Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Imprezy forum AT i zloty ogólne (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Szuter party III PL-UA-SK-PL (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=8590)

laska 19.07.2011 10:36

Cytat:

Napisał AmberBamber (Post 187870)
A jak bardzo jest potrzebny gps na wyjazd? Bo ja na ten przykład nie mam...

Będziesz musiał jechać za kimś kto ma albo po śladach. Trasa jest w postaci tracku na GPSa. Tylko nie wybieraj felkowskiego bo się na kolację spóźnisz ;) (zajebiście było w tym lesie)
pozdr,
laska

AmberBamber 19.07.2011 10:50

W sumie jak bym wyjechał z Tyrawy jako ostatni to po śladach mógłbym jechać na autopilocie ;)... ale... Felkowski ;) mogę jechać z Tobą?

Ps. Coś ogarnę, będę kombinował na miejscu.

Pozdr!

PAWCIO 19.07.2011 11:02

Ja również nie mam GPS-a ,więc mój plan to taki wyjechać rano i czekać w Krościenku po stronie UA na kogoś kto mnie poprowadzi na miejsce pierwszego noclegu

MOTOMYSZA 19.07.2011 11:03

Amber, jedź z Felkiem- z nim zawsze jest wesoło,na pewno się nie będziesz nudził :)

Lucky Luke 19.07.2011 11:19

Cytat:

Napisał BLOB (Post 187847)
Cytat:
Napisał oresco Zobacz post
Ja poproszę jeszcze o rozesłanie TOP SECRET emaila z punktami noclegu w piątek i w sobotę, bo nie chciałbym za bardzo pobłądzić.

http://africatwin.com.pl/showpost.ph...&postcount=424

Tylko jest jeden problem, u mnie po wgraniu tracka do Igo , nie widać żadnych zaznaczonych punktów tylko ścieżkę, również nie widać która to jest OFF trasa dla ambitnych w piątek. Może w garminie widać te punkty ale w IGO nie, dlatego prosiłbym o jakiegoś tajnego emaila z wyznaczonymi punktami noclegu i tankowań, bo ja u siebie widzę tylko "gołego" tracka który jest trochę pokręcony i tak na prawdę nie wiem gdzie się kierować.

fxrider 19.07.2011 13:18

Sam track nie zawiera waypointów - dla iGo te są w oddzielnym pliku (ale nie miałem okazji przetestować)

Lucky Luke 19.07.2011 14:24

Cytat:

Napisał fxrider (Post 188010)
Sam track nie zawiera waypointów - dla iGo te są w oddzielnym pliku (ale nie miałem okazji przetestować)

To albo coś zrobiłem nie tak albo nie dostaliśmy waypointów w oddzielnym pliku.
Sorry za zamieszanie ale to moje pierwsze kroki z gps.

Pindor 19.07.2011 21:06

newrom biorę:Thumbs_Up:

mmax 19.07.2011 22:46

miejsce?

jest jeszcze miejsce? kurcze no!

zupka 19.07.2011 22:53

Spróbuj na priv-a do Grzesiek1975, wykruszył się dwa dni temu, jego miejscówka może być do wzięcia (nie mam pewności i nie chciałbym za niego decydować).

newrom 20.07.2011 12:27

Blob, moje miejsce bierze Pindor. :(
Odezwie się do Ciebie po tracki bo ja swoje wywaliłem przypadkiem :o

wojtek77 20.07.2011 13:32

Cytat:

Napisał tadekwrona (Post 187991)
Ja również nie mam GPS-a ,więc mój plan to taki wyjechać rano i czekać w Krościenku po stronie UA na kogoś kto mnie poprowadzi na miejsce pierwszego noclegu

to ja jestem trzeci

calgon 20.07.2011 13:41

Biore dodatkowe miejsce jak sie zwolni! Czy ktos moze juz wie ze nie dojedzie?

badiss 20.07.2011 14:12

Siema,
Czy ktoś mi może rozjaśnić dokładnie termin i godziny z grafiku imprezy? Rozumiem, że start jest z Tyrawy Solnej (ale nikogo tam nie bedzie ?), jedziemy przez granice każdy sobie czy jakąś grupą ? W Krościenku (to już Ukraina chyba?) odprawa o 22 ok, ale czwartek czy w piątek :)

Jedzie ktoś z Wrocławia czy okolic?, może pojedziemy większa ekipą, bo wiadomo, w kupie siła.

