![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
Cytat:
|
Cytat:
|
Cześć Szynszyl. Będę w poniedziałek lub wtorek brał wraka tzn bmw 1100 z Mojrzeszowa. Mogę zajrzeć do Ciebie w ramach konsultacji jak uzdrowić to coś aby wał nie pękł zbyt szybko? Swoją drogą to czytałem raport z wypożyczenia lawet pod motocykl w Ułan Bator. BMW GS 1200 zdobył nagrodę główną w konkursie "Pęknięta obudowa wału"
GS Trophy po Mongolii najbardziej mi się podobało. |
atakuj jak najbardziej. 37-110 Żołynia Rynek 27. telefon masz.
|
Szynszylu podpowiedz proszę.
Mam kilka luźnych szprych, dokręcać bez ciśnienia czy guma może być nabita? Dzięki z góry |
Cytat:
|
Po sezonie wyślę do roboty całe koła, ale chcę doraźnie temat ogarnąć.
Tak czy inaczej dzięki za odpowiedź, szprychy podokręcam bez ciśnienia w kołach. PZDR |
Jak mi się luzowaly co jazdę zanim dałem do roboty w ixerce to dociagalem na ciśnieniu na jakim jeżdżę (tył dętka jeden trzymaj 0.7 bar)
|
4 Załącznik(ów)
nie jest łatwo być japońskim silnikiem z tytanowymi zaworami na podkarpackiej wsi, gdzie wszyscy probuja cie zabic :D
zasadniczo to śmietnik - koszty remontu tego silnika sa kolosalne |
A mój sąsiad znalazł sposób na wyciągnięty łańcuch rozrządu w skuterze . Wymyślił że skasuje luz wkładając pod głowicę kilkanaście uszczelek :D Mówię mu że to się nie uda, a on że i tak spróbuję. Takiego mam kilera mechanicznego za płotem:D:haha2:
|
Cytat:
|
Kultura techniczna w tym narodzie całkiem zanika....
|
Cytat:
|
:haha2:
Za czasów Junaka i M72 faktycznie już podupadała,więc pewnie masz rację. |
Oj tam widziałem jeżdżące emki z głowicami junaka z gaźnikiem do wydechu a wydechem do ssącego . Więc fantazja była w narodzie.
|
1 Załącznik(ów)
Szynszylu a jak to to naprawić?
|
Cytat:
p.s. używane silniki kosztuja w USA - w PL brak - okolice 4000$ |
1 Załącznik(ów)
jakos mi umknelo przed zdjeciem tloka z korby - pierscien sprezajacy polamany a pierscienia zgarniajacego ni ma bo nie trza :D glowka korby oczywiscie 'martwa'.
|
Patrząc na znikomą ilość materiału wokół pierścieni i skąpe skrawki płaszcza prowadzącego to aż dziwne że to się nie rozpada , ale i 300000 nie zrobi.
|
5 zaworowa Yamaha. Nie jeden płakał jak to naprawiał :D
To jest tak jak z KTM 350XC-F. Jak to rozebrałem górę podczas rutynowej kontroli to stwierdziłem, że koszty serwisu wg. serwisowki przekroczą wartość całego motocykla, więć podstawowy serwis i na OLX. To się kupuje nowe, robi 100-200mth i sprzedaje. |
nowe to-to kosztuje 61 tys. pln wiec nie jest to tania zabawka. chłopaki się naoglądały Rafała Sonika na takim i się im zamarzyło. ja się z tej imprezy wypisuje i zwłoki są od dzisiaj do odebrania w chłodni prosektorium :D
|
He he kumpel ma zajebista skacząca i wyrywającą nadgarstki yzf 426 chyba w cenie remontu tej 450
|
to juz zupelnie nie jest moj problem. lepiej z madrym zgubic niz z glupim znalezc. prosze to zabrac i skasowac sobie moj numer. tej rasy - a zyje tu 47 lat - nie wychowasz ani nie zmienisz. dasz mlotek, deske i gwozdz to beda sie dalej napierdalac w palec.
|
3 Załącznik(ów)
taka sobie ciekawostka, ktora kosztowala mnie 4 godziny zycia i sporo brzydkich slow: w oryginalnej wydanej przez Triumpha książce serwisowej do Tigera 1050 jest błąd w rozdziale o składaniu rozrządu. rysunki przedstawiają znaki na zębatkach wałków inaczej niż jest to w rzeczywistosci. symbole i napisy są w rzeczywistości gdzie indziej niż przedstawiają to rysunki. napisy IN i EX na zębatkach są po przeciwnych niż to pokazano stronach. przy prawidłowym ustawieniu gdy strzałkie są poziomo naprzeciwko siebie napisy są tam gdzie zaznaczyłem zielonymi gwiazdkami a nie od strony strzałek. od strony strzałek/wewnetrznej nic nie jest wybite. ups!
p.s. 80 tys nalotu, zupelnie skonczony łańcuch rozrządu i napinacz wysuniety na max. reszta ładna: wałki, głowica, mostki - tip top. |
1 Załącznik(ów)
kolejna ciekawostka. zamowilem uszczelke do T1050 i... dostalem OEM Yamahy. sie spienilem a tu sie okazuje, ze jest OK i napinacz jest faktycznie japoński - jak 60% calego tego motura.
