![]() |
Cytat:
Na papierze fajnie to wyglada... jak zdjecie fajniej panienki. Ale wez z tym zyj. |
W czym problem :confused: Co teoria to ciekawsza :o
|
3 Załącznik(ów)
liczenie diabłów na ostrzu szpilki, a ja zamontowałem centralną stopkę, przedłużenie przedniego błotnika, podniosłem o ok 2,5 cm, zamontowałem osłonę chłodnicy, od razu mocy przybyło i śmigam. :Thumbs_Up:
|
Ten fender kit z ebaya czy jakoś inaczej?, też jestem tym ustrojstwem zainteresowany
|
z Rugged Roads
|
A ile biorą za przesyłkę do Polski?
|
ja brałem do Turcji więc ceny inne i bez VAT, na stronie mają wszystkie ceny.
|
Tak sobie wczoraj siedzę w garażu i patrzę na 7kowego motada, biorę suwmiarkę i średnica dolotu taka sama jak w CRFie - pytanie - czy CRF'a dostosuje się "sama" do nowej puchy - w sensie paliwa, powietrza, itp?
Przy końcowych REMUSA piszą, że jest "Developed to fit without fuel modification" - serio jest czy to chwyt marketingowy? :) |
Pic na wodę i fotomontaż , ale jak mi udowodnisz że jest inaczej to uwierzę.
|
Dzieju,
to super, że pic, bo rozchodzi się o to, że ja chce wrzucić do crfy motada, który śmiga na 7ce, a nie kupować remusa za 500 euro... :D |
No to jesteś 500 euro do przodu. Widzisz jak szybko zarabiasz kasę :D
|
Się ma talent!
Biedni sąsiedzi :D |
LEo Vince
Wiem tylko tyle ze Leo Vince daje jedną puszkę do pięciu różnych motocykli, różnią się potem tylko mocowaniem. Więc bym się nie nakręcał na och i ach. Jedyne moim zdaniem koncówki warte swojej ceny robi Akrapovic, reszta to ozdóbki które psują zazwyczaj charakterystykę silnika. Mi na Leo GS palił więcej, stara RD07 na Mig paliła więcej, mocy jakoś więcej nie było. Tyle ze więcej huku. A Akrap w VFR dał więcej mocy mniejsze spalanie, w KTM Akrap też się sprawdził. Ale to moze być A(m)oto Sugestia.
|
LC8 po montażu akrapow powinno się zmienić mapy zapłonu by nie walil w kominy. Mapa do akrapow jest minimalnie słabsza, chyba o 2 km
|
Cytat:
|
Gadzety od AltRider
https://youtu.be/0ECIR71u6nY Pozdrowienia D Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
Gorzej jakby na gaźnikach była :) |
1 Załącznik(ów)
aj. nie bylbym tego taki pewny :( nie wiem na 100% - moze ktos to uscisli ale do tej pory w motocyklach hondy stosowany byl system PGM-FI, ktory wsrod swoich elementow nie posiadal znanego z aut przeplywomierza. jest tam czujnik temperatury powietrza w air box, czujnik cisnienia, a wlasciwie podcisnienia w air-box, czujnik temperatu ry plynu chlodzacego i czujnik polozenia przepustnicy. parametry z tych czterech czujnikow decyduja o wielkosci dawki paliwa. w motocyklach z ktorymi sie spotkalem wyposazonymi w PGM-FI uklad nie byl, ze sie tak wyraze 'samo sie uczacy'. zaprogramowany w fabryce potrafil po zmianie wydechu czy zastosowaniu filtra KN zawodzic.
ostatni przyklad z Varadero - po zalozeniu Akrapow pojawila sie irytujaca dziura w okolicach 2300-2500 wiec w bardzo uzytkowym zakresie obrotow. po demontazu problem ustapil. podobnie mial kolega w DL1000. nowe tlumiki i dziury w obrotach. trzeba sprobowac - a noz widelec bedzie ok. jak nie - to trzeba pytac madrych ludzi od tuningu cyfrowego. power commandery, szmery bajery :) ja sie na tym zupelnie nie znam. dla ciekawskich rysuneczek z elementami tego systemu. ps. ktos wie czy jest juz dostepna do crf1000 jakas literatura? jakas instrukcja serwisowa. rozkladowki itp? sa juz schematy zlozeniowe w sklepach z czesciami? ok - znalazlem: http://www.bike-parts-honda.com/moto...0AG-22510.html zaraz zobaczymy co łona tam ma w brzuchu :) p.p.s. znalazlem takie cos. ciezsza artyleria :( http://www.civic5g.pdg.pl/silnik.php?art=chip_tuning o i taki cos znalazlem - pisze, ze to oryginalna zabawka made by honda. moze i do crf1000 sie cos takiego pokaze: http://powersports.honda.com/experie...081380635.aspx |
Cytat:
|
Cytat:
https://www.micronsystems.de/dynojet...rica-twin.html Widzialem jeszcze jakies inne z US co ma czujnik temperatury w Airbox i jakos oszukuje oryginalny komputer. Ja chyba bym tego nie pakowal do CRF. |
|
A coś więcej o tym przypadku?
