![]() |
wg. mnie przyczyną padnięcia łożyska może być odwrotnie założony dolny uszczelniacz i bród i kurz walił ci do środka co musiało się tak skończyć i niech mnie ktoś poprawi jak się mylę, chodzi o to aby warga uszczelniacza była do góry a nie dołu... z Twojego zdjęcia wygląda jakby było odwrotnie (element nr 4 z poniższego rys.).
Pozdr, tu masz rysunek jak to ma być założone .... rysunek z ST1100 ale to nie ma znaczenia. http://cdn.shopify.com/s/files/1/009...les/7.jpg?5996 a tu w realu, jakaś przypadkowa fotka z neta... smar proponuje litowy bo tutaj ktoś daje nieprawidłowo molibdenowy. http://i1102.photobucket.com/albums/...s/DSC09926.jpg jeżeli nigdy sam nie zmieniałeś tych łożysk to daj znać postaram się sklecić jakiś sensowny opis.. |
jeżeli ma ktoś namiary na Maurosso to dajcie mu znać aby zwrócił uwagę na ten uszczelniacz, może nie zajrzeć na forum a jak założy to odwrotnie to już tego nie poprawi...
|
Ja i pewnie wielu innych z chęcią zobaczyłaby ten sensowny opis wymiany tych łożysk
|
Sensowny opis jest na afripedii. Ale poradnikow nigdy nie za wiele Warto dokleic zdjecie jak zalozyc .uszczelniacz coby nie bylo niedomowien. Ja do tego doszedlem wykorzystujac logike ;)
Afra skrecona. Lozysko zalozone :) moto znow na kolach! Poszlo w sumie sprawniej niz sie spodziewalem. Do nastepnego, Kirgizja czeka ;) |
cieszymy się z Tobą! powodzenia w dalszej drodze
|
Maładiec ! Szerokiej drogi :)
|
hej
wszystko gra? dawno sie nie odzywales... |
Cytat:
|
ostatnia aktywnosc na forum jest podana dzis o 4:27 wiec nie jest zle :)
|
Siems :) zyje, mam sie dobrze. Afra tez. O tej porze roku jest tu calkiem epicko pieknie ;) Ishykkol i Szarynski kanion zaliczone. Dzisiaj wjechalem na almaty skad ciufa przez kazachstan przejade.
Niestety kilka dni temu, przy ktorejstam setnej juz pewnie glebie wyjazdu, strzelila mi matryca lapka :( pierwszy powazny problem, ktorego trytka lub kamien nie ogarnie... |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:09. |