![]() |
Cytat:
Ja tam na autostradzie jadę 160 km/h i sie cieszę że mam wysoką. |
Cytat:
|
Ja bym nic nie zmienił. No może felgi i handbary na czarne zamienił..?
http://zmniejszacz.pl/zdjecie/497/6267447_black.JPG |
Nic mnie tak nie wkurza jak reset TC. Nie wiem ile już gleb zaliczyłem w terenie przez to gówno. Może ktoś wie jak to przerobić w taki sposób, żeby pamiętało ostatnie ustawienie po wyłączeniu zapłonu?
|
No kwestia przyzwyczajenia, ja nie mam z tym problemu, bo wiem ze za każdym razem wiem,ze muszę wyłączyć
|
Jak latasz w ciężkim terenie gdzie co chwila trzeba komuś pomagać lub ciebie z błota wygrzebują to się o tym nie pamięta. W sobotę na Ukrainie pomagałem kumplowi na stromym podjeździe. Potem na szybko do swojego odpał, pełen ogień pod górę a tu zmulenie zjazd w koleinę i gleba a jak system pracuje to nie da się go wyłączyć.
Na czarnym mam to w dupie bo nie powoduje to żadnego niebezpieczeństwa ale w terenie to tragedia. Opcja pamięci ostatniego ustawienia powinna być niezależna od zapłonu. |
tak samo w automacie opsja Drive. Chcialbym by bylo caly czas S. Da sie ?
|
Emek,
"tu zmulenie zjazd w koleinę i gleba a jak system pracuje to nie da się go wyłączyć" Co masz na myśli? Ja mogę włączyć/wyłączyć w każdym momencie - stojąc na włączonym zapłonie, odpalonym silniku i w czasie jazdy..? Ale faktycznie, mogło by pamiętać ostatnie ustawienie sprzed zgaszenia silnika. Co do zmian to, mogła by mieć też elektronicznie sterowane zawiasy. Ależ bym się bawił. A tak wstyd się przyznać, pokręciłem sobie trochę przy tyle i trochę przód utwardziłem. Odbicia/dobicia nawet nie ruszyłem... |
Emek chciałby jak w BMW GS, ale skośnookie nie pomyślały o tym
|
W czasie jazdy jak tył dostaje uślizgu miga ci kontrolka TC i silnik jest dławiony. W tym czasie nie możesz ani zmienić ustawienia ani wyłączyć TC. Innymi słowy ruszam pod górę i zapomniałem wyłączyć TC, tył się ślizga, silnik muli więc już wiem że zapomniałem, w tym momencie wciskam guzik aby wyłączyć TC i się nie da. Da się dopiero wtedy jak system nie jest aktywny (kontrolka nie świeci).
Nie wiem jak jest w GS ale chciałbym jedynie aby zawsze pamiętało ostatnie ustawienie czyli jak se ustawię tak mam zawsze aż sam tego nie zmienię. |
Wyciągnięcie bezpiecznika ABS zalatwi sprawę, bo pewnie TC działa na tych samych czujnikach.
|
Emek,
dzięki za wyjaśnienie. Przyjąłem, że "system działa" oznacza, że po prostu trakcja jest włączona, a nie już ingeruje. T. |
Czy ktoś wie kto robi kufry dla AQ ?Czyzby to byl Holan?Ma je ktos?Czy jestescie zadowoleni?
|
Połowa fotek nie żyje... w sumie tylko 5 działa.
|
Czy lampa jest az tak bardzo narazona na uszkodzenia ze potrzebuje oslony ?
|
Jak jeździsz w grupie po szutrach to jest bardzo narażona - czasami wystarczy mała przygazówka kolegi przed tobą i mały kamyczek załatwia sprawę
|
Ta osłona z rugged roads sprawdziła się w 100%, chroni, nie telepie sie i nie odpada, cały syf,łącznie z kamieniami przejmuje ona
|
Radio,
jak gruby jest ten poliwęglan/plexa/cokolwiek to jest? Z góry dzięki za info, T. |
A ja pójdę po całości i czy potrzebna czy nie chyba skuszę się na osłonę z Altrider czarną :D
|
A tak poza tym to moja juz jedzie do Honda Plaza i za chwile bedzie u mnie.Sliczne HRCDCT.Moj slinotok jest niekontrolowalny :drif:...sorry :D
|
1 Załącznik(ów)
@tommi zrobiłem sobie osłone lampy w KTMie z poliwęglanu 2mm i jest ok, ale żeby się tak ładnie układał jak na fotce to myślę że grubość 1,5mm max.