|
Manual
|
wczoraj jadac afrika na wysokości łydek czulem takie gorące powietrze ze szok. Tylko w tym miejscu. We wcześniejszych motocyklach nigdy tak nie mialem. Czy tez to odczuwacie ?
|
Nigdy nic takiego nie czułem. Z której strony moto?
|
A czy kolega w krótkich gaciach, czy długich? W długich nic koło łydek nie czuć, czuć na udach. Jak wentylatory ruszą
|
Chipy
Jak komuś mało mocy to trza kupić mocniejszy motór a nie uskuteczniać wiejskie tuningi. Takie jest moje zdanie. HOWGH
|
Dorzucenie PC albo chipa, zmiana wydechu to nie jest żaden wiejski tuning. To kilka a czasem kilkanaście tysi wrzucone w maszynę, które dają większą radoche. Jak by wszyscy mieli takie podejście jak Ty to nikt by nie miał lepsiejszego motura. Dobrze, że tak nie jest :D
|
Troche agresywniejszy wydech to jednak fajna rzecz, zmieniłem zdanie po ostatnim wyjezdzie, na poczatku wystarczyl mi ten originalny pomruk teraz niestety brakuje czegos a afryka brzmi jak odkurzacz :(
Tytanowy arrow albo termi... Mmm plan na przyszly rok |
Cytat:
|
Cytat:
|
Leo brzmi zajefajnie. Do tego 200 funciaków tańszy od Termi.
|
Mam pytanie dotyczące dodatkowego wyposażenia nowej afryki. Które z oferowanych przez Hondę dodatków warto wiąć razem z nowym moto? Jak na razie myślę tylko o grzanych manetkach. Czymś jeszcze warto się zainteresować?
|
Myslę,ze starczy, zarówno centralka jak i gniazdo zapalniczki niefabryczne są bardzo ok. Odnośnie oryginalnych manetek noe zauważyłem słabego grzania, są w sam raz
|
A ja mam pytanie do tych co kupili z DCT i bez DCT.Czy teraz tego zalujecie i wybralibyscie inaczej?Jesli tak to dlaczego?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja się tylko utwierdziłem, że w motocyklu tylko manualna skrzynia
|
przeglądałem serwisówkę umieszczoną na forum i mogę tylko napisać iż część z skrzynią DCT jest najbardziej obszerna 43 strony a opis układu wtryskowego tylko 23.
Więc będzie co czytać w razie czego... |
|
Cytat:
Pewnie będzie akcja serwisowa na skrzynie bo raz mi się zablokowała ale opuściła w ciągu 2 min. No ale cóż jakoś chodzi. I nie zamienię jej na manuala. I jeszcze jedno. Założę się z heretykami manuala, że 2x więcej zmieniam biegi niż na manuala na dystansie np. 100 km. Ot tyle z mojej strony. Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka |
110000km ???:dizzy: brawo za przebieg :D
|
Raczej oczywista omyłka :dizzy:
|
Cytat:
Jako heretyk manuala nie przekonują mnie argumenty heretyków automatyki więc to nie jest kwestia pseudo wygody ale raczej charakteru jedni dają za siebie decydować inni decydują samodzielnie. Każdy lubi inaczej. Parę dni temu widziałem start nowej AT ze świateł , zwłoka z tym automatem była wyraźnie widoczna no mniejsza niż start czopków z frędzlami ;) ale jednak zauważalna. Z resztą to nie ważne i tak wszystko się sprowadza do potrzeb i oczekiwań użytkownika. |
Ciekawe spostrzezenie,bo jezdzac automatem Afra startowala jak rakieta.Jesli oczywiscie tak wlasnie miala startowac.
|
Jak się jeździ manualem wiedzą chyba wszyscy. Opinie tych którzy przesiedli się na automat są interesujące, opinie heretyków i teoretyków jakby mniej ;)
W temacie: jako zagorzały zwolennik automatów w samochodach, po godzinnej jeździe testowej na Afri z DCT nie mam sprecyzowanego zdania lubię/nie lubię. Próba była jednak za krótka, dlatego chętnie czytam opinie tych co pojeździli troszkę dłużej jak np. luk2asz. Mi też szybko startowała z DCT ze świateł. |
Proponuję włączyć S3 to wtedy jest start.
|
Cytat:
I żeby nie było, nie namawiam nikogo , opisuję tylko moje spostrzeżenia i heretykiem :) automatów tez nie jestem ale Afryki nowe z manualem juz bym nie chciał. |
Ja mialem ustawione ns S2 i poszla ze swiatel jak rakieta.Mysle,ze na wiosne bede sie rozgladac i serio nie wiem co myslec.Jesli chodzi o podrozowanie to DTC mnie zadawala.W lekkim terenie tez sobie poradzi,a w ciezki nie bede sie pchac klocem wiec ta kategoria jazdy z automatem mnie nie interesuje.JAkbym tylko wiedzial,ze jest to patent zywotny i nie padnie po uplywie gwarancji to byl sie zdecydowal.Tylko strach o ewentualne koszty sprawia,ze mysle takze o manualu.NA codzien jezdze busem w manualu i mam go dosyc :D
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 02:24. |