![]() |
Chyba miałem okazję jechać obok tej CRF przez jakiś czas. @Zaczekaj - taka oklejona na szaro? Jeżeli tak to kierowniczka dawała radę i to bardzo. CRF-ce ewidentnie brakuje mocy żeby zapierniczać jak przeciąg ale nie do tego to jest motocykl.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Przekoloryzowane , a dziewczyna próbuje być bardziej męska niż mężczyzna i się lekko popisuje :P
Chociaż pewnie ma sporo racji co do samej CRFki. Jednak nie rozumiem Jej narzekania, widziały gały co brały. Ten motocykl nawet na papierze wygląda przeciętnie i taki jest i taki ma być. Do upalania są inne. To ma jechać i się nie psuć. Dlatego osobiście nie myślę o kupnie tego wynalazku, chociaż sama idea CRF rally mi się bardzo podoba, to czekam aż urośnie do 40koni i będzie miała lepszy zawias. Ale wtedy pewnie będzie kosztować 60tysięcy :D |
Cytat:
Wiele niedomagań wychodzi dopiero w trakcie użytkowania. Pamiętam jak mi się strasznie podobało 250L. Nawet pojeździłem testowo. Potem w różnych warunkach okazywało się, że tu ból, tam ból i kończy się wielkim bólem. Ale nic to. Trzeba próbować. Przeca sprzeda a ktoś inny będzie zadowolony i świat się kręci dalej. Takich co polują w mało używane trzysetki za rozsądne pieniądze na bank nie brakuje. |
A mi ten motorek od początku się nie podoba, przysiadłem się na nową 250L na chwilkę i wiedziałem , że to nie dla mnie.
Mało mocy , małe skoki zawiasu, wcale nie jest jakiś tam lekki, palstyki takie sobie i ten archaiczny blaszany bak. Taki z niego rally jak z koziej... :D , rally to ona tylko wygląda ale z daleka. |
Cytat:
Z większością tej opinii się zgodzę. To nie jest sprzęt do upalania tylko do szwendania się. Jazda na przelotach po asfalcie powyżej 90 km/h (GPS) nie jest ani przyjemna ani ekonomiczna. Dla porównania, na powrocie z ER24, CRF300L spaliła średnio 3,3 l/100 km a kumpel na KTM 790 miał 3,6 l/100km. Przy wyprzedzaniu TIRa ja miałem śmierć w oczach a on dłubał w nosie. Jechaliśmy przepisowo - w granicach 70-100 km/h. Nie rozumiem tylko zaskoczenia masą i niską mocą. To widać w cyferkach i nie trzeba być Einstainem by wiedzieć że ten miks będzie dawał osiołka a nie rumaka. |
To może CRF500L, silnik niewiele cięższy :)
|
CRF500L nie wystepuje seryjnie. A zbudowanie tego to już sporo zachodu. Ile taki wynalazek waży ?
|
Cytat:
A na poważnie, to kupiłem korek Zety. Ostatni ze stacjonarnego, na alledrogo jest dostępny, ok. 30 cebulionów. Jak ktoś zainteresowany, to: niebieska zeta ZE58-1522 czerwona zeta ZE58-1523 |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:14. |