![]() |
Cytat:
|
Cytat:
TKC napewno lepsze na asfalt ale sporo drozsze i znikaja w oczach...... w offie czytaj bloto duzo slabiej. |
Cytat:
''....nie zauwazylem specjalnie problemow gozej z hamowaniem...'' :) Dobre, bardzo dobre :) |
Po wielu bólach i rozterkach zmieniłem fabryczne na TKC70 i jestem zadowolony.
Na asfalcie rewelacja a i w lekkim terenie dają radę. Typowo szosowe do NAT jakoś mi się nie widzą.... Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
|
Cytat:
Mysle ze lepszym wyborem do Twojego jezdzenia byly by te https://www.oponeo.pl/dane-opony-mot...BoCk0kQAvD_BwE |
Cytat:
edit. znalazłem czosnek o nich pisał |
Może i str byłyby idealne ale na 70 też nie narzekam.
Mam nadzieję spróbować innych, gdy te dokonają żywota. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka |
myślę że spróbujesz innych wcześniej.... temat wałkowany
u mnie przód ściągnięty w połowie, a może nawet wcześniej, leży sobie w kącie. Od 150-160 (tkc 70) przód zaczyna niebezpiecznie myszkować z chęcią do shimy. Tylko str albo karoo street - z tych drugich jestem bardzo zadowolony - na szosie. |
Shima powyżej 160? Nie odnotowałem zjawiska... Ale żeby zapobiec ewentualnym założyłem amor skrętu :)
Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
1 Załącznik(ów)
Pirelli Scorpion Trail 2
|
Mniam... Wspaniała guma.
|
A te STR Rally jak w terenie sie sprawują? Chodzi mi o piaski ,szutry. Nie chodzi o kopne bloto.
|
Cytat:
|
Jak patrzę na tę przednią oponę to się zastanawiam na ile jest ona sensowna na dojezdzie asfaltowym.
Potrzebuję coś na 50/50. Ta tylna opona wygląda ok, ale przód mnie troszkę onieśmiela. Szukam czegoś na Maroko 2019. |
Żeby uściślic kieruję się tym zdjęciem. Chyba ,ze to nie ta opona 😁😉https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...61ea70e44b.jpg
|
1 Załącznik(ów)
Str tak wygląda
|
Cytat:
Ale po hałdach na śląsku też dawaly radę |
[QUOTE=HarryLey4x4;608770]Żeby uściślic kieruję się tym zdjęciem. Chyba ,ze to nie ta opona 😁😉
To zwykła pirelli scorpion bez końcówki str. |
Tak cos myslalem. Dzieki za sprostowanie.
|
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
Takie wchodzą jeszcze mitas e07 plusZałącznik 84657
|
Będziesz je 'próbował'?
|
Metzeler Karo 3 - Co powiecie ? Potrzebuje czegoś 60-40 piach, szuter,
|
One bardziej są 70/30, z wprawnym kierownikiem wszedzie dadzą radę
|
Cytat:
Na asfalcie są głośne ,uślizgu nie zanotowałem co wszedzie o tym pisali. w terenie jakim ja latałem (lekkim ) tez mi dały rade spokojnie |
Ten Mitas e07 mnie kusi. Ma ktoś fotkę przedniej opony jaka byłaby dla NAT?
Ktoś może napisać jak się sprawuje na asfalcie ? Czy ktoś zna z praktyki różnice moędzy wersją zwykłą a DAKAR? Poprzednio w Hiszpanii moje Traccinatory Adv strasznie ślizgały sie na mokrym asfalcie a już w ogóle na mokrych białych pasach na przejściach dla pieszych |
1 Załącznik(ów)
Dakary są twardsze co by się trudniej przebijały,ja nie złapałem kapcia przez 10 tysi.
|
Te e07 + maja ciut inne bloki, mówicie o nich czy o starych e07?
Narazie e07+ znalazłem tylko na allegro i ebay |
Cytat:
|
Pytanie do zorientowanych - Mitas E07 Plus - jaka jest różnica między zwykłą oponą, a Dakar (z żółtym paskiem)?
Poza ceną oczywiście :D |
Piszą że wzmocniony karkas jak w zwykłej e07
|
1 Załącznik(ów)
Nowość francuskiego producenta, Michelin Anakee Adventure.
Jak dobrze wyczytałem, w rozmiarze NAT jeszcze niedostępne. Załącznik 85272 Edit: Teraz wyczytałem, że będą dostępne od 01.01.2019 https://de.mynetmoto.com/shop.cfm/mn...adventure.html |
Patrząc na bieżnik to chyba następca nieśmiertelnych anakee 2. Pytanie czy będzie od nich lepszy?
Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
|
Co polecicie w zamienniku Motozów na podobnym poziomie?
Przód się kończy i coś muszę już pomyśleć |
mitas mc23
|
To miałeś ostatnio? Ale coś innego miałeś u siebie z przodu i z tyłu
Tyłu nie ma w rozmiarze NAT |
mc 23 robią jako dualowe, ja mam przód i tył, na początku przód kwadratowy mi się mocno wydawał, ale po niedługim czasie "ułożył się" i jest ok.
|
Sava mc23 to to samo co teraz mitas mc23. Tył miałem ten, przód Pirelli Scorpions rally fenomenalna opona, ale strasznie droga choć chyba warta swej ceny.
|
Jaki rozmiar włożyliście na tył bo 150/70 18 brak ?
|
140 robi dobrze na asfalcie też.
|
Cytat:
|
A co powiecie o Metzeler Enduro 3 Sahara na przód? Może ktoś na tym śmigał?
|
Jest gdzieś na forum temat o nich.
|
Nie było łatwo przebrnąć przez dwa bardzo obszerne wątki o oponach do NAT na forum. Czytając wszystko od samego początku w między czasie zdanie zmieniłem z 3 razy i dochodzę do wniosku ze mam większy mętlik niż przed przeczytaniem :D
Szukam opony która będzie dobra na asfalcie ale tez nie będzie gładka opona która w terenie nie daje żadnej pewności. Na ta chwile chyba wybieram Rally STR. Każda sugestia będzie dla mnie na wagę złota! |
na tył w twych parametrach fajnie sprawdzi sie d908 RR
|
Ex, a ty na czym teraz latasz?
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:37. |