|
Szynszylu drogi, przecież wiadomym jest, że tam gdzie Tigera produkują jest ruch lewostronny tak i jak lampy i rozrządy również:haha2:
|
Cytat:
poprzednik tj. T955i mial zewnetrzny alternator - tu zdecydowano o zastosowaniu klasycznej pradnicy trojfazawej z magnesem stalym. |
1 Załącznik(ów)
koniec. uwielbiam ten motocykl właściwie za wszystko :D
|
Nie ma minusów?
|
Cytat:
|
Czy to możliwe by był aż tak dobry? :)
|
A to "uwielbiam" nie czytać z przekorą?
|
1 Załącznik(ów)
nie ma w tym co pisze grama ironi, bo:
- alu rama i wahacz - masa sucha 198kg - fenomenalny trzycylindrowy silnik, który łapy urywa - 2x320 tarcze z przodu z czterotloczkowymi zaciskami - z przodu Showa USD z pełną regulacją i skokiem 150mm - z tyłu Showa z regulacją i skokiem 150mm - dużo kompotentów japońskich - układ wtryskowy Keihin, instalacja cała na Sumitomo - świetne lampy na 4 żarówkach - doskonała ergonomia dla dwóch osób - spalanie ostatnio na trasie PL-RO-PL mocno spokojna jazda 5.5L - doskonała jakość wykonania i spasowania elementów - sorry ale BMW jest gorzej wykonane z tych lat - no i bardzo przyjemne prowadzenie - niska masa robi swoje przy przerzucaniu w zakretach zasadniczo motocykl jest zrobiony 'na bogato' - co widac po cenach w salonach Triumpha - to nie sa tanie motocykle - nowy Tiger 900 RP kosztuje 25 tys pln wiecej od Yamahy T7 i niemal 10 tys pln więcej od BMW F900 GS ADV. sytuacji z pewnoscia nie ulatwia brexit i cła. ta konkretna sztuka przyjechala ze szwajcarii z przebiegiem 57 tys km. dzis ma 81 tyś i poza regularnym serwisem nic nigdy się nie działo - podobnie jak w innych Triumph-ach, które miewam na podnośniku. |
Eee tam wcale nie jest ładny :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Melon, jak już będziesz wiedział, że te rwy i zwyrodnienia nie odpuszczą to jest chętny na Twojego ZX-a:)
|
tak sobie patrze na net i takie 1050 juz za ~18k można w PL oglądać. ten czarny jest z 2011 i nie ma ABS. byly do niego dwa boczne kufry ori + givi maxia. w 2018 na wiosne kolega zaplacil za niego 24k.
|
Cytat:
PS. Honda na jeśień robi premierę nowej V4 ale litrowego podobno. |
1 Załącznik(ów)
Cytat:
p.s. to na fotce to dopiero dowod na japonskiego pierdolca - silnik z V-MAX 1700 i jego 200KM. |
W tym Vmaxie to do ilu się kręci ten silnik? Ładny jest :)
|
1 Załącznik(ów)
moc: 200KM przy 9000 rpm
moment: 166Nm przy 6500 rpm szkoda, ze nie pociagneli tematu ale yamaha to nie honda i nie tlucze jednego silnika 40 lat... |
V-max to zawsze miał piękną motorownię :)
|
2 Załącznik(ów)
Yamahy nie pojmiesz rozumem. podobnie bylo z MT-01. stworzyli potwora z zupelnie nowym silnikiem po to zeby go produkowac tylko 4 lata i o silniku zapomniec. a co? nie stać nas?! teraz MT-01 to poszukiwana stale drozejaca rzadkosc. tego V-Max 1700 tez juz nie robia. mieli kaprys to pokazali na co ich stac. tym bardziej smiesza mnie jakiekolwiek porownania japonczykow z chinczykami, którzy zeby cos ulepic musza to najpierw podpierdolic :D kiedy w 1962 Honda debiutowała w F1 ( stworzyła wzbudzający sensacje wolnossący silnik V12 o pojemnosci 1.5L i mocy 230KM przy 13000 rpm) chińczycy przeganiali kijami wróble z płotów i nosili muchy na komisariat...
p.s. silnik z XLV750R wystepowal tylko w niej i byl produkowany jedynie 3 lata 1983-1986. szkoda bo byl swietny i niezajebliwy - dzis mozna by bylo przy wspolczesnych zawieszeniach i hamulcach na jego bazie tworzyc mega dziki wyprawowe. V-ka 750ccm z kardanem wazyla sucha w 1983 189kg. |
Cytat:
To ma 3-cyl. To tak jak w Wartburgu?:D |
1 Załącznik(ów)
i w wielu samochodach ostatnich lat. tico przetarlo szlak i teraz cala europa i japonia robi trzycylindrowce. ten silnik to 70% radosci z tego moto.
trudno w to uwierzyc ale landara taka jak Mondeo miala silnik trzycylindrowy 1.0L. japończycy robili kiedys ciekawe dwusuwowe trzycylindrowce. no i MT-09 ma fenomenalne trzy baniaki. |
A dla mnie sześćdziesiątka na trzech garach tak nie pobozemu chodzi :D
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:26. |