![]() |
|
też o tym pomyślałem, najwyżej skończy się 3-dniową imprezą alkoholową po polskiej stronie :)
|
muszę zwolnić pozycję nr 78. niepłacone. udanej imprezy życzę :lc8:
|
Ja również odpadam (85 nieopłacone)
|
Ja to proszę Borysa by już żadnych filmików nie wklejał :-))
|
A to zalezy, mnie tylko zmotywowal :D
|
Kurdę...może przy 100 motongach warto przygotować jakieś pismo i wysłać gdzieś z planem, etc? Nie wiem czy to bardziej pogorszy czy poprawi sytuację przygraniczną...o ile w ogóle na nią wpłynie, ale lipnie było by zostać zawróconym.
|
Nic nie będziemy wysyłać... Jedziemy pojeździć na połoninach, palić ogniska i gwałcić białki:)...
Żadnej polityki. Takie pismo, gdyby zostało odrzucone , dopiero by nam narobiło problemów. Już niejednokrotnie stadami wjeżdżaliśmy na Ukrainę, w ubiegłym tygodniu też, i nie było żadnego problemu. |
warto pojechać w czwartek po południu , będzie luźniej :)
Mirmil - mój ojciec we wtorek 14.05 dopiero się dowie czy zdążą z paszportem , bo obudził się z nieważnym paszportem tej wiosny :) Jak, potwierdzi mi tylko gotowość to robię przelew. |
Cytat:
|
:Thumbs_Up: :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ktos kiedys napisal, ze forum Africa Twin jest forum podrozniczym, bez wzgledu na to, jakimi motocyklami sie jezdzi. I mial racje - 30 kwietnia w Kroscienku sie to potwierdzilo po raz kolejny.
|
Cytat:
A kto by się ośmielił zatrzymać opancerzone germańskie czołgi :-)) Miło było spotkać..mam nadzieję,ze wyprawa się udała. . |
1. Mirmil - Africa - Szuter - Hotel
2. Puszek 3. zbyszek- dr 650- hard- Hotel 4. seba - xr 600, hard, hotel, mapa zafoliowana 5. Śluza - Africa - Dual lub Hard - Hotel 7. mareksz007 xr 600 hard namiot 8. Ropuch wersja ligh 7. Madafakinges redi tu rejs ktm-chciałbym hard ale nie wiem czy mnie wezmą-hotel 8. Kuzyn Zuzu na razie ttr 600-hard- hotel 9. Siwy - xr 600, hard, hotel, mapa 10. Jendrus AT i Kubas DRZ -hotel, hard 11. Demolka - rd02 dewastator - hard - hotel 12. bicio - afryka - hard - hotel 13. wojtek II - Enduro/ Dual /Szuter - DR 650 - hotel[ 14. Strobus1 - lc4, hard, hotel 15. Tomasa - Szuter - singiel enduro 16. Maro / fundriver - KTM 450exc - hard - hotel 17. voxan69 - Transalp 600 - hard - hotel 18. Kuba_74, Transalp 600, szuter, hotel 19. wojtekm72. 20. proxen - trampek 650, szuter, hotel. 21. cubiacus - KLeX Czysta, hard, namiot 22. Maciej - Africa Twin, szuter, hotel 23. ŁukaszBIA-LC4, szuter, hotel, mapa lamin 24. Banditos -XR650R,hard, hotel, mapa 25. Cibor - LC4, hard, hotel (żona kazała się zapisać, to się zapisałem) 26. Fihu - trampek 600, "szuter", namiot, mapa w lamin. 27. Lucky Luke- te450 hard lub africatwin szuter-hotel 28. agawu - f650gs, szuter, hotel, mapa 29. wojtek77-hotel XRV albo klx 30. Kici Africa Twin, szuter, Hotel 31. motormaniak crf 250x/KTM 690 hard hotel 32. mishieck, Zielony Domek 33. mishieck + 1, (Ania), Zielony Domek 34. mishieck +2 (Ania O.), Zielony Domek 35. mishieck +3 (Ola), Zielony Domek 36. smigacz- Africa szuter (może jakiś Hard)- hotel (ja pieprze w ciągu 3 minut pisania 3 ludzis ie zgłosiło) 37. Igi, dual, Africa, Zielony Domek 38. Dominik, dual, Africa, Zielony Domek 39. Rychu, dual, DR650, Zielony Domek 40. SUb, 525 EXC, hard, mapa, namiot 41.Kędzior exc520 hard,hotel 42. tupek - ęduro/dual/szuter - dr650se - hotel 43. zaczekaj- drz 400, hard, hotel 44. emilxtz africa szuter-hotel 45, Miki Głogów Africa, szuter Hotel 46. Misza Afra Hard pałatku 47. Adamek, Transalp 650, szuter, hotel 48. siemek 49. Toper, Transalp 600, Enduro/ Dual /Szuter, hotel 50. Andrez, Africa, Szutry, Hotel 51.ramoneza, prawie africa,Hard ,Hilton a co? na bogato 52.Hrabia - EXC ,hard,hotel 53.Samos -XR ,hard,hotel 54. mygosia, dr650se, hgw, hotel, mapa! 55. rupert, afryka, szuter, plandeka 56.kocurek32,afryka namiot 57. Lepi, ęduro, hotel (jak jeszcze bedzie) 58. Amigo. szuter. AT. hotel 59. Kupek. szuter. AT. hotel . mapa w celofanie 60. Krzysek99 .dual. AT, Zielony Domek 61. Krzysek99 + 1 (plecaczek), Zielony Domek 62. Roger ktm. szuter - jak będzie to hotel 63. Stachura Robert. szuter, hotel 64. chankrymski drz hote 65. irekafrica, Africa, szuter, hotel. 