BLOB 20.07.2011 14:31

Cytat:

Napisał badiss (Post 188204)
Siema,
Czy ktoś mi może rozjaśnić dokładnie termin i godziny z grafiku imprezy? Rozumiem, że start jest z Tyrawy Solnej (ale nikogo tam nie bedzie ?), jedziemy przez granice każdy sobie czy jakąś grupą ? W Krościenku (to już Ukraina chyba?) odprawa o 22 ok, ale czwartek czy w piątek :)

Jedzie ktoś z Wrocławia czy okolic?, może pojedziemy większa ekipą, bo wiadomo, w kupie siła.

Jeżeli napisałem niejasno to:
Szuter Party III 29-31.2011
Ad1. Musisz być na 22:00 czasu naszego polskiego 29.07.2011 roku Pańskiego na miejscu oznaczonym Nocleg 1
Ad2. Z Tyrawy impreza zaczyna się trackiem czyli docierasz do miejsca start i jedziesz za trackiem do Krościenka i dalej na 1 nocleg.
Ad3 Jedziemy jak chcemy i przekraczamy w własnym zakresie aby nie zapierdol...ć granicy na mogiłę.
Ad4 Popatrzaj na kalendarz 29.07.2011 to piątek:D

Lucky Luke 20.07.2011 14:40

Dobra, ja wszystko rozumiem, ale PANIE PREZESIE BLOB, zwracam się z uprzejmą prośbą o przesłanie namiarów na "punkty oznaczone" w szczególności nocleg i tankowania, gdyż albowiem po wgraniu tracka do mojego gps który to śmiga na IGO, widzę tylko ścieżkę, a punktów niet.
Albo niech ktoś mi wytłumaczy łopatologicznie co ma zrobic aby w IGO punkty te zobaczyć.

Z góry dziękuję.
Pozdrawiam

banditos 20.07.2011 14:43

Pany zastanawiam sie jaki zestaw opon zapodac;
- tyl wiadomo Mitasek 09
- na przedzie 09 czy TKC styknie?

Bolo 20.07.2011 17:15

Blob ja też proszę o adresy noclegów itp, bo na AM też nie mam waypointów kurde... Będe musiał jechać z kartką :D

AmberBamber 20.07.2011 22:36

Cytat:

Napisał banditos (Post 188215)
Pany zastanawiam sie jaki zestaw opon zapodac;
- tyl wiadomo Mitasek 09
- na przedzie 09 czy TKC styknie?

c17 +c02 ;)?

:at:

BLOB 20.07.2011 23:54

W związku z przestrachaniem się niektórych trackiem i jego prowadzeniem zaraz obok jakiegoś płotu granicznego czy czegoś tam wysyłam wam track jeszcze raz w którym jest ominięcię strefy zero.
Prawie 80 majli o jo pierdziu.
Tym razem tylko track bez tematu i innego tiri diri bum
Nadmienię że możecie pozostać przy tym co jest lub podmienić wszystko na to co ja wam prześlę.
POPRAWKI TYLKO W PLIKU Gdb

Koordynaty do 1 noclegu jutro podam tutaj

mirekpktm 21.07.2011 02:19

BLOBIE czy ja mogę dostać tracki ?

BLOB 21.07.2011 08:16

Cytat:

Napisał mirekpktm (Post 188344)
BLOBIE czy ja mogę dostać tracki ?

odp: Tak lecz
http://africatwin.com.pl/showpost.ph...&postcount=424

NAMIARY NA PIERWSZĄ NOC
N 49*23.009'
E022*49.505'
W 594 m n p m:D

motormaniak 21.07.2011 09:38

Cytat:

Napisał BLOB (Post 188349)
W 594 m n p m

bardziej mi sie podoba wysokośc drugiego noclegu.
Ludzie: Weźcie ciepłe psiwory bo moze byc zimno...:)

BLOB 21.07.2011 10:56

Pytacie na priv jak tam z wymianą keszu na ukraińskie $
Zaraz za granicą po prawej stronie jest stacja paliwowa, na niej na wieździe Pani z plikiem banknotów w dłoni ma tego pare tysi i wystarczy dla wszystkich. Robi dobry przelicznik.
Nie polecam bałaganić bo w jakieś 0,0000002 zjawi się kilku ukraińców chętnych do wytłumaczenia, że jednak nie macie racji. Oczywiście lekkie targowanie wchodzi w grę choć Pani przelicza szybciej jak wasze kalkulatory z złotego na hrywnę potem na dolara i spowrotem.
Pierwsze tankowanie na pusty zbiornik to około 100 hrywien.

