![]() |
Może i oryginalne manety drogie, ale oxfordy to zupełnie do niej nie pasują, a przesuwajaca się guma lewej manety,może zablokować klamkę sprzęgła.
Alternatywą dla oryginalbej centralki jest SW-motech |
Cytat:
- Czuć wyraźną różnicę po użyciu trybu G - moc oddawana jest dużo płynniej niż w standardowych trybach - Codzienna jazda jak skuterem ;) - W codziennym użytkowaniu nie brakuje mi klamki sprzęgła Na razie trafiłem na dwa przypadki, w których DCT się nie sprawdziło: - w czasie treningu na torze. Musiałem szybko przełączyć się na tryb manualny, bo automat w żadnym trybie (D, S1, S2, S3) kompletnie sobie nie radził w takich warunkach (gwałtowne przyśpieszanie i hamowanie, szybkie winkle). Przy użyciu przycisków + i - miałem już pełną kontrolę i jazda stała się przyjemnością. - w czasie treningu jazdy precyzyjnej między pachołkami. Brak możliwości wysprzęglenia i przygazówek mocno utrudnia manewrowanie w takich warunkach. Musiałem wypracować nową technikę: trzymałem przepustnicę cały czas lekko otworzoną by mieć równe obroty i pomagałem sobie mocno tylnym hamulcem. Jak się DCT zachowuje w ciężkim terenie nie mam pojęcia, bo się w taki nie zapuszczam - brak umiejętności. |
Odebrałem dzisiaj swoja Afrykę... pierwsze wrażenia takie sobie ale z każdym kilometrem coraz bardziej mi się podobała na razie jeden niepodważalny mankament tylne podnóżki przeszkadzają w jeździe, kilka razy dzisiaj o nie zaczepiłem, reszta do ogarnięcia :)
|
tylne podnóżki przeszkadzają w jeździe
:eek::eek::eek: |
Dobrze że podnozki a nie kierownica.:haha2:
|
Jak sie odkręci sety to moze i wygodniej,ale likwiduje sie punkt podparcia przy glebie i rama bardziej podatna na wycieranie
|
Cytat:
|
Oooo uderz w stół, a ekspert od wszystkiego sie odezwie....
|
Cytat:
Radio ales Ty przeczulony... :-P |
A pytanie z innej beczki, co się stanie jak AT będę serwisował od początku poza ASO, ale nie w garażu tylko znanej na rynku firmie, zwłaszcza w świetle tego że już niedługo nie będzie Hondy Poland
|
Cytat:
|
Cytat:
warunki gwarancji określa producent i tak mogą wpisać obowiązkowe rejestrowanie przeglądu poprzez urządzenie diagnostyczne w centralnej bazie danych, ale aby mieć do niej dostęp łącznie z informacjami serwisowymi bo takie niemal co tydzień dealerzy otrzymują tzw. zalecenia to trzeba będzie dla przykładu zabulić z 12.000/m-c inaczej tracisz gwarancję i masz już pozamiatane praktycznie. Sposobów jest sporoooo, generalnie rozumiem iż każdy zamiast brudzić sobie ręce wolałby robić gwarancyjne przeglądy, które są raczej mało wymagające, ale z drugiej strony dealerzy na prawdę nie mają łatwo muszą spełnić szereg wymogów łącznie z narzędziami, szkoleniami i jest tego sporoooo a rynek motocyklowy w naszym kraju to rynek używek po dzwonach albo cofanymi licznikami bez dzwonu a w ostateczności jest jakaś lipa w sprzęcie, który ma 25.000km 10lat i bez wypadku..... Kredyty! dlaczego w Polsce muszą być mega oprocentowane? bo to głównie powoduje import złomu z UE co w konsekwencji niszczy rynek nowych motocykli w kraju... |
Cytat:
|
Nowa Afryka
Cytat:
Znaczy gdzie indziej ten sektor nie jest ? http://youtu.be/5aS273IJLZg |
Wszędzie, ale popatrz na różnicę pomiędzy oprocentowaniem lokat i kredytów chociażby w Belgii i porównaj do tej w Polsce.
|
Jak się da jebać to jebią. Proste to i zgodne z prawidłami fizyki... :-)
Wysłane z ajfona.. |
Cytat:
W porównaniu do Tereski moto zupełnie inaczej jeździ teraz mi się to bardzo podoba ale pierwsze km były bez efektu WOW. Teraz jest juz Banan na gębie :) A co do podnóżków jestem pokaźnej postury i mi naprawdę przeszkadzają, szczególnie na początku, uderzam łydką i tylną częścią buta teraz jest trochę lepiej uczę się tego nie robić. |
Tez się nad ta gwarancja zastanawiałem. W moim przypadku ja bym moto kupowal w Czechach, ale przez większość czasu mialbym go w Anglii, gdzie obecnie mieszkam.
