![]() |
E no panie - na wypasie :)
|
Ramires, który masz model? Dobrze to działa? Jak zbiera sygnały do prędkościomierza? Solidne? :D Też zamierzam to kupić do swojej Rejli Adventure 750 Africa Twin Supa Leicht Edition
|
Cytat:
I przestan w tym dłubać a zacznij jezdzic. bo Ci sie sezon skonczy...:vis: |
Do zmontowania pozostała przednia owiewka - nie bede pisal dlaczego nie ma - ale w przyszlym tygodniu na trasie juz bede widoczny :)
Co do tego co to za zegar - AceWell 3963 - ma praktycznie wszystko co potrzeba do AT. nie podpiąłem jeszcze tylko kontrolki rezerwy, dam je jako osobne diody, bo ten zegar nie przewiduje dwóch czujników. Reszta w 100% wykorzystana. Chinol ma taki sam i też zadowolony :) Obrotomierz działa dość precyzyjnie, podpinany w dwóch miejscach: za modułem przed cewką i po cewce oplot na 5 uzwojeń. Wskazania są w miare dokładne. |
A prędkościomierz skąd pobiera dane? System magnetyczny czy jakaś przejściówka z oryginalnej linki?
|
Sprytna przejściówka na linke. Wpinasz "w układ linkowy" przed zegarami - u mnie oryginałów brak wiec odpowiednio zaprawiona została.
Jutro będę w garażu to porobie więcej zdjęć. Więcej "skrinszotów" z zegarów tak samo uczynię. |
Cytat:
bierzesz kontaktron od licznika rowerowego i kabelkami podłączasz do miejsca gdzie powinna być owa przejściówka z linki. potem tylko magnesik na tarcze i gitara... no i kalibracja licznika czyli wpisanie odpowiedniej wartości. moja wartość jest tak dobrana ze pokazuje mi prędkość zgodną z GPS, która odpowiada faktycznej prędkości pojazdu ...sprawdzenia dokonali panowie policjanci na moja prośbę strzelili we mnie suszarką i wynik był identyczny jak na gps i liczniku ;) najlepiej zmierzyć obwód koła różne opony maja różne obwody ;) |
ja tak nie śmiało zapodam mały pomysł w sumie to mi takie coś by się przydało :)
funkcje jak z licznika rowerowego np takiego :) jak coś takiego http://www.rowerek.pl/index.php?prod...uct&prod_id=96 ale dolny wyświetlacz mógłby być wyświetlany na czymś takim ( oba tez mogły być wyświetlane na takich segmentach w miarę dużych i czytelnych w słońcu) da sie to zrobić ?? i w sumie metromierz gotowy ale to tylko takie moje głupie pomysły :) |
Wskaźnik elegancko wygląda szacun
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:41. |