Sławekk 21.07.2011 11:00

Też wymienialiśmy dienki u tej Pani . Kurs był b.dobry .

Prosiła nie tankować na tej stacji , tylka na następnej po lewej :)

yonec 21.07.2011 11:04

PMR (takie radiotelefony) bierzecie?

Lucky Luke 21.07.2011 11:28

Jeszcze jedno ile i jakiej waluty trzeba ze sobą mieć ? Na Ukrainie Hrywny i $ dla milicji, a na Słowacji to pewnie Euro na tankowanie?

BLOB 21.07.2011 11:34

Cytat:

Napisał oresco (Post 188383)
Jeszcze jedno ile i jakiej waluty trzeba ze sobą mieć ? Na Ukrainie Hrywny i $ dla milicji, a na Słowacji to pewnie Euro na tankowanie?

Oresco bracie
cyt siebie
"Zaraz za granicą po prawej stronie jest stacja paliwowa, na niej na wieździe Pani z plikiem banknotów w dłoni ma tego pare tysi i wystarczy dla wszystkich. Robi dobry przelicznik."
czyli weź złocisze i se wymienisz.
Nie wiem o czym piszesz w związku z $ ;)
Na słowacji nie będziesz tankował zalejesz na ua i zajedziesz na tym do domu, choć ja wiem Łosice hymmm no nie wiem dolejesz w PL

Lucky Luke 21.07.2011 11:45

Cytat:

Napisał BLOB (Post 188384)
Nie wiem o czym piszesz w związku z $

O opłacie klimatycznej :D

motormaniak 21.07.2011 11:47

Cytat:

Napisał BLOB (Post 188376)
Pierwsze tankowanie na pusty zbiornik to około 100 hrywien.

niestety tylko w drz-tach i KTm-ach.
Przy cenie 10 hr/litr trzeba mi 240 hr na pierwsze tankowanie...

zbyszek_africa 21.07.2011 12:20

U tej pani przelicznik wcale nie jest taki rewelacyjny, pierwsza stacja po prawej można zapłacić złotówkami, druga stacja po prawej możesz płacić kartą master. Najlepszy przelicznik ma bankomat znanych banków jak Raifaisen i Narodowy Ukraiński, ale po tych trackach co wymyślił Blob bankomata raczej nie budiet:D
Ja kupuje hrywny w Polsce w Rzeszowie, trzeba wstępnie policzyć ile potrzeba, jak zostaje kupić benzynę, wódkę lub sprzedać po przyjeździe w kantorze. 500hr mi zdecydowanie wystarczy na taki wyjazd:) tym bardziej że Blob mówił ża coś tam da za te 150zł:p ale cholera Go wie może już dawno przechlał wszystko:Sarcastic:
Ahoj Ukraino!!!:D

Przypomniało mi się: Po lewej od tych stacji jest sklep, gdzie można za złotówki kupić wódę, faje i jedzenie, czyli bez jednej hrywny można jeździć po Ukrainie do nastepnego tankowania...
Paszport, zielona karta, dow.rejestracyjny, trochę gotówki w kieszeni to podstawa wjazdu na Ukrainę:)
pozdr.

BLOB 21.07.2011 13:43

[QUOTE=zbyszek_africa;188399500hr mi zdecydowanie wystarczy na taki wyjazd:) tym bardziej że Blob mówił ża coś tam da za te 150zł:p ale cholera Go wie może już dawno przechlał wszystko:Sarcastic:
[/QUOTE]

Zbyszek musisz pisać większą czcionką bo mi wóda wzrok zabiera. Wiesz chleje za te mamone od kolegów:D:D

A tak na serio zawarłeś kwintesencję wyjazdu na UA czyli
1.kasa
2.objaśnienie trasy
3.jednostki monetarne
4.cel posiadania paru $

Mi pochłoneło to 481 postów :)

puszek 21.07.2011 13:57

Cytat:

Napisał motormaniak (Post 188391)
niestety tylko w drz-tach i KTm-ach.
Przy cenie 10 hr/litr trzeba mi 240 hr na pierwsze tankowanie...

