![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
Ciekawe, czy po wyczyszczeniu zbiornika i zastosowaniu takiej terapii, jak na foto temat zniknie na ładnych parę lat.
|
można też zlecić profesjonalne czyszczenie z pełną diagnostyką.
https://www.wtryskiwacze-benzynowe.pl/ z tymi środkami dolewanymi do baku może być efekt odwrotny od zamierzonego, najlepiej wszystko wyczyścić oddzielnie i zmontować razem gdy jest idealnie czyste tj. zbiornik, pompa, magistrala i wtryskiwacze wymieniając przy tym "filtry". Serwisówka CRF1100 nie przewiduje wogule możliwości zatkania wtryskiwaczy co najwyżej filtra w zbiorniku co by mogło oznaczać iż musi on wyłapać wszystko co nie przejdzie przez dysze wtryskiwacza a tym samym zabezpieczać go przed uszkodzeniem i zatkaniem. Oczywiście to wszystko w teorii a przypadek z forum pokazuje, że tak jednak nie jest. Takie są obecnie filtry, nawet się nie przewiduje ich wymiany w ramach obsługi.. producent myśli, że skoro są takie surowe normy przy filtracji tankowanej benzyny to po co się wysilać ze skuteczną filtracją w motocyklu. Tylko nikt nie przewidział, że ten "pistolet" na stacji paliw to czasem zakurzy się z sąsiedniego pola albo, poprzednik tankując obtarł go o usyfione już piachem oklice swojego wlewu paliwa a później my lejemy prosto do zbiornika wraz z niewielką ilością syfu. |
Heyo.
Dawno nie zaglądałem na forum. A tu takie newsy. Powiem Wam że mój motocykl zrobił 160km i już nie odpalił. W serwisie powiedzieli mi że pompa była źle złożona. Być może to problem o którym piszecie????? |
A pytanie w innym kierunku - czy jeśli sprzedawca wiedział, że sprzedaje wadliwy motocykl to czy można by wygrać sprawę o odszkodowanie?
|
Sprawa dość nieciekawa, ja odebrałem swoją nową sztukę 28 grudnia, produkcja pierwsza połowa 2020, przejechane 0km.
I co mam teraz zrobić??? Nie jeździć i czekać na ogłoszenie akcji serwisowej czy może od razu uderzać do salonu??? Na moje proste myślenie to w tej chwili jeszcze żaden syf nie dostał mi się dalej niż ewentualnie bak i sprawa by się rozwiązała poprzez czyszczenie/wymianę baku. |
Cytat:
Ogolnie sprawa slaba... martwi cisza ze strony Honda Polska. |
Cytat:
|
Dajcie spokój. Jeździć, nie srać ogniem :)
Nic u dealera nie dowiecie się. Dopóki akcja serwisowa nie będzie ogłoszona niczego wam nie powie dealer, bo nie może. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:09. |