 25.04.2010 11:40

Cytat:

Bez urazy.

Czy wy tak serio wszyscy?
Nie stałem nawet nigdy obok pancerników. Domyślam się że są b.dobrej jakości, skoro mają taką rzeszę zwolenników. Czy jednak nie jest tak że na tym forum wszystko, czego nie robią znajomi i każdy motocykl, na którym nie jeździmy to syf najgorszy?

Nie zamykajmy się na świat.

Zbieżność nazwisk przypadkowa.;)

Jakoś chyba ludzie jednak otwarci na świat i skorzy do zakupów skoro tylu potencjalnych chętnych się na kuferki znalazło. :)
I też nie zauważyłem żeby powyższe kuferki były tu krytykowane :)
A pancernik dobry jest i basta :)

Kuba 25.04.2010 12:09

jeszcze nikt z forum (poza tymi dwoma Panami, którzy jedzą krokodyle- barbarzyńcy!) nie widział, ani nie dotykał tych kufrów- a już wszyscy wiedzą, że są zrobione z puszek po piwie i jak się ich nie wypełni to pęd powietrza je pozagniata... :D poczekamy, zobaczymy :Thumbs_Up:

zombi 25.04.2010 14:02

Cytat:

Napisał Kuba (Post 111800)
jeszcze nikt z forum (poza tymi dwoma Panami, którzy jedzą krokodyle- barbarzyńcy!) nie widział, ani nie dotykał tych kufrów- a już wszyscy wiedzą, że są zrobione z puszek po piwie i jak się ich nie wypełni to pęd powietrza je pozagniata... :D poczekamy, zobaczymy :Thumbs_Up:

Tyle że, właśnie Ci barbarzyńcy co je widzieli opisali te kuferki jako bliźniacze do puszek po piwie :)

Kuba 25.04.2010 16:24

Cytat:

Napisał zombi (Post 111813)
Tyle że, właśnie Ci barbarzyńcy co je widzieli opisali te kuferki jako bliźniacze do puszek po piwie :)

Przepraszam, nie wczytałem się w temat:vis: skoro Ci barbarzyńcy tak napisali to tak jest :)

Marcin.111 21.11.2010 21:30

10 Załącznik(ów)
Przyznam że sam planuje zakup od Bonjour'a jdnak ostatnio trafiłem na kuferki Tourfella zrobiłem mały research i stwierdzałem że trochę odświeżę temat. Cena na alibabie jest jednak troszkę odstraszająca $500 szt. Myślę że jest ta cena mocno zawyżona ale sie jeszcze okaże. Opis mówi że kufry mają 41 litrów pojemności. Wykonane z aluminium o dużej wytrzymałości na wyginanie. Podstawa ma 3mm grugości dla jak największej sztywności. Boki wykonane z 2mm stali nierdzewnej (tak w opisie). Calość ma ważyć 5.8 kg. Dodatkowo uszczelnienia itp. Nie brzmi to tak źle. Minimalne zamówienie 20szt. Zadałem zapytanie o koszty ciekawe co mi odpowiedzą.

Co ciekawe firma twierdzi że jest zgodna z ISO 9001:2000 (patrzcie foto poniżej:haha2:). Zdjecia dla tych co spodziewali sie mega fabryki w Puławach. W chinach podobno polowa fabryk tak wyglada...

Marcin.111 21.11.2010 21:35

1 Załącznik(ów)
Jeszcze widok budynku od frontu :)

sambor1965 21.11.2010 21:36

Ja je widziałem na żywo. Powodzenia ;)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:36.