Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Umawianie i propozycje wyjazdów (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=71)
-   -   Albania 2009 (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=2756)

rambo 14.07.2009 00:51

Cytat:

Napisał Misza (Post 66602)
Będziecie tylko przejeżdżać przez Węgry? A tam przypadkiem nie ma opłaty dla moto i samochodów jednodniowych? http://abc.onet.pl/2029,1064801,,wegry,kontent.html

Rambo: jaki koszt "autostrad" w Serbii jest mniej więcej, w kierunku Turcji? Czy może bardziej opłaca się bokiem jechać?

Węgry mają tylko winiete. Słowacja i Czechy opłat na moto nie ma. Cała Serbia od Szeged do Nisz to na jeden moto pewnie ze 100zł

JaroGL 14.07.2009 01:03

Z tego linku co podał Misza to jest jedno novum w stosunku do lat poprzednich. Widze że Madziary wprowadziły zniżkę 50 % dla motocykli. Super!
Czy jestescie pewni, że na Słowacji na moto nie potrzeba winiety na autostrade? Bo różne są opinie. A odcinek pomiędzy Preszovem a Koszycami ma kilkanascie km węc nie ma sensu kupować. Lepiej ominać tym bardziej, że droga biegnie tuż przy autostradzie.

Aha w Serbii jedziemy autostradą tylko do Nowego Sadu więc jeśli dobrze pamietam to płacimy tylko na jednych bramkach. Ktoś był ostatni? Coś sie zmieniło w tej kwestii?

kris 14.07.2009 12:39

A i jescze jedno, kto bierze kufry a kto pakuje całe manele na grzbiet ?

Pytanie szczególnie do Krisa, Wojtka i Dubla (podobieństwo motorów).[/quote]
ja zabieram boczne giwi , zamiast centralnego worek nieprzemakalny i tankbag...

PARYS 14.07.2009 13:03

Cytat:

Napisał JaroGL (Post 66606)
Z tego linku co podał Misza to jest jedno novum w stosunku do lat poprzednich. Widze że Madziary wprowadziły zniżkę 50 % dla motocykli. Super!
Czy jestescie pewni, że na Słowacji na moto nie potrzeba winiety na autostrade? Bo różne są opinie. A odcinek pomiędzy Preszovem a Koszycami ma kilkanascie km węc nie ma sensu kupować. Lepiej ominać tym bardziej, że droga biegnie tuż przy autostradzie.

Aha w Serbii jedziemy autostradą tylko do Nowego Sadu więc jeśli dobrze pamietam to płacimy tylko na jednych bramkach. Ktoś był ostatni? Coś sie zmieniło w tej kwestii?

Na Słowacji i w Czechach na bank nie ma winiet dla motocykli.
Płacicie tylko na ostatniej bramce przed Novym Sadem. Ale to też można ominąć jadąc inną drogą z Suboticy do Novego Sadu.

Pozdrav

PARYS 14.07.2009 13:04

Cytat:

Napisał rambo (Post 66604)
Węgry mają tylko winiete. Słowacja i Czechy opłat na moto nie ma. Cała Serbia od Szeged do Nisz to na jeden moto pewnie ze 100zł

No bo kto to jeździ autostradami w Serbii motocyklem?
Cwaniacy zaklejają numery i ponoć gówno mogą im zrobić. Śmigają koło szlabanu i laskę kładą.

rambo 14.07.2009 17:38

Srbijo Srbijo;);):p:p

Dubel 15.07.2009 15:55

:)
Cytat:

Napisał kris (Post 66659)
A i jescze jedno, kto bierze kufry a kto pakuje całe manele na grzbiet ?

Pytanie szczególnie do Krisa, Wojtka i Dubla (podobieństwo motorów).

ja zabieram boczne giwi , zamiast centralnego worek nieprzemakalny i tankbag...[/quote]
ja pakuje sie w 2 alu i centralny plus torba na bak mam nadzieje że sie pomiszcze
biore zestaw naprawczy i detke do przodu bo na tył nie mam zapasu (jak sie uda zakupic to bedzie i na tył):)

Dubel 15.07.2009 15:56

Cytat:

Napisał stoner (Post 66539)
Panowie, nie jestem grafikiem, ale przygotowałem projekt nalepki wyprawowej. Nie przyjmuję słów krytyki i propozycji zmian projektu tylko czekam na info, czy ktoś chce i ile sztuk. Format A5, cena ok. 8 zeta/sztuka. Dostawa osobista przeze mnie na trasę wycieczki. Wygląda tak:

dla mnie 2 szyuki prosze :)

motormaniak 15.07.2009 17:03

Cytat:

Napisał PARYS (Post 66670)
No bo kto to jeździ autostradami w Serbii motocyklem?
Cwaniacy zaklejają numery i ponoć gówno mogą im zrobić. Śmigają koło szlabanu i laskę kładą.

Jak jechałem w seszłym roku do Grecji to wiele osób tak robiło - ale raz za szlabanem stała Policja i od razu zatrzymywała.
Z tego co pamietam to opłaty wyniosły circa 22 euro (w Serbii)

stoner 16.07.2009 12:39

Paszport jest do odbioru!! A było gorąco.. 2 dni przed wyjazdem. uff

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:45.