EEE jak to??? mój zbiornik ma 17 litry....

zbyszek_africa 21.07.2011 14:14

Ok! :) Blobie
Pisze tak czasami na skraju cięzkich zartów, ale tylko po to żeby dany delikwent jeszcze bardziej zobligował się do pracy, ścisnął poślady...:D

Mam tu jeszcze jeden:
Scena ze sklepu spoz. sprzedawczyni wydziera się na klienta, panie kierowniku, panie kierowniku...to pijak, a jak pijak to i złodziej...
(Gajos) Co mi pan tu będzie.. i łyk mu fotkę (dłonie trzymają twarz klienta w kier.obiektywu)
Na scianie u kierownika galeryjka zdjec - TYCH PANÓW NIE OBSŁUGUJEMY
KOnkurs: scena z jakiego filmu?
Nagroda browar ukraiński, ale gruby milicjant mówił żeby nie pić browarów bo niedobre...

Puenta:
Może galeryjka zdjęc u nas, tylko kto ma w niej być, organizatorzy, uczestnicy??:D
pozdr.

fxrider 21.07.2011 14:50

Hej,
dobra wiadomość: udało mi się rozpracować waypointy pod AutoMapę i iGo8.
Pliki do nabycia ;) u BLOBa albo u mnie (fxrider@xtzclub.pl):
Instrukcja użycia:

- AM:
zawartość archiwum AM-wpt.rar rozpakowujemy gdzieś na karcie (dowolnie), następnie uruchamiamy AM i w menu: POi -> Zarządzaniu kilkamy przycisk "kartki" na dole ekranu. Rozwinie się menu, w którym wybieramy "Otwórz" (lub "Dodaj z" jeśli mamy już własne POI i nie chcemy tracić do nich dostępu), w nowym oknie wybieramy wgrane wcześniej pliki (dokładniej szutry.amp) i od tego momentu mamy je dostępne w navi (warto od razu ustawić od jakiego zoomu mają być widoczne).

- iGo8:
wgrywamy plik iGo-wpt.kml do katalogu na karcie:
\[katalog iGo; zwykle "iGo8"]\CONTENT\USERDATA\POI\ (jeśli któregoś z nich nie ma to tworzymy)
Odpalamy navi, wchodzimy do zarządzania punktów i ustawiamy od jakiej widoczności mają się pokazywać na mapie (+ ikonkę); nowe punkty będą na końcu listy kategorii.

Ten plik można też uruchomić w Google Earth i zobaczyć rozkład punktów.

Wyprodukowałem jeszcze plik .GPX z trackami i waypointami na nowsze garminy.
Wszystkie powyższe pliki już przetestowałem, więc nie powinno być niespodzianek.

Jeszcze mały gratis: jakby ktoś chciał to wojskowe mapy tych rejonów można ściągnąć stąd:
http://en.poehali.org/maps
Przy odrobinie wprawy łatwo je przerobić pod Oziego lub Custom Maps (outdoorowe garminy).

Wszystkie te pliki wysłałem przed chwilą do BLOBa.

Dobrej zabawy życzę i pozdrawiam, Adam

UPDATE: rąbnąłem się w nazwie pliku z waypointami na AM - już poprawione w opisie.

fundriver 21.07.2011 18:17

Cytat:

Napisał fxrider (Post 188425)
...
Jeszcze mały gratis: jakby ktoś chciał to wojskowe mapy tych rejonów można ściągnąć stąd:
http://en.poehali.org/maps
Przy odrobinie wprawy łatwo je przerobić pod Oziego lub Custom Maps (outdoorowe garminy).

B. dobra mapa (wektorowa) do garmina jest mapka gpsmaniaka:

http://gpsmaniak.com/2010/download-GPS_50_Walker.htm

niestety nie obejmuje ona calosci trasy.

BLOB 21.07.2011 22:27

Cytat:

Napisał zbyszek_africa (Post 188423)
Ok! :) Blobie
Pisze tak czasami na skraju cięzkich zartów, ale tylko po to żeby dany delikwent jeszcze bardziej zobligował się do pracy, ścisnął poślady...:D

Mam tu jeszcze jeden:
Scena ze sklepu spoz. sprzedawczyni wydziera się na klienta, panie kierowniku, panie kierowniku...to pijak, a jak pijak to i złodziej...
(Gajos) Co mi pan tu będzie.. i łyk mu fotkę (dłonie trzymają twarz klienta w kier.obiektywu)
Na scianie u kierownika galeryjka zdjec - TYCH PANÓW NIE OBSŁUGUJEMY
KOnkurs: scena z jakiego filmu?
Nagroda browar ukraiński, ale gruby milicjant mówił żeby nie pić browarów bo niedobre...

