![]() |
no to się pirellki wysuwają na prowadzenie :)
|
Ja bym pirelli nawet do samochodu nie założył.
To nie opona jedzie ino kierowca. Skorpiony są dość śliskie, słyszałem tylko przeciętne i mniej pochlebne opinie. Sahara 3 to też guma już szutrowa, i na asfalcie wciągało mi ją 1mm na 1000km. Na mokrym cza się pilnować i jechać wolniej niż na np Anakee. Z metzeleró szczególnie omijałbym enduro 4, ale chyba na szczęście już nie produkują. Zdjałem dziś touransy po 20 000km. dobrze ponad 12 000km przejechane z tobołami w dwie osoby, reszta 8 000km po wawie, hamujac co chwile. Przód i tył miały 3mm. :Thumbs_Up: ale jak pada deszcz, to im trochę brakuje do anakinów :Sarcastic: |
Cytat:
a możesz podać model tych co 20kkm zrobiłeś ?? |
tourance, o ile pamietam
właśnie dojeżdżam/kończę taką tylną, kupiłem używaną i mam na niej 13tyskm szoku nie ma po prostu przeciętna poprawna opona jeśli chodzi o przyczepność ( może to kwestia że teraz ma 5 lat) ale żeby wytrzymała jako nowa 20tyskm nie może być specjalnie przyczepna tylko nieco twardsza. Dla porównania powiem że na przednim bridgestonie na nówce zrobiłem 30tyskm też działała poprawnie/wystarczająco. |
.
Skorpiony są dość śliskie, słyszałem tylko przeciętne i mniej pochlebne opinie. Sahara 3 to też guma już szutrowa, i na asfalcie wciągało mi ją 1mm na 1000km.:Sarcastic:[/quote] Rambo ja się sugerowałem tym: http://africatwin.com.pl/showthread....light=metzeler |
Będziesz Pan z Sahar bardzo zadowolony. Mi wytrzymały 11 tyś, Też miałem podobny dylemat, oczytałem się róznych opinii na różnych forach, mózg mi się zagotował i już kompletnie zgłupiałem. W końcu wziąłem Sahary i ani przez chwilę nie żałowałem tego wyboru.
|
1 Załącznik(ów)
Reasumując w kolejności polecania:
Na asfalt, żwirek, łąka. 1. Tourance (asfalt, żwirek, łąka) 2. Enduro 3 (żwirek, asfalt) 3. Shinko e 705 (asfalt, żwirek) 4. Scorpion MT 90 A/T (żwirek, asfalt) Teren: 1. TKC 80 2. Mitas E09 / E07 Po za kategorią - kultowe na FAT: 1. T63 - teren 2. Anakee (2) - asfalt Taki mi wyszedł test FAT-u po przeczytaniu wątków jakie odnalazłem i netu :D. Jeszcze link do gazetowego testu asfaltu: http://www.motocykl-online.pl/img/te...05-06-1024.jpg ;) |
Hjc testy z gazety sobie odpuść ,zazwyczaj robione są na potrzeby sprzedającego:vis:
|
Anakee - asfalt, szuter, lekki piasek, drogi gruntowe (bez błocka). Wyglądają może niepozornie ale robią swoje ...
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 02:22. |