66.samba23 ,CR 250 hd plandeka 67. m a c i e k + plecaczek, hotel, DR650 68. radosss-dr 650, DUAL, hotel 69. Szeroki10, AT, szuter, hotel :-) 70. Złom, szuter, hotel, mapa folia 71.Tygrys, Transalp 650, szuter, hotel 72. acokurra, TA600, szuter, hotel 73. Maurosso, AT, szutrowo, namiotowo, mapowo foliowo 74. Jaekq (jakub), szuter, hotel, mapa folia 75. Sławekk - afryka - hard - hotel 76. Kuba_74 + 1, GS1145, szuter, hotel 77. Wiciu, DR 350, hard, namiot, mapa folia 78. giermo, tt600, szuter, hotel, mapa folia 79. agl123, Africa, szuter, hotel, mapa folia 80. Arkadius, AT, szuter, namiot, mapa 81. dexmen,drz400, hard, hotel 82. Rebekuslodz , dr350, hard, namiot 83.everybike , drz400, hard, namiot, mapa foliówka 84. Hipolit , NXL650r, szuter, namiot 85. Szymon25, AT, hard, namiot, mapa, 86. Kosmal,TT600R, namiot 87. Mateo88, AT, namiot, mapa 88. Carlos, Africa Million Falls Edition, HARD, namiot 89. Pejter, Terefere 600, Szuter, Zielony Domek 90. Navi, Huska TR650, szuter, namiot 91. Oleś, AT, szuter, namiot, mapa folia, 92 megakura, drz, hard, namiot 93 krzychu, drz, hard, namiot 94. Jarek, wersja light- support dla Ropucha 95. Songo, DRZ, hard, namiot 96. Honka, DRZ, hard, namiot 97. Saper, AT, chyba szutr, namiocik, i kawałek mapki w foli jeżeli jeszcze są. 98. Kudłaty91 - TA 600,szuter,namiot 99. Seweryn ( szwagierek Emila) AT szuter- namiot- mapa folia 100. Boro ktm690, hard , namiot 101. Marynarzmarek, Africa, namiot,mapa, hard 102. Damian80, AP 650, light, namiot, mapa folia 103. lc4, ktm lc4 640 adv, hard, namiot- cubiacus zareklamował 104. Jasiu KTM, 990 Adv, hard, hotel 105. zgrunw, R1200GS, on road, namiot, mapa folia 106. Jacek, R1200GS, on road, namiot 107. balon szuter. AT. namiot |
po weekendzie będę wiedział, moze będzie jeszcze jeden chętny, to chętnie odkupi miejsce proszę o pw chętnego na sprzedaż kto pierwszy ten lepszy ;) i kto taniej ten jeszcze lepszy :D
|
|
Spokojnie, do piatku jeszcze trzy razy sie zmieni :)
|
Przynajmniej się tak potem nie zalejecie :D
|
I tak pewnie bedziemy mokrzy, od wody albo od potu :D albo jedno i drugie :D
|
4 Załącznik(ów)
Wrzucam uporządkowaną wersje gpx szuter , asfalt i powrót trasa generalnie połączona w jeden track dzienny z trackami alternatywnymi. to jest przeróbka oficjalnych tras wysłanych niedawno przez Puszka.
Załącznik 55081 Załącznik 55082 Załącznik 55083 Załącznik 55084 |
Dzieki za pomoc :-)))
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Przelew wykonany.Proszę o umieszczenie na liście.
|
Chciałbym oficjalnie poinformować organizatorów że moje miejsce w hotelu odstępuję Emilowixtz. Miłej zabawy!
|
4 Załącznik(ów)
Cześć
Przerobiłem tracki w trasy Tylko główny track Można po nich nawigować urządzeniami które nie mają obsługi śladów(tracków) albo wrzucić do starszego urządzenia, które nie pracuje na dużej ilości punktów w trackach czy trasach Załącznik 55106 Załącznik 55107 Załącznik 55108 Załącznik 55109 |
Północna Wielkopolska
Cześć, jest może ktoś, kto wybiera się na Imprezę z Północnej Wielkopolski albo z Zachodniopomorskiego?