Puenta:
Może galeryjka zdjęc u nas, tylko kto ma w niej być, organizatorzy, uczestnicy??:D
pozdr.

"Co mi zrobisz jak mnie złapiesz" stary nie jestem ale te filmy pamiętam i poprostu kocham, to klasyki kina
"to mówiłem ja Jarząbek, łubu dubu łubu dubu niech nam żyje prezes naszego klubu"

PARYS 21.07.2011 23:39

Ja tam pierdziele... więcej tu nie zaglądam... tylko się denerwuję...

A ja się przecież nie mogę denerwować....

P.S. i pozdrawiam kolegę z Łosic i niech pozdrowi szpital co mi to ortopedię spierdzielili... ehhh... nie - ja się nie mogę denerwować przecież

Lucky Luke 22.07.2011 10:56

Cytat:

Napisał PARYS (Post 188500)
P.S. i pozdrawiam kolegę z Łosic i niech pozdrowi szpital co mi to ortopedię spierdzielili... ehhh... nie - ja się nie mogę denerwować przecież

W łosicki szpital proszę mnie nie mieszać, ja tam bym nie dał sobie nawet zastrzyku zrobić ;)
Również pozdrawiam.

Wczoraj z kolegami byliśmy motocyklami w lesie , miejscami wody po bak, będzie rzeźnia w tych górach , szkoda że nie mam ostrzejszych opon, w ogóle to myślę iż najbardziej wskazane będą pojazdy gąsienicowe :D

Kędzior 24.07.2011 22:04

Motormaniak donosi, że w tyrawie niezłe bagno i nawet na kostkach nie daje rady, bo się zalepiają. Jutro lecę do niego to zbadamy okolice .Będzie zabawa na tym szutrowaniu.

Marcin.111 25.07.2011 08:54

Termin się już zbliża a ja jadę sam dlatego chętnie się do kogoś podłącze. Nie chce mi się siedzieć w Tyrawie i czekać aż ktoś przyjedzie. Kto chętny ręka w górę. Jadę z Mielca więc mogę się spotkać w okolicach Rzeszowa na krajowej 9 (Radom-Rzeszow) lub 4 (Kraków Rzeszów). Kto chętny na priv

macki 25.07.2011 13:32

Moje miejsce się zwalnia, nie zrobię na czas motocykla. Jeśli ktoś zainteresowany to proszę o priv.

Ropuch 25.07.2011 15:36

Jakby co mam też jedno wolne miejsce - proszę o info na 691767618 (miejsce Afrykanina z Wrocławia) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bolo 25.07.2011 17:19

Jeszcze raz pytam, jedzie ktoś z okolic Poznania? Chętnie bym sie dołączył.
Banditos to jak lecimy razem ?

tom64 25.07.2011 19:56

1. Gdzie znajdę zaktualizowaną listę uczestników?
2. Blob, zamieniłeś mnie za Dubiela?

BLOB 26.07.2011 09:41

Ad1. W pierwszym pośćie
Ad2. Nie bo to nie ma teraz już znaczenia.

banditos 26.07.2011 10:16

Bolo priv

dopra 26.07.2011 10:58

Jak by ktoś chciał moje miejsce to zapraszam na priv lub 606 603 319

BLOB 26.07.2011 13:19

Ok w związku z tym iż przygotowań czas się skończył a ja czuję że dopełniłem raczej wszystkiego to:
Ostatni raz na necie bendę jutro. Potem tylko pod 513 173 800. Czwartek może być kiepsko z rozmowami raczej sms-y.
A teraz "welcome to hell"

Wolo 26.07.2011 14:48

Witka, jadę z Poznania i mam wolne miejsce na przyczepie, gdyby ktoś chciał się przyłączyć w Poznaniu czy po drodze- zapraszam. Wyjazd w piątek rano.

Planowana trasa poniżej:

http://maps.google.pl/maps?saddr=Poz...s&dirflg=t&z=8

Pozdrawiam

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:46.