![]() |
5 Załącznik(ów)
Cytat:
|
To samo mogę powiedzieć o demmerelu pracowałem na obu,to taki wybór jak między BMW a Mercedesem.Bardziej się liczy model jak marka.
I siegmunt i demmerel robi modele tanie i takie sobie jak i najwyższej klasy :) Ten model ze zdjęć to nie top ale uczciwy |
Cytat:
|
Witam,
Starałem się znaleść ale może zapytam. Jaką wiertarkę stołową/warsztatową.polecacie? Nie jakąś.wielką jak kolumnowa, ale może żeby miała ciut więcej mocy niż 350W. Będę widzięczny za wasze rady i doświadczenie. Kamyk |
Cytat:
https://africatwin.com.pl/showpost.p...&postcount=680 i dalej... |
No właśnie o tym myślałem, ale ...
1. Mam 3 wiertarki i żadna nie ma regulacji obrotów. A nie chce kolejnej takiej małej kupować. 2. Kiedyś miałem stojak - polecany przez wielu na internetach - strzelił przy pierwszej dziurze. Pełen gównolit :( Dlatego szukam czegoś stojącego co nie będzie miało problemów. Oczywiście nie musi to być pełen pro zestaw. Kamyk |
Makita, którą wybrałem ma 2 biegi i regulacje obrotów.
Ale chodziłem też chwilę za niemieckim chińczykiem optimum optidrill b17pro. |
Sealey AK4314, Kupowałem na amazon.pl za 114 zł. To działa.:Thumbs_Up: |
Czeka mnie zakup klucza dynamometrycznego. Z tego co dowiedziałem się na forum w opinii większości należy mieć minimum 2 klucze o niższym i wyższym zakresie. Polecany tu producent "Neoma" nadal utrzymuje wysoką sprzedaż i dobre opinie na aledrogo, ale zastanawiam się też nad zakupem klucza wychylnego lub elektronicznego.
Klucz będzie używany sporadycznie, do obsługi moto i dokręcania szpilek w aucie. Który byłby odpowiedni do tych zastosowań? Do tej pory nie używałem tego ustrojstwa (poza praktykami na warsztacie) i nie zdarzyło mi się urwać śruby, a wszystko co skręcałem nie rozleciało się po czasie, ale lepiej kręcić tak jak książka nakazuje. :D |
Ja od zawsze powtarzam i polecam nasadke elektroniczną 2-200Nm za 160zł od chinola.
Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 01:51. |