Szukam transportu, żeby jakoś ogarnąć dystans... Będę wdzięczny za pomoc :) |
Mam pytanie czy w piątek przed wjazdem na trasę będzie można zrzucić bagaż z moto i np podrzucić do jakiegoś auta? Rozumiem że na teren noclegowiska dojedziemy w piątek na wieczór po przejechaniu trasy. Zastanawiam się czy pakować oszczędnie w torby enduro czy w wałek który zdejmę przed trasą i pojadę na pusto.
|
Są jeszcze miejsca? Można dołączyć?
|
Jak wygląda opcja hard? jest do zrobienia Afrą na kostce?
|
A przeczytałeś 1. post?
|
Ok, wszystko jasne.
|
Z powodów rodzinnych nie pojawię się na Ukrainie, miejsce w hotelu oddam chętnemu. Proszę o info na priv
|
Mirmił - o co się zakładamy?
Niż idzie.... |
Enduro nie pęka - to będzie weryfikacja :)
Aha: dramatu nie widać: http://www.yr.no/place/Ukraine/Zakar...vets/long.html |
To będzie zimna zośka, kurna chata...
|
Dobrze , przynajmniej się nie zgrzejemy przepychając afryczki ;)
|
Mam nadzieję, że sauna będzie czynna :)
|
Od dwóch dni zmagamy się z informacje,ze Ukrainskie słuzby graniczne nie przepuszczają motocyklistów na swoje terytorium. Próbowaliśmy sie dowiedzieć jakis konkretów , ale ambasada i konsulaty grają w kulki.
Wojtek 72 , oraz szef Straży Granicznej potwierdzili tą informację, ze jest coś na rzeczy, chociaż oficjalnego pisma nie ma w tej sprawie. Jeśli ktoś ma możliwości to prosimy o pomoc bo termin bardzo bliski a rzeczony zakaz podobno obowiązuje do 15 maja do godziny 24 - co zupełnie rozkłada nam imprezę. Może trzeba zrobić raban. |
Może alternatywne trasy po poleskiej stronie jak by nie wyszło z wjazdem ? Głupio by było wrócić z niczym.
|
Nie ma takiej możliwości. Przeciągnięcie 10 max 15 motocykli po bieszczadach czy beskidzie niskim jest możliwe(oczywiście na nielegalu), ale nie 100... zaraz zrobiłby się raban. A załatwienie pozwoleń na jazdę graniczy z cudem.
|
Pozwolenia jesteśmy w stanie załatwić w niektórych nadleśnictwach...Ale trasy będą marne a co za tym idzie pijaństwo duże...A chodziło nam o super jazdę i delikatną integrację alkoholową . Jeszcze nic nie wiadomo na 100 % ..bedziemy drążyc temat, może przesuniemy imprezę, Mirmił zaraz przygotuje ankietę w tej sprawie.
|
Jakbyśmy przesuneli o 1 dzień to powinniśmy wjechać w sobotę rano do UA. Trzeba by było sobie urlop wziąć w poniedziałek zamiast czwartku.
|
Mam info że granice były zamknięte tylko 9. maja - w tym dniu pogranicznicy świętowali. NA chwilę obecną są otwarte i nie zanosi się żeby coś się miało zmienić.
|
Dobrze by było wiedzieć tak na pewno czy uda się przekroczyć granicę bez problemu.
|
Sprawy sie bardzo pogmatwaly, ale chcialbym uniknac w tym watku dyskusji politycznych.
Na dzien dzisiejszy mamy takie fakty 1. Na Ukraine nie wpuszczaja motocykli do 15 maja wlacznie. Nie puszczaja z kazdej strony(Bialorus, Polska, Slowacja, Rumunia) 2. Byc moze zakaz bedze przedluzony do konca miesiaca- ale to moze sie okazac np 15 maja wieczorem. Ale rowniez dobrze moze to byc plotka. 3.Nie planujemy robic alternatywnej imprezy w Polskich Bieszczadach. Jezlei ktos ma wielkie parcie na jazde w najblizszy weekend , to zapraszam do watku http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=23848 Glazio zapewnia moc wrazen i super atmosfere. 4.Chcemy przesunac Ukrainska Integracje na pozniejszy termin. Na razie rozwazamy 22-24 maj , 12-14 lub 19-21 czerwiec. Jak tylko bede mial potwierdzenie od osrodka, ze ktorys z tych terminow jest wolny, to podam informacje. Niestey od 1 czerwca w osrodku sa "letnie ceny" i cena za nocleg w pokojach pojscie do gory okolo 25 zl/ dwie noce. 5.Dla tych , ktorym pasuje najblizszy wekend i nie maja mozliwosci/czasu/ochoty przyjechac w alternatywnym czasie na Ukrainska Integracje zapewniamy zwrot pieniedzy. Niestety ponieslismy koszty, zaliczki i zwrot bedzie pomniejszony o 10 zl. Procedura zwrotu pieneidzy poprosze o emaila z potwierdzeniem dokonania przelewu na adres mirmil1@interia.pl i podaniem numeru konta do zwrotu pieneidzy |
Sprawdzajcie.Ale coraz wiecej informacji o zamknietej granicy dla motocyklistów-dzięki voxan za info.
|
Mam potwierdzoną informację od kolegi pracującego w SG na Krościenku , obowiązuje zakaz , nie ma jednak określonego czasu do kiedy . W sobotę Ukraińcy po kilku godzinach postoju na granicy zawrócili grupę naszych motocyklistów do domu . Z powodu zaostrzonych norm bezpieczeństwa .
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:27. |