Niemalze od razu bym go serwisowal poza ASO, a jakas tam gwarancja bym się raczej nie przejmowal, bo tez co tak strasznego może się wydarzyć w nowym motorze w pierwsze dwa-trzy lata? |
Cytat:
|
Kto bogatemu zabroni kupic sobie AT 😃
https://youtu.be/cuQZZc23BQE D Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka |
nie mogę znaleźć , czy nowa AT ma skoki zawieszeń 230 mm z przodu i 220 mm z tyłu?
|
Pozostaje zazdraszczac umiejetnosci
Pozdrowienia, D |
ćwiczyć, ćwiczyć itd.
|
Wyglądają dość ciekawie...
gdyby te obejmy miały więcej gumy - np. coś odlane w formie to gmole mogłyby przyjąć sporo na siebie. Zobaczcie jak jest w autach z wahaczami tej gumy mest 1-2cm a ile to przyjmie na siebie tłumaczyć nie trzeba nikomu. Wystarczyłoby tą gumę zwulkanizować z gmolem i zacisnąć na ramie. genrealnie lipa to wszystko bo na kamieniach dekiel i tak pójdzie się... a gdyby kierownicę skręcić to i owiewki z kierunkiem polecą. Jeżeli chodzi o dekle to nie wiem dlaczego nikt nie zrobi tak jest w BMW aluminiowa osłona z gumą od środka. http://www.realoem.com/bmw/enUS/show...diagId=77_0006 jak wyżej |
|
Właśnie stoję na autostradzie tym problemem kurna mac
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka |
Ja bym to jakoś udokumentował, kurcze niedobrze
|
Odpaliłem. Dojechałem do serwisu. Skasowałem blog. Halama. Się zaczyna. W ich domowe też tak było.
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka |
efekt jakby sfiksował czujnik stopki bocznej, a te stuki silniczek nie mógł obrócić bębnem wybieraka.... ciekawe jaka jest przyczyna skoro do tej pory działało to musi to być wina jakiegoś czujnika bo przecież mechanika jeszcze zużyć się nie zdążyła.. Błąd w sofcie raczej byłby od początku widoczny a nie po jakimś przebiegu, chyba, że ma wgrany MS Windowz :) tu może pomóc wyjęcie i włożenie baterii...:)
zrobili by kardan zamiast takiej pierdoły jak dct |
Cytat:
Ciekawe co serwis powie. Pozdrowienia, D Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
|
To co stuka to, to stuka siłownik zmieniający biegi. Nie idzie zredukować. Dopiero jak pchnąłem moto 30 cm do przodu zbił na N , odpaliłem ,wbiłem manuala i pojechalem. Przerzuciłem później na D i juz było ok.
|
Cytat:
|
Niezła chujnia. Ciekawe co Honda na to powie.
|
Bo tak jest jak ktoś chce 2w1 czyli motocykl i skuter, żadna nowomowa o inteligencji sprzęgła i skrzyni do mnie nie przemawia, nie powiem dobre rozwiązanie dla człeka bez lewej nogi, dla reszty zbyteczna fanaberia. Manual chodzi pięknie,automat to chujnia, jak pisze poprzednik
|
|
tymczasem
Ciekawe dlaczego dopiero teraz, Honda z pojemnością 1000 też przesadziła. Może być ciekawy sprzęt. |
Honda w odpowiedzi wypuści małego Tramkpa Adv :D
|
Czyli wypuszcza kolejny tym razem mniejszy bubel :haha2:
|
Cytat:
Mały trampek byłby bardzo wskazany. Ja bym dam to rozpatrzył. Co do KTM800. Kciuk w górę. To tylko lepiej dla klienta. Szczególnie że poszli w jakimś dziwnym kierunku hard enduro lub duże plastiki po 150KM a nic pomiędzy. A kiedyś mieli fajne motory jak LC4 (prawie motor idealny gdyby jakiś silnik od Hondy kupili) lub LC8 (prawie ideał jakby miał jakiś tryb cywilizowanego przemieszczania a nie tylko dzik). |
Cytat:
spoko chyba z silnikiem od AT :) KTM ma wiele dobrego ale silnik jak dla mnie nie do przyjęcia (bo mega moc to ja mam w d..ie) na co dzień i w trasie do niczego nie potrzebna. Ale życzę powodzenia zawsze to większy wybór i może niższa cena :) |
Zrobia przelacznik map tak jak w exc i bedzie optymalnie, spokoj i niskie spalanie na co dzien i dziczenie w razie potrzeby
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
O co wam chodzi z ta moca w Kacie :confused:W offie masz 100 koni a na trasie mozesz miec choc nie musisz 150.Od dluzszego czasu probuje i nie potrafie zrozumiec skad ten bol odnosnie mocy :confused:
|
Ja też tego nie rozumiem - kierownik dozuje moc rolgazem i od niego zależy ile chce odkręcić.
Problemem jest tylko to, że cięzko powstrzymać się od odkręcania do końca ;) |
I chyba wlasnie w tym sek,hahaha...Ci co potrafia to odkrecaja i maja radoche,a miekkie faje chcialyby ale sie boja wiec zaczyna sie narzekanie ze moto jest zbyt mocne :haha2:,a prawda jest taka ze nie potrafia tej mocy ogarnac :D.
|
Najlepsza kontrola trakcji i sprzęgła we własnej ręce, a jak sie tego nie ma zbyt opanowanego to pozostaje elektronika i dct, sorry
|
Cytat:
|
Cytat:
to wszystko się składa na charakterystykę (kulturę) pracy silnika i nie zmienią tego żadne mapy jeżeli nowy KTM będzie miał 800cm no to będzie to kolejna wściekajka i tyle.... zbyt mała pojemność aby silnik miał jakąkolwiek kulturę pracy no chyba, że będzie miał osiągi intrudera 800 ewentualnie trochę lepiej jak trampek 700.... mnie nie interesuje ogarnianie mocy 3.000km od domu ani spalanie 7l/100 przez cały dystans bo aby to jechało z towarem 2 osoby trzeba kręcić wysoko... |
Cytat:
A czym się szybciej kręci silnik tym więcej tarcia=energia cieplna. |
Czyli wracamy do punktu wyjścia. R1100GS! Duża pojemność, mało mocy, nie grzeje jajec, nie rozpada się napęd :-).
I po co tu kombinować? :-) Wysłane z ajfona.. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:15. |