![]() |
wrruuummmm
Będzie powtórka! Dla tych co nie byli! Dla tych co nie usłyszeli? Dla tych co chcą jeszcze raz! 1 lutego! https://lh3.googleusercontent.com/-q...proszenie2.jpg dla chętnych jest też wydarzenie na FB |
Hej jadę tam w czerwcu 2013 roku, najprawdopodobniej także na Tenerce. Planuje sam, ale gdyby ktoś się zjawił to zapraszam a priv.
Mam kilka pytań: 1. Czy robiliście meldunek w Rosji w drodze do Gruzji, czytałem gdzieś , że konieczny, ktoś przejechał bez meldunku, nie bardzo wiem o co z tym chodzi? 2. Myślę o podobnym tropie i aż żal obok Elbrusa przejechać, z drugiej strony pewnie tam masy ludzi. Pytanie do Was, dlaczego odpuściliście tą najwyższa górę Europy ;)? 3. Aghdam w GK , czy próbowaliście dotrzeć? 4. Co przemówiło z wyborem toreb zamiast kufrów? Kufry to zawsze dodatkowe 10 kilo, mam wątpliwość czy brać. Jeśli możecie to podpowiedzcie. Z offrodowej trasy planuję mierzeję Arabacką i Tuszetię. Wymiana tłumika, co zdecydowało za wymianą jego? Z góry dzięki |
wrruuummmm
z tego co pamiętam (beniec - wystąp - popraw jeśli coś zapomniałem..) 1. bez żadnego meldunku 2. lało jak cholera. mieliśmy dość Kaukazu. bardzo dość. (podobno czerwiec to najbardziej mokry miesiąc w roku tam..) 3. nie znam człowieka :) 4.a) waga; mniejsza podatność na uszkodzenia, a przy uszkodzeniu łatwiej toto samemu naprawić, no i cena 4.b) tłumik - przede wszystkim waga, a dźwięk to całkiem przy okazji :devil: |
ad1: mieliśmy wizę tranzytową, do 10 dni na przejazd w jedną stronę przez Rosję, bez meldunku. Mieliśmy też powrotną, ale nie skorzystaliśmy.
ad2: lało. No i północny Kaukaz był dla nas ciągle 'tylko' dojazdówką. Mając określony czas wycieczki musieliśmy odpuszczać niektóre rzeczy, w przeciwnym razie spędzilibyśmy dwa tygodnie nad Dniestrem i tydzień na pustyni koło Krymu:)) ad3: z Górnego Karabachu zgłaszam nieprzygotowanie. Nie mieliśmy pojęcia co tam jest do obejrzenia. Ot wjechaliśmy zobaczyć co słychać:) ad4a: to co mówi majek, plus fakt, że z kuframi zapewne zakończyłbym wycieczkę czwartego dnia ze złamaną nóżką na pustyni, jak mnie motocykl sakwą przycisnął. ad4b: taaaa, przy okaaazji:)))) |
:bow:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:40. |