![]() |
Bogu ducha winni to pierwszy album mojej przyszłej kapeli, nazwy bandu nie wspomnę bo siara.
|
VFR 1200 składają w Kumamoto.
http://www.reliableplant.com/View/25...le-plant-Japan Misza, nie siara tylko amoniak raczej :D |
Misza dawaj,rozluznij atmosfere,bo napiecie zaczyna byc juz mocno duze przed Mediolanem :haha2:
|
Myku, glancuj szkiełko w S5, wykup dodatkowy transfer w roamingu i pamiętaj, że my tu CZEKAMY :)
|
No,no.Mam taka szmatke do dyspleja.I gdzies sie tam na wifi podlacze :D
|
Cytat:
No to czekamy na relację LIVE :D |
1 Załącznik(ów)
Cytat:
Po tym lepiej wódka wchodzi:;) 45 koni też wystarczy: |
Sebazaz, ale ten motur olej zre.... Moze pierscienie czas wymienic? ;)
|
Trzeba motór wymienić, na podlasiaku zjadł 1,5 litra. To mniej więcej tyle co my bimbru;)
|
ten dym szedl spod uszczelek?:D
|
|
|
Honda zawsze robiła wielką tajemnicę z nowościami , rozmawiałem w zeszłym tygodniu z kolegą pracującym w Honda Italia i żadnych konkretów nie ma . W zasadzie nikt nic nie wie a skoro eicma zaczyna się za tydzień to egzemplarze wystawowe powinny już być u oficjalnego importera .
Po mojemu nic nie bedzie ponieważ ten segment moto jest już od dawna podzielony , ani nowa VFR-a czy też Crosstourer w praktyce słabo się sprzedaje . |
Adadzio...nie siej defetyzmu...Bedzie nowa Afri , parametry juz tu podalismy... Nie zapeszaj...
|
Puszek, nie siej niezdrowej podniety ;)
Parametry możesz wymyślić jakie chcesz. Papier jest cierpliwy. Internet tym bardziej. A rzeczywistość już wkrótce.... Adaggio opiera się na konkretnych przesłankach, Ty na marzeniach. Oczywiści wszyscy możemy się mylić. |
|
Wpływowy japoński magazyn Young Machine opublikował wizualizacje kilku ...
|
Co by nie zrobili, nie będzie miało tyle wdzięku, gracji i wytrzymałości co dotychczasowa Królowa.
|
http://www.visordown.com/motorcycle-...how/25797.html
Honda will also have its new 1000cc, parallel twin powered Africa Twin adventure bike at the show. |
Zeby tylko zbytnio nie wyżyłowali tego silnika...Hej Czarnuchy...90 koników chyba starczy?
|
Puszek, egal ile koni. Byle by sie nie psul i nie pracowal jak mixer do srub...
|
i tak bedzie na wtrysku wiec, go sobie zremapujesz:) o ile jeszcze cos z tego moto zostanie po 10-15 latach, czyli wtedy kiedy juz EWENTUALNIE HIPOTETYCZNIE nowa legenda powstanie i starej pozwoli pojsc na emeryture.
|
Podniecacie się tym motocyklem.. a nawet jeśli będzie... czy dożyjemy jeszcze z te 5-6 lat gdy będzie nas stac na używkę? :)
|
ja sie podniecam, ale z gigantycznym dystansem:)
|
Zazdroszczę rozmiarów :D
Debiut nowej Afryki w przyszłym tygodniu jest niemal pewny :) |
Krol jest tylko jeden KTM 1190 ADV R.Reszta to sciema i opcja dla nieudacznikow:haha2:
|
Myku, czyli nowy KTM megaadwenczer 1290 tez dla pedalow ? :D
|
Dla turystow.A jakiej orientacji to juz inna sprawa.Ale jak dla mnie bije konkurencje na glowe.Myslalem ze nowa FJR bedzie ok,ale 1290 uwazam,ze jest lepszy.Jak mogles pomyslec o nim w zestawieniu z 1190 adv R :confused:
|
Myku, te nowe adventury z KATEEMA to przerosniete motocