Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Wszystko dla Afrykańczyka (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Kamera cyfrowa (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=1216)

giziu 12.02.2009 08:41

Mi stykłaby ta za 2700 :)

oli_van 12.02.2009 20:28

orzesz.... k... to chyba przez tą grypę. jedno 0 mi uciekło :mur:

BrossTeam 12.02.2009 22:00

Cytat:

Napisał szwedzkikucharz (Post 43439)
Ale przecież nikt się nie rzucił żeby to kupować.....
BrossTeam zareklamował swój towar i to tyle. Temat rozwijał sie do tej pory wokół sprzętów za normalne pieniądze.

Dla mnie ta kamerka też nie jest w zasiegu. Wpis ten był raczej jako ciekawostka, Panowie trochę dystansu.

Pozdrawiam,
BrossTeam

PARYS 13.02.2009 10:27

W zasięgu to ta kamerka będzie pewnie za 15 lat.
Na takie rzeczy to mogą sobie pozwolić sobie tylko rajli profi co to mają sponsorów konkretnych albo kurna Eurosport.
Moim zdaniem ciekawe zobaczyć, że coś takiego jest już na rynku, zawsze to jakiś punkt odniesienia.
I jak na razie listy zbiorowej nie widzę w tym subie więc nie rozumiem po co ta piana?

giziu 13.02.2009 11:05

A może mi ktoś powiedzieć jakich kamer używali McGregor i jego kumpel, nigdzie nie mogę znaleźć info

chomik 13.02.2009 12:48

Nie wiecie gdzie można sprawdzić/naprawic kamere minidv Panasonic NV-GS320 , zjebala mi sie w polowie wyprawy.... (nie odtwarza ani nie nagrywa)...

e200g_ 13.02.2009 22:20

Cytat:

Napisał chomik (Post 43690)
Nie wiecie gdzie można sprawdzić/naprawic kamere minidv Panasonic NV-GS320 , zjebala mi sie w polowie wyprawy.... (nie odtwarza ani nie nagrywa)...

Ja mam kamerę Panasonic NV-GS280

http://www.panasonic.pl/oferta.php?prod=2865

Jakiś czas temu przestała odtwarzać i nagrywać właśnie. Właściwie już ją spisałem na straty, bo nie bardzo było komu do niej zajrzeć, ale tonący brzytwy się chwyta. Kupiłem za parę złotych taka kasetę miniDV, tylko że ona, ta kaseta służy wyłącznie do czyszczenia głowicy. Wsadziłem do kamery, parę razy PLAY/STOP/PLAY.....na początku nic to nie dało, ale po iluś tam minutach wałkowania w te i z powrotem kamera zaczęła ponownie odtwarzać i nagrywać i jak na razie wszystko gitara:Thumbs_Up:. Może tez tak spróbuj:Sarcastic:.

BrossTeam 13.02.2009 23:34

Cytat:

Napisał chomik (Post 43690)

Wygląda na to, że Twoja kamerka może nagrywać zarówno na kasecie miniDV jak i na kartach pamięci. Jeżeli problem z REC/PLAY jest tylko z kasetkami to sprawa jasna, że najprawdopodobniej brudna jest głowica. Na początek trzeba spróbować użyć właśnie kasetki czyszczącej (uruchomić parę razy PLAY na tej kasetce przez jakieś 10sek.) Pamiętaj użyć markowej kasetki czyszczącej!

Sprawdź czy kamerka nagrywa na kartach pamięci?

BrossTeam

e200g_ 13.02.2009 23:51

Cytat:

Napisał BrossTeam (Post 43781)
Na początek trzeba spróbować użyć właśnie kasetki czyszczącej (uruchomić parę razy PLAY na tej kasetce przez jakieś 10sek.) Pamiętaj użyć markowej kasetki czyszczącej!

Sprawdź czy kamerka nagrywa na kartach pamięci?

BrossTeam

Kaseta czyszcząca SONY miniDV - 12 zł, czyść głowice tyle razy, aż zacznie nagrywać czyściutko, zarówno dźwięk, jak i obraz. Po kilku czyszczeniach nie było żadnego efektu i myślałem, ze coś się rzeczywiście zepsuło. Czyściłem dalej i w końcu zaczęło działać.

Kamera nie nagrywa na kartę (przynajmniej moja GS280), karta jest po to, aby se w czasie nagrywania pstryknąć fotkę i wtedy zapis na karcie. Ponadto kamera ma funkcje aparatu cyfrowego i po to ta karta.

Ja kupiłem te kamerę, bo ona jest jak Africa Twin - się nie psuje:p.

Zazigi 14.02.2009 21:33

Cytat:

czyść głowice tyle razy, aż zacznie nagrywać czyściutko
z tym czyszczeniem to bym nie przesadzał, ta kaseta czyszcząca działa jak papier ścierny i można sobie wyczyścić głowice raz na zawsze

radzę czyścic według zaleceń

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:00.