![]() |
Emek taka kanapa jednoczęściowa jest dostępna w Hondzie - jest to kanapa enduro i kosztuje coś koło 2500 pln. Ale jak rozmawiałem w salonie to powiedzieli że chyba ją dla koszykarzy zrobili bo siodło jest wtedy na wysokości 920mm
|
Ale jest wezsza a przez co nie czuje sie tak tej wysokosci
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
|
Widac biznes akcesoryjny niezle sie kreci dookola AT. Co chwile powstaja kolejne specjalne wersje.
https://youtu.be/hxdN46VsBw4 Pozdrowienia D Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
Przepraszam co tam kosztuje dwa i pół koła??? Plastikowy odlew, trochę pianki i niecały metr bieżący dobrego PVC? Widzę, że Honda podobnie jak BMW idzie tą samą drogą. Narobić gadżetów i kroić za grubą kasę klientów. |
Cytat:
Ale jak narazie to NAT mozna sie przejechai i kupic. Do tego akcesoria z calego swiata od Australii do Stanow przez RPA! A czy Yama T7 czy KTM 790 ADV cos skleci? Pewnie tak, ale cos czuje ze korona ksiezniczce nie spadnie. |
Problemem nie są wymyślane gadżety za kupe kasy, dopatrywał bym się po stronie ich kupujących jakiejś nienormalności .
|
Powiedziałbym tak... mogę zacząć robić glazurę za 500zł/m2 ale czy ktoś to kupi? Jeśli moi koledzy glazurnicy też nie zejda poniżej 500zł/m2 to w końcu społeczeństwo się przyzwyczai do takich cen. Korpo mają do tego sporo dodatkowych kosztów które muszę z tego pokryć.. to się nie dziwię, że kanapa kosztuje 2500zł. Inna sprawa, że jak ktoś zarabia ~5000Euro to wydać 500 Euro nie jest jakimś tragizmem.
|
Właśnie dlatego robię se gadżety BiedaTech samemu :D Przy moich zarobkach wydać 50 zł to luzik :D
|
Ciekawe czy bedzie mozna kupic taka okleine z tym wzorem.
https://youtu.be/Atj-HYwrdH4 Pozdrowienia D Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka |
Nowe malowanie na 2017 rok - R-342C Candy Prominence Red.
Mamy już zamówione takie motocykle na marzec do PL - można już rezerwować. http://www.galerieallegro.pl/zdjecia...g/1.jpg?screen |
Cytat:
|
Cytat:
ale francuzom sie spodoba bo kolor bordeaux |
Cytat:
A czy znane są już ceny na 2017? Chyba muszą być, skoro mozna juz rezerwować? Pozdrowienia, D |
Cytat:
|
Tak, czarne malowanie zostaje na 2017 rok.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Kanapa pewnie tak samo wygodna jak w rd07, czyli wydasz 2,5 koła a i tak wyślesz do zeta żeby ją przerobił
Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka |
W przyszłym tygodniu będę miał już dostępny pierwszy egzemplarz CRF1000L z EURO4.
Jeśli będziecie mieli jakieś pytania, chętnie odpowiem. |
Karol1989: mysle, ze wszystkich interesuje wszystko ;-)
przede wszystkim to, czy silnik jest przymulony w porównaniu do poprzednika (2016).. |
Cytat:
|
też jestem ciekaw czym lub kosztem czego to euro4 osiągneli
|
Przyjdzie chyba poczekać na testy ponieważ z opisów nie wynika nic konkretnego poza tym, że bez zmian w silniku i bez zmian w deklarowanych parametrach uzyskano na wyjściu zanieczyszczenia spełniające bardziej restrykcyjne normy...
http://www.hondaprokevin.com/2017-ho...-bike-crf-1000 |
Karol,pisz prosze tutaj.Kupi nie kupi ale napewno kazdy chcetnie poczyta.
|
Przejadę się i dam znać :).
Więcej powiedzą nam fiszki, które będą dostępne lada chwila. |
Mam już fiszki do modelu 2017.
