![]() |
Cytat:
U mnie 3 lata ponad 45tys km i zero awarii - ATAS 1100 DCT. Tylko przeglądy / eksploatacja i 2 akcje serwisowe. |
Cytat:
|
Moja 2018 DCT ma aktualnie 91000km nakręconych osobiście:), bez awarii i jakichkolwiek problemów, nawet aku co to miał zaraz paść dalej kręci.
Od ubiegłego sezonu zacząłem używać wyłącznie trybu MT i bardzo mi to odpowiada:Thumbs_Up: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja to po prostu nazywam M manual. :)
|
To była siła przyzwyczajenia do KTM, po 3 miesiącach przyzwyczajania się do dct, tryb S3 jest jednak spoko i szybciej przyspiesza niżbym to robił w trybie M
|
A jak z mocą duża różnica?:)
|
DCT dla nieprzekonanych
Witam, mogę powiedzieć tylko tyle, że właśnie dzięki filmowi EX-a o skrzyni DCT moje wątpliwości zostały rozwiane i w tym roku stałem się właścicielem CRF 1000 DCT rok 2016. Po przesiadce z leciwego trampka XL600V, już pierwsze kilometry po zakupie wracając do domu "banan" nie schodził mi z gęby :) Tak jak inni pisali wcześniej tryb D jest bardzo ospały, ale odnalazłem się na trybie S2, praktycznie stworzony idealnie do mojego stylu jazdy. Do czego mogę się doczepić to tylko do tego, że za długo zastanawia się w tym trybie komputer nad redukcją, ale od czego są łopatki +/- :Thumbs_Up: EX jeszcze raz dzięki za pomoc w rozwianiu wątpliwości pozdrawiam
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:31. |