![]() |
Miałeś coś mocno popierdolone z tym lc8. Moja nigdy nie spaliła mi więcej jak 9. nawet w dwie osoby na autostradzie zapakowana z sakwami, a i tak mam większe dysze główne i podniesiona iglice pod przeloty
|
Cytat:
Poważnie mówiąc, raz po takim wyjeździe góra dół lewo prawo jakaś gula mi na zgięciu nadgarstka wyskoczyła od przeciążeń LC8 950 :-) Dopiero po wielu latach raczyła zejść po kupnie CRF. (to teraz beemiarze beda mieli ubaw, ze CRF ma wlasciwosci lecznicze). |
To się ganglion nazywa
|
Cytat:
Co, ta gula czy te właściwości lecznicze? :-) Wysłane z ajfona.. |
Cytat:
Tryb S to chyba raz włączyłem. |
Cytat:
[IMG]http://images76.fotosik.pl/859/7e1cc22174316bccgen.jpg[/IMG] |
Cytat:
|
Ta gula, od zbytniego kręcenia, taka galareta się robi w pochewce ścięgna
|
Dawno temu jak miałem Junaka i tam ze sprzęgłem było coś nie teges - tzn. bardzo ciężko się wciskało klamkę to zostałem szczęśliwym posiadaczem gangliona na zewnętrznej części dłoni. Różne sposoby były stosowane żeby się go pozbyć ale tylko wyrwanie chwasta chirurgicznie dało mu radę.
To taki oftopik z ranka :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Polski akcent w światowej produkcji :D
https://www.youtube.com/watch?v=KlOilAyS_to Brawo Radek :D aa komu się nie chce całości oglądać to 1:03:04 |
|
Takie tam
W starej afryce handbary by nie odpadly 😁
|
Cytat:
|
Byłem dzisiaj w Honda Mannheim. Tu zupełnie nic nie wiedzą o 2017. Jakie kolory czy regulacja szyby będzie czy tempomat. Zero. Ale na rynek niemiecki będą zmiany w modelu. Przede wszystkim będzie emisja spalin e4 a nie e3 jak teraz. A więc bedzie inny wydech i napewno inne parametry silnika.Nie będzie wolno ingerować w ABS tak więc nie będzie go można wyłączać a co za tym idzie nie będzie funkcji G na jazdę w terenie. Co do momentu i mocy też nic nie wiadomo. Zastanawiam się co jest ważniejsze w tego typu motocyklu. Ustawianie szybki i tempomat czy jednak możliwość wyłączenia ABS u i norma e3. W sumie ten wydech i jego brzmienie naprawdę mi się podoba. Diler w Mannheim sprzedał 65% z DCT a 35 % manuala.
|
Ło matko,zawsze można wyciągnąć bezpiecznik ABSu hehe, ale tryb G jest tylko w DCT, to manuala ominie? A czym e3 różni się od e4?, jakiś wykastrowany?
|
Inna emisja spalin . Ciekawy jestem jakie plany ma Honda Polska
|
Spełnienie E4 zamiast E3 pomijając dwukrotnie zmniejszenie emisji wymaga dodatkowo ODB1 czyli dołożą elektroniki. Pewnie będzie też.inny wydech.
|
ABS można "wyłączyć" przez postawienie moto na centralce wbicie 1 i gaz, trzymając hamulec. Kontrolka się zapala, że jest błąd i abs nie działa - na oba koła. U mnie bez centralki się tak stało jak na piachu dodałem gazu z hamulcem.
|
Muszę przetestować tą metodę :-)
|
Tylko po co, nie prościej wcisnąć guzik? Chyba że zależy ci również na odłączeniu przodu ale akurat po mojemu ABS na przodzie może być przydatny.
|
Motocykl za 50 tysi a ja bede przygazowki na centralce robic :haha2:
|
A kupisz sobie np. fure sportową za 200000 i ESP np. nie wybaczysz. Jakie to ma znaczenie za ile. Przepisy UE są bezwzględne w tym zakresie i nie zawsze mądre. :-)
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka |
Jedno pytanie, czy ABS nie ma bezpiecznika po wyjęciu którego się wyłączy?
|
Pewnie ma ale wyłączenie tyłu już jest dobre bo można bokiem hamować. Przód natomiast daje rade na szutrach, nie przeszkadza. Nie wiem jak na piachu.
2 Załącznik(ów)
Odnośnie ABSu w nowej Afryce, to nie wiem jak to się ma do przepisów UE, ale w Italii można kupić w wersji bez ABS.
