Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Hamulce, kola, opony (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=250)
-   -   Opony do NAT (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=29283)

Danny 17.05.2021 14:04

Cytat:

Napisał WojtasA (Post 734504)
Mam podobny dylemat. Niedługo skończą mi się Karoo Street i życie pokazało że nie jeżdżę w prawdziwym terenie, szutrowki ubite gruntówki to max.

Rozważałem pomiędzy Scorpion Rally Str a Anakee Adventure. Ale polatałem ostatnio z sąsiadem na CT który ma Scorpiony Trail II i bardzo je chwali. Zastanawiam sie czy nie odpuścić sobie wszelkie dualowe - 80/20 wersje i nie wziąć tych szosowych Scorpionow.

Ja już jestem pewien. Pojeździłem sporo z kolegą który na ATAS wyzerował fabryczne Dunlopy - ja wtedy byłem już po 8kkm na fabrycznych Battlaxach i jeździłem na Mitasach E07, on bez skrępowania i bardzo skutecznie ciągnął nas lub ładował się za mną na wszelkie nieutwardzone nawierzchnie. To mnie przekonało że do takich nawierzchni na jakie mam zamiar zabierać NAT i na asfalt 1/2-up - postawię na chwalone Scorpiony.

WojtasA 17.05.2021 14:11

Cytat:

Napisał warzyfko (Post 734505)
Ja już jestem pewien. Pojeździłem sporo z kolegą który na ATAS wyzerował fabryczne Dunlopy - ja wtedy byłem już po 8kkm na fabrycznych Battlaxach i jeździłem na Mitasach E07, on bez skrępowania i bardzo skutecznie ciągnął nas lub ładował się za mną na wszelkie nieutwardzone nawierzchnie. To mnie przekonało że do takich nawierzchni na jakie mam zamiar zabierać NAT i na asfalt 1/2-up - postawię na chwalone Scorpiony.

Dzięki ! Postawisz na Scorpiony Trail II czy Rally STR? Tak dla pewności :D

Danny 17.05.2021 14:24

Cytat:

Napisał WojtasA (Post 734507)
Dzięki ! Postawisz na Scorpiony Trail II czy Rally STR? Tak dla pewności :D

Trail II. Na asfalcie ma być bez kompromisów. Cicho, stabilnie, skutecznie na mokrym i pewnie na kolanie. Na nieutwardzonych będę się trochę ograniczał w zakrętach (prędkości wejścia, przygazówki) a z reszty dużo robi fizyka. Nieplanowane hece przebrnę na listonosza.

WojtasA 17.05.2021 14:32

Cytat:

Napisał warzyfko (Post 734510)
Trail II. Na asfalcie ma być bez kompromisów. Cicho, stabilnie, skutecznie na mokrym i pewnie na kolanie. Na nieutwardzonych będę się trochę ograniczał w zakrętach (prędkości wejścia, przygazówki) a z reszty dużo robi fizyka. Nieplanowane hece przebrnę na listonosza.

Jasne, dzięki. Ja raczej też je wezmę w czerwcu / lipcu. Zobaczymy jakie będziemy mieli wrażenia pod koniec sezonu.

Melon 17.05.2021 20:26

Scorpiony dwójki bardzo dobre na czary suchy, mokry(przejechane 20kkm), możecie wziąć pod uwagę dunlopy meridiany.Viadrem w lesie po lekkim błocie jechałem i ok. Na czarnym w zakrętach idziesz tak samo jak na pirelkach(mokro,sucho) tylko troszkę głośniejsze ale w terenie duży plus. Jak CT wykończy te co mam będę kupował meridiany.

muszel72 08.06.2021 11:39

Motozy się już pojawiły w normalnej cenie więc se zanabyłem se:)

Danny 09.06.2021 01:27

Brawo Ty. To kiedy coś jedziemy?

muszel72 09.06.2021 09:00

No ja z Tobą a Ty na tym maluchu to słabo wyjdzie:)

Danny 09.06.2021 10:19

Challenge accepted!

muszel72 09.06.2021 10:24

Tyle, że to ja mam obawy o siebie:)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:24.