![]() |
Cytat:
Też tylko godzinkę pojeździłem. W sumie przegoniłem go po autostradzie i eskach. Podobało mi się to pie...olnięcie. Nie podobały mi się wibracje na podnóżkach. Mały przełącznik zmiany kierunków bez wyczuwalnego momentu wyłączenia (podobno to zachęta aby dokupować soft z automatycznym wyłączaniem migaczy). Najgorsza była lekka nerwowość przedniego koła od 180-190 (tryb sport, owiewka fabryczna). Przód nie robił wrażenia "wciągnięcia" przez asfalt. Niby można tył obniżyć przyciskiem... nie sprawdziłem czy to coś pomoże. |
Cytat:
|
Witam.
Panowie a ja w dziku od początku sezonu 150 km . Stoi dwa miechy u mechanika. Szukam wałka ssącego tylnej głowicy. Dostępny w De dopiero w połowie czerwca w Polsce nie wiadomo kiedy . Aż mnie trzęsie. |
A na 640 I dostepnosc Części to sie narzekalo.... :)
|
Cytat:
|
A co się stało, że wałek do wymiany?
|
Mhv to ktm 1190 adventure R 2014r. Ma 80tysi zakupiony zimą. Przy regulacji zaworów okazało się że krzywka jest wytarta.
Zawadzała się dobrze paznokciem na bokach i wytarła dzwigienkę, tączarną powłokę |
Czyli ktoś tam coś spierdoli wczesniej że się tak stalo?
|
Wygląda to tak. Moto serwisowane do końca w ktm. Już musiało być coś widoczne przy poprzedniej regulacji bo zawory w miarę ok były .Dysza olejowa niby drożna. I nie jest narażone przyczyna znana. Obstawiam wadę fabryczną materiału itp
|
Cytat:
|
|
Cytat:
|
Motptex to raczej półka premium, hmm dziwne ale w dzisiejszych czasach wszystko możliwe. Powodzenia w naprawie i oby cieszył czym prędzej
|
Jednak KTM bije na głowę AT pod względem wygody podróżowania , w tym kształtu i twardości siedzenia. 1300 km na KTM i żadnych złych doznań w okolicy 4 liter, AT mogłem zrobić max. 900 km, ale już było mocno źle, a już wyprofilowanie sprawiające ciągłe zjeżdżanie na bak to porażka
|
Cytat:
|
1300 km na strzał bardziej szkodzi głowie niż doopie.
|
Teraz wyszło , ze dodatkowy wyczyn to ponad 2,5 tys z 4 połamanymi żebrami i duża cześć po wertepach. Kurna szewc bez butów chodzi, ale nieświadomość tego chyba pomogła
|
Zdrowia zatem.
|
A ja dziś wymieniłem na PLN’y swojego 1050. Był świetny i banan z ryja nie schodził. Przyszedł czas na zmiany. Nie planuje wracać do KTM w najbliższym czasie. W garażu stoi już CRF 1000 a docelowo szukał będę chyba X TOURERA.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Cytat:
|
No chyba ze trafi się przyzwoity SM-T to się skuszę 😁
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
1 Załącznik(ów)
Zapora Pilchowice, kocham tą okolicę
Załącznik 107650 |
1 Załącznik(ów)
Cytat:
|
Mario a co tam kolega robi za tablicą?:haha2:
Nie ładnie :D |
Cytat:
|
Melon, z serii "znajdź niepasujący element".
Gratuluję wzroku! Jeszcze w temacie tego miejsca to chciałbym przejechać tym tunelem kolejowym, który prowadzi na most co go Tom chciał wysadzić. |
Pytanie,
ile panowie wytrzymuje napęd w waszych 1090,1190 ??? u mnie 25 tyś i jest w całkiem stanie i jestem w szocku, nie dbam specjalnie o napędy a ten się trzyma jak szalony :) zębatka zdawcza spoko, nie sterczy i się nie napina, na zębatce tył spoko luz. w poprzednich moich Bajkach przebieg max 20 tyś. |
Marcel...bo Ty górą jeżdzisz ...i mniej zużywasz:):):bow::haha2:
|
Wady i zalety Big Twins od KTM-a 1090/1190/1290
KTM jest chyba niewidzialny co można uznać za wadę , ale to raczej przykład czemu w tak zaawansowanym wielu nie powinno się jeździć , nic się nie widzi i nie słyszy .
https://youtu.be/J0LDqv-WcQ8 A z innej beczki, montował ktoś Denali Soundbomb u siebie? |
Cytat:
Cytat:
|
Łądkręca bo prosta, widzi skrzyżowanie nie zwalnia a na koniec sam donosi do milicji na siebie.:haha2::haha2:
|
Pany pytanie do właścicieli wersji R. Kupiłem 1290 SA wersje S 2021. Oczywiscie nie uniknęła mnie niespodzianka kanapy opadającej samodzielnie z pozycji górnej. Ktm jeszcse nie ma akcji serwisowej na to. Jeżdżę z kanapą na opaskach zaciskowych hehe. Ale biorę pod uwagę zakup kanapy od R. Wyeliminuje mi to problem spadającej kanapy. A moje pytanie jest takie. Jak jest z komfortem tej kanapy porównując do wersji S.
Dziekuje za kazda odpowiedz. |
R z 2020 ma bardzo wygodną kanapę , szczególnie z siatką.
Dla mnie o wiele wygodniejsza niż w NAT 2016, tam ciagle zjeżdżałem na bak, przez co miałem zgniecione jajka i zdrętwiały tyłek. Za to porównywalna z testowaną S 2020, ale w R jest wyższa |
1 Załącznik(ów)
Udało się już loto. Prawie dwa miesiące oczekiwania na wałek.
Jedno pytanie. U was też tak dzwoni dziwnie z lewej strony silnika? :mad: Mam takie wrażenie jakby miało się rozlecieć :dizzy: |
Cytat:
|
Wady i zalety Big Twins od KTM-a 1090/1190/1290
Pitolenie o Chopinie , jak Wy słyszycie łańcuch , to chyba na luzie z góry i z wyłączonym piecem
A ze słychać wrzucone gwoździe do silnika, to co, jeździ dobrze, to nie symfonia Bethowena |
Akurat pod względem gwoździ/nakrętek wrzuconych do silnika jest o niebo lepiej niż w 950/990 wręcz bym powiedział że nie jest źle.
Łańcuch faktycznie stukał ale poniżej 3.500obr/min później jest ok. |
|
3 Załącznik(ów)
Wbrew powszechnym nie pochlebnym opinia mój big twin jezdzi i ma się dobrze mimo upływu lat i kilometrów :)
Załącznik 108814 Załącznik 108815 Załącznik 108816 |
Aaa i jestem w szoku jak można łatwo zdjąć plastiki w KTM, to co oferuje np NAT to jakaś totalna porażka
|
Cytat:
|
To prawda. Jak potrzebowałem się dostać do pływaka w baku to więcej czasu zajęło mi odkręcenie akcesoryjnych gmoli niż ogołocenie kata z plastików.
|
1 Załącznik(ów)
|
a co to za filtr z węglem aktywnym? tj. Po co to?
Takie coś mam w swojej instalacji H2O aby zmiękczało wodę :P |
Odpowietrzenie baku.
|
Pewnie jakies eko pierdoły, być może odpowietrzanie zbiornika a węgiel po to co by benzyną nie śmierdziało :)
|
Cytat:
|
2 Załącznik(ów)
Połatane w weekend TET południowy odcinek Lubomierz -Brzeg.
Pytanie poprawia ktoś kanapy by były wygodniejsze. |
Pewnie, że poprawia. http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=261
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:10. |