Jeśli ktoś z Was chciałby je dostać w formacie PDF proszę o kontakt pod mailem: karol.frindt@hondaplaza.pl . |
ciekawe czy ma złącze odb2 ...
|
Karol miał przetestować AT 2017..coś cisza... , pewnie to z wrażenia :) no i na fiszki czekam...
|
Po przejechaniu kilku kilometrów na wersji 2017, nie wykazuje ona różnic w dynamice z wersją 2015/2016.
Fiszki prześle zainteresowanym do końca tygodnia. |
Cytat:
może hamulce zintegrowane... |
Oby nie.
A jak komu zbiornik mały to Safari szykuje rozwiązanie. http://i300.photobucket.com/albums/n...psygd5a6y7.jpg |
Niezłe. Będzie fan. Teraz jak się AFRI wywali to się dopiero rozwali.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Właśnie wyczytałem o co chodzi z tym euro4.
Żeby motocykl spełniał euro4, musi spełniać wymogi, czyli: ABS - wiadomo, ale podobno trwają pracę nad ustawą dopuszczającą wyjątek, czyli możliwość wyłączania abs'u np. w turystycznych enduro. Automatyczne światła - wiadomo. Przepustnica w wydechu - przy niskich obrotach zamyka się, obniżając poziom hałasu z wydechu. OBD1 - czyli system autodiagnostyczny elektryki i elektroniki... i nie wiem, czego jeszcze Odpowietrzenie zbiornika - zwykła rurka nie wystarczy jak w starszych motocyklach. W euro4 musi to być układ zamknięty z filtrem z węgla aktywnego. Katalizator - wiadomo. |
Odpowietrzenie zbiornika z filtrem węglowym już dawno mieli w USA, przynajmniej w BMW.
Przepustnica w wydechu jest cool, w gsie dawało to super efekty dźwiękowe. Z tym ABSem, to nie będzie można już wyłączać z przodu jak w modelu 2016? |
Przodu kolego to i tak się nie dało wyłączyć ;)
|
Sorrki tyłu oczywiście :-)
|
Cytat:
ODB1 - to akurat nie ma nic do emisji spalin ale też mnie ciekawi czy at2017 ma już to złącze... |
To spisałem z motocykla... tego czasopisma :). I nigdzie nie jest napisane, że OBD1 jest do emisji spalin, po prostu ma być i tyle.
A z tą przepustnicą tak właśnie napisali, że do obniżenia hałasu, może sami błąd popełnili. Myślę, że NAT była od razu robiona pod euro4, wiele motocykli zniknie z Europy, bo nie opłaca się ich przerabiać pod euro4 i babrać z robieniem nowej homologacji. |
Cytat:
ODB no właśnie może ktoś z Hondy coś napisze... |
CRF1000L model 2017 ma złącze diagnostyczne DLC.
Karol, Honda Plaza |
Cytat:
czy zatem oprócz Euro4 i tego złącza są jeszcze jakieś zmiany? |
W którym miejscu umieścili złącze DLC?
|
A do czego służy w CRF 1000 '16 złącze z czerwoną kostką (4pin) pod siedzeniem strona prawa?
|
To jest właśnie złącze diagnostyczne . Chciałem tam podłączyć nawigację ( bo jeden z pinów ma 12v),ale mechanik z serwisu odradzał .
|
są dwie kostki jedna pod dupą kierowcy druga pod pasażera :)
ja pod kierowcą mam pociągnięte sterowanie 12v jeśli zapłon jest 'ON' zaś pod pasażera chyba jest stałe 12v tak mi się wydaje. |
Pod siedzeniem pasażera strona lewa masz: + stały, + po włączeniu stacyjki, masa (-), a czwartego nie pamiętam, chyba światła awaryjne. Jest to gniazdo akcesoryjne - wtyczka 6pin, 4 pin wykorzystane j.w..
Ja tam podłączyłem navi (z bezpiecznikiem 3A) i dodatkowe gniazdo 12v. Jak by co to ta kostka jest na bezpieczniku 7,5A |
No właśnie, też mi się wydawało, że czerwona kostka pod siedzeniem kierownika to złącze diagnostyczne DLC. Oj, czerwone nie dotykać! Pan mechanik dobrze gadał, zna się. :bow:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:38. |