Załącznik 65971 |
@bicio, dzięki za info, zamówiłem 2 mm, cieńszego nie upolowałem. Najwyżej w większej temperaturze będę go giął i dam podwójnie taśmę dwustronną, żeby większy odstęp od lampy był. Zobaczymy, ma padać, będzie czas na zabawę ;)
|
Cytat:
|
|
Cytat:
|
Takie coś się znalazło:
Legenda powraca Trasa 14.X.-12.XII.2016.
http://africatwin.honda.pl/?utm_sour...FSn3cgodIY0Exw Nie żebym miał coś z tym wspólnego ... |
|
O, to ta z uliczki w Sienie, IT :) Też ją tam widziałem w sierpniu. W końcu ktoś ją przytulił.
|
Cytat:
|
Miałem to napisać :D
|
Nowej bez ABS i TC w PL nie kupisz ;). Może ktoś w tym jakiś sens widzi.
|
Cytat:
|
Jeszcze niedawno widzialem na subito.it ogloszenia z ofertami sprzedarzy nowych AT bez ABSu za normalna kase
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
z przecieków wynika iż na 2017 AT dostanie:
- tempomat (ciekawe tylko czy mechaniczny czy będzie już elektroniczny gaz) - poprawiona jakość powłok zwłaszcza kół (korozja) - regulowaną szybę czy ktoś bliżej związany z Hondą może coś potwierdzić :) |
Jeśli tempomat mechaniczny to byłby może szansa zamontowania w obecnym modelu.
Na autostradowych przelotach przydałoby się bardzo. |
Jak byłem u Panów w Krakowie 2 tygodnie temu i pytałem o szybę i tempomat to nic nie wiedzieli a wręcz wyglądali na zdziwionych skąd mam takie informacje... Osobiście wstrzymuje sie do początku roku z zamówieniem swojej AT zobaczymy co dorzuca.
|
Jak mają dorzucić EUR4 i ride by wire to chyba bym wolał rocznik 2016.
|
Australijczycy już oferują montowany tempomat mechaniczny
|
Ruggedroads też mają od dawna.
|
|
Mechaniczny jest byle co, jeżeli chodzi o patent kółka zwiększającego tarcie na rollgazie, miałem i nie używałem, sens ma tylko elektroniczny
|
Bałbym się coś takiego założyć do swojego motocykla
|
Nie ma się co bać, działa ale trzeba to lubić/przyzwyczaić się.
Można zawsze budżetowo kupić te nakładkę na rączkę w larsonie. Małe badziewie ale nadgarstek ma się dobrze po długim przelocie. |
Pewnie inaczej bym do tematu tempomatu podchodził gdybym miał kłopoty z nadgarstkiem. Na szczęście nawet bardzo długie przeloty nie powodują u mnie bólu nadgarstka
|
Witam!
nie wiem czy ten temat był ruszony na tym forum... Jestem tu od niedawna... nie chciało mi się też przeszukiwać wszystkich postów (jest ich chyba ze 2 tys.). A chciałbym się dowiedzieć czy w nowej afryce sprzęgło jest hydrauliczne czy tradycyjna linka? (oczywiście tej z manualem!) Czy ktoś mnie oświeci, bo nigdzie nie mogę znaleźć tej informacji... |
Chwile to trwalo,ale wreszcie sie doczekalem.Od dzisiaj moja towarzyszka podrozy bedzie nowiutka HRC DCT :D.Dzieki Karol i Honda Plaza.:Thumbs_Up:
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater |
Niemiecki wkurwiający gej!
|
Cytat:
|
Cytat:
Pisz o DTC! Jak sie tobie tym jezdzi. Ja sie bije z myslami caly czas. Niby jezdzilem z DCT i bylo fajnie ale manual to manual... Pozdrowienia D Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:15. |