Np. w Livorno w sierpniu stały 2 szt w salonie. Cena sprzętu 12400 EUR. http://dealer.moto.it/balzarinimoto/...px?ann=6423066 Poza brakiem ww. i handbarów to raczej kompletna;) ..a ma "konwencjonalne" kierunki jeszcze :D Tu na jednej z uliczek Sieny: |
Cytat:
Nie na kazdy kraj szly ,w UK ich nie ma |
|
Kupię sobie czerwoną :drif:
|
Jakaś porażka do nowej afryki z drugim zestawrm felg, w TT można kupić gotowe zestawy bez tarczy i zębatek aż za 6 kafli, ale jakbym chciał kuppwać osobno piasty,osobno obręcze i szprychy to i tak byłoby drożej, bo sama piasta tylnego koła w hondzie jest w cenie całego koła z TT, ale koła oryginalne w komplecie z hondy to dopiero cena - 9000 zł, a BMW miało być takie drogie. Ppzostaje chyba tylko spędzić allegro w poszukiwaniu zestawów uszkodzonych.
|
Pisz do haanwheels touratech od nich bierze felgi do dużego KTM
|
2 Załącznik(ów)
wszyscy narzekają na ori opony a moje w sumie już mają 15kkm i jeszcze dają radę
|
Moje mają 11 tysięcy i się kłaniaja ku końcowi. Ciekawe to że przód idzie szybko.
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Na K60 nie zdarzyła mi się ingerencja TC w największej ulewie a lało naprawdę mocno. Dunlopy na suchym tracą przyczepność przy przyspieszaniu.
|
Cytat:
Z ciekawostek. Nawet na włączonym TC można palić gumę. Aż się zdziwiłem |
To normalne, TC działa aktywnie od "jakiejś tam" prędkości. To samo jest w samochodach z układami, np esp. Mercedesem jarasz kapcie aż miło, tylko kontrolki mrugają :D
|
Tak wam się ciągle uslizguje, pali gume i umyka. Ale to mi najwięcej wachy pali, a nic mi sie nie uslizguje :P
Po 12k te dunlopy są całkiem mało zuzyte, spokojnie z 8 bym dojezdzil. Ale zimą wnizam już normalne opony, bo asfalt dosc nudny jest. |
|
Specjalna wersja adventure edition? Ktoś cos słyszał? Mam pytanko do tych którzy wlasnie kończą sezon z nowa Afryka - czego wam najbardziej brakuje, co jest zdecydowanie na minus w nowej Afryce? I co byście teraz wzięli w ciemno w pakiecie dodatkowym. Nie mowię tutaj o malowaniu czy rodzaju skrzyni. Dziękuje
|
Cytat:
- grzane manetki, bo dobrze zintegrowane - wiązka do zapalniczki bez samej wtyczki - DCT Wkurza mnie: - opony!!! - czyszczenie filtrów!! - narzędziówka - brak schowka jakiegoś (Viva LC8) - skomplikowane mocowanie gmola - stopka boczna bo wali na dołach - tylne podnóżki - brak tempomatu - za duże siedzenie. Za długie jak dla - reset TC po każdym wyłączeniu zapłonu |
Cytat:
|
Cytat:
Gniazdko mam ale mało korzystam, choć dzisiaj się przydało DCT mam i nie zamienie Wysoka szyba , dla mnie super. Opony - gów... Filtry nie wiem :-) Narzędziówka - porażka . W ten weekend dwa razy gumę złapałem z przodu. Gdyby nie to, że wożę komplet na siedzeniu to byłaby du.... Stopka - to pewnie to mi tak stuka. Z resetem sobie poradziłem , mam juz odruch i włączam najnizszy poziom zawsze. Tempomat - brakuje , jak cholera Tak ze dwa litry większy bak by się przydał. |
Mowisz o wysokiej szybie Hondy czy akcesoryjnej?
|
Cytat:
|
Opony fabrycznie montowane, to tylko dla: no nie wiem nawet co napisać, jak ktoś chce, to proszę bardzo.
Manetki OEM grzeją na 5 aż za bardzo, ale słabe skosy i kciuk wpi......zdu marznie, do tego cieeeenkie czyli mała średnica. Szyba wysoka: wymieniłem na fabryczną po pińset kilometrach, może i mogłaby być, ale do 90km/h Na autobahn się nie nadaje, z resztą jak dla mnie to - HELO, KTOŚ CHCE NÓWKĘ FABRIK SZYBKĘ DO NAT PODWYŻSZANĄ!? oferty na priv :) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:15. |