Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Imprezy forum AT i zloty ogólne (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=13)
-   -   III Zlot Motocyklowy Huta Pieniacka (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=14594)

Melon 05.10.2024 01:32

A to jest oczywiście normalne gdzie nikt nas nie szanuje ? :mad:
https://www.lublin112.pl/w-lublinie-...si-ochotnicy/?

ATomek 05.10.2024 01:39

1 Załącznik(ów)
Zaryzykuję:

Melon. Za bycie nacjonalistą, Ojciec by mnie pochwalił.
Za bycie ujem dostał bym wpier...l

Cytat:

Napisał chomik (Post 862204)
Nie podważam mordów

Przecież nikt Ci tego nie zarzucił. Chyba, że to Twoje odczucia...

W moim wątku „Kresy, skąd się wzięli sami swoi” krytykowałem postawę Ukraińców nie przystającą do czasów bądź co bądź wojny i tego, czym nas karmią media, czyli o kompleksowej wojnie, zburzonych kamienicach we Lwowie, których minister S. zapowiedział odbudowę, zaciemnieniu itp. jakie mają wpływać na nasze postrzeganie potrzeb UA.
Nigdy i nigdzie nie kwestionowałem wojny, ani prawa do obrony UA ani Rosyjskiej agresji.
W swoich zdjęciowych relacjach niemal wszędzie pokazywałem ukraińskie groby, pisałem o wdowach i inwalidach. Jak więc mam zareagować na taki Twój wpis jak poniżej?

Cytat:

Napisał chomik (Post 861078)
Czy ja mam schizę, ale czy Wy dwaj staracie się podważyć to, że w Ukrainie jest wojna i giną ludzie??????

W moim odczuciu, w skrócie, potraktowałeś mnie, jak ruską onucę, bo negowanie wojny to ich narracja.

Załącznik 137987

Cytat:

Napisał ATomek (Post 862063)
We Lwowie też świętują, wystawienie nowego pomnika Romanowi Szuchewyczowi, dowódcy UPA. Ciekawostką jest miejsce: Cmentarz Łyczakowskiego. Idą po trupach dosłownie i w przenośni.

Na taki mój komentarz o nowym pomniku Szuchewycza
zarzucasz mi nienawiść i jednocześnie zrównujesz mnie z nacjonalistami hołdującymi zbrodniarza:

Cytat:

Napisał chomik (Post 862093)
Mówicie jak nacjonaliści, co za różnica między nimi jak i Wami... dla mnie to samo, tylko druga strona barykady, efekt ten sam. Nienawiść.

W połączeniu z używaną przez Ciebie nowomową "w Ukrainie" wpisuje się to w modną ostatnio próbę symetryzmu, czyli zrównania winy bycia nacjonalistą. Początkowo założyłem brak wiedzy, ale po Twoim wyjaśnieniu widzę Twoje zamierzone działanie ideologiczne. Twoje prawo wyznawać co chcesz. A o to nie zamierzam się spierać.

Epitet NACJONALISTA wybrzmiał u Ciebie złowrogo. Ja nie będę wyrzucał Ci jego braku, ani dyskutował wbrew faktom o Twoich odczuciach

Cytat:

Napisał chomik (Post 862204)
...to tylko moje odczucie płynące z tego z co WY piszecie i jakie macie do tego podejście, przykro mi, ale czuć tę nienawiść płynącą. Ja tego nie uznaję i to dla mnie to dokładnie to samo jak robi druga strona. Właśnie tak rodzą się wojny. "Auschwitz nie spadło z nieba...."
"

Wolałbym rozmawiać jednak o faktach, bo kierujesz w moją stronę zbyt grube lufy.

Chomik. Wątek ważny, ale przez to, że opisywany tu, na tym forum nie wart trucia naszej motocyklowej znajomości, którą bardzo cenię.

Melon 05.10.2024 01:55

Może czas skończyć z wypinaniem d...y i zapytać kiedy będzie ekshumacja i pochówek ?

zimiok 05.10.2024 08:38

Cytat:

Napisał Melon (Post 862224)
Może czas skończyć z wypinaniem d...y .....

Kolego, po ostatnich wpisach wnioskuję, że weekend wszedł mocno, i dobrze dla Ciebie, ale swoje przyzwyczajenia seksualne zostaw dla siebie. Nie musisz nimi epatować na forum publicznym!

Adagiio 05.10.2024 09:08

Cytat:

Napisał Melon (Post 862207)
Pytanie co jest bardziej obraźliwe chuj czy nacjolista, czas najwyższy się zastanowić

Wyjebał bym cię z tego forum za chamstwo już dawno.

chomik 05.10.2024 09:43

Cytat:

Napisał ATomek (Post 862221)
Chomik. Wątek ważny, ale przez to, że opisywany tu, na tym forum nie wart trucia naszej motocyklowej znajomości, którą bardzo cenię.

Tomku, do momentu jak ludzie rozmawiają nie ma trucia, a wręcz odwrotnie. Jak napisałem, to są moje odczucia, tak odbieram Wasze słowa i czuje jakby się tam za nimi kryła duża nienawiść. Myślę, że tak samo dzieje się po drugiej stronie, nienawidzą Polaków a Wy nienawidzicie Ukraińców, obie strony za to co zrobiły. Dlatego określam to jak określam i uważam, że z tego robią się wojny. O historii trzeba pamiętać, nie można zapomnieć ofiar, ale najgorzej jak zaczną się robić nowe ofiary z powodu tych poprzednich, wtedy ich śmierć poszła na marne, bo nic się nie nauczyliśmy z tej historii.
Aaa i dlaczego nikt nie napisze tutaj, jak hitlerowcy z pełną świadomością doprowadzali do nienawiści między Polakami i Ukraińcami (divide et impera). Jak działali itd. Myślicie, że Rosjanie robią teraz inaczej? A wszystko sprowadza się do jednego, kasa, władza.

AfroMan 05.10.2024 13:04

ATomku.
Dziękuję Ci bardzo za wszystko co robisz i za to, że dzielisz się tym z nami na forum.
Mam nadzieję, że te poboczne wątki nie zniechęcą Cię do dalszego pisania.
Twoje zaangażowanie i postawa budzą we mnie ogromny podziw i szacunek.
Tak trzymaj :Thumbs_Up:

kylo 05.10.2024 16:47

Podziw i Szacunek należą się ATomkowi
za niebywałe opanowanie!
Zachować spokój oraz stonowanie odpowiedzi,
w sytuacji kiedy jest się atakowanym,
to Sztuka cechująca nielicznych.

ŁukaszBIA 05.10.2024 17:24

Dzięki za to co piszesz ATomku.

Melon 05.10.2024 20:36

Przepraszam Tomku za nie które wpisy ale gumka mi pękła i ...
Zdrówka i pisz dalej :)
PS. Nie kumam nie odniesie się w temacie Polska-Ua ale melona by wyjebał...

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:03.