![]() |
Cześć Forumowicze.
Dowiedziałem się, że Honda zdecydowała się na uruchomienie testówek CRF 300 L i Rally. Będą np. dostępne na rajdzie latarników, który startuje w ten weekend. Info dostępne na facebook'owej stronie Hondy. Myślę, że informacja istotna dla tych co chcieliby się przejechać przed zakupem. Ja nie miałem takiej okazji i kupowałem w ciemno. Pozdrawiam |
Wiem że będzie może trochę bujać ale bardziej od bujania wkurza mnie ostatnio to spoglądanie na stan zbiornika i ceregiele z szukaniem stacji i zbaczaniem ze szlaku, nawet jeśli tylko na kilka km. Czasem tych km jest kilkanaście, bywało że google pokazywał stację paliw a okazywało się np. że to baza przeładunkowa, kilkukrotnie odbijałem się od nieczynnych małych CPN'ów w pipidówach. Trochę się tego straconego czasu nazbierało. NAT tankowałem do 3/4 i przy wycieczkach w okoliczne chaszcze problem zasięgu praktycznie nie istniał. Tutaj temat daje się we znaki kiedy jadę sam - mam wtedy słuszne tempo, robię krótkie przerwy, kilometry szybko znikają. Dni już coraz krótsze i chce się z nich wycisnąć jak najwięcej.
Jak jadę w parze to wiadomo że zawsze można wężykiem zrobić transfuzję ale jeśli targając tego grata mogę sobie i partnerowi dołożyć 50+ do zasięgu to też w sumie czemu nie. Docelowo na pewno zrzucę to niżej. Czekam aż OM wyeliminuje młodzieńcze usterki swoich stelaży i da na nie jakąś sensowną promocję. |
Ciekawe kiedy pojawią się większe baniaki do 300tki od Clarksa lub Acerbisa.
Takie 13l to by pewnie uszczęśliwiło każdego posiadacza jak złoto. 450km to już jest coś. |
Tylko jaki tego sens jak jest Rally z baniakiem jak należy?
|
Cytat:
U mnie póki co zapas 1,5L to sporo, tutaj na lokalne latanie. Dokupię jeszcze jedną taką flaszkę Primusa i będę miał 3L - czyli na 100km..... |
Rally waży od chu przy tej samej mocy, kosztuje o 7 koła więcej bodaj do tego przy jakiejkolwiek glebie nawet w piachu lecą plastiki, wiem od użytkownika - używek nie ma. osłona pod silnik jest z gównolitu.
ogólnie kupując Rally otrzymujesz fajny motocykielek ale jednak jako dual normalna Lka dla mnie jest znacznie fajniejsza - dokładając większy baniak nie musisz już wozić rotopaka do tego masz nieco lepszą ochronę kolan przed wiatrem. owiewkę z przodu można dokupić lub dorobić. osłona pod silnik może być metalowa. można mieć fajny bagażnik. ja wybrałbym 'L' z większym baniakiem gdybym miał taki wybór. różnicę w cenie wlałbym do tego większego baniaka :D |
1 Załącznik(ów)
Cytat:
|
Cytat:
Mnie przekonała koncepcja @ferdka do Rally ale każdemu wedle potrzeb. |
Cytat:
|
Cytat:
Do 300 zakładają zbiornik 250. Cos tam małą zmiane trzeba tylko zrobić - tank IMS |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:55. |