![]() |
Cytat:
Wpadnij do nie jutro jak masz ochotę - to się zobaczy /i polutuje jak trzeba będzie - porządnie/ Regulator jak jest walnięty to już jest i tyle, ale możemy coś tam pomierzyć i zobaczymy co z niego wyłazi. Pomyśl o tych polskich regulatorach do których dawałem gdzieś link. Mam taki przeczucie że będzie dużo trwalszy - ma gwarancje. Jak "czerwone kabelki" nie miały styku to układ chodził bez obciążenia - zupełnie - /normalnie to jest np. stale podłączony aku/ . Regulator miał prawo się przygrzać. Jakbyś chciał wpaść to się odezwij na priv. |
Które czerwone? Te z regulatora, czy te od przekaźnika rozrusznika?
|
Cytat:
Obstawiam te z regulatora i ze chodził bez obciążenia. Ale to autor niech się wypowie. |
Marnie połączyłem czerwone (z moto) z czerwonymi (z reglera).
Jeszcze tam ten regler od vfr800 miał 8my kabelek czarny, pewnie jakiś sterujący, też go wlutowałem z te czerowone czyli w sumie 5 kabli w jednym lucie. Gdzieś się cyna odczepiła, opór wzrosł i się wytopiło i zjebało gdzie mam podjechac..? :) |
Dwa pytania dodatkowe:
1. Czy komuś udało się wydziergać złączki z tego plastiku /te od strony prądnicy/, bo jakoś nieinwazyjnie mi nie wychodzi. 2. Wydzierganie jest potrzebne do stwierdzenia lub nie obecności lutu na wtykach. Pytanie - czy są tylko zaciśnięte czy zlutowane (oryginalnie) ? Dla zainteresowanych, co nie czytali gdzie indziej, regulatory serii FHxxx całkowicie leczą kwestię reglera - zimne jak trza. |
Cytat:
|
Cytat:
Dzięki - już zwalczone. Ale fakt brak lutu, kabelek za cienki, wszystko utlenione. |
Cytat:
|
Czerwona powinna się zapalić przy 15,3V
Cytat:
|
Cytat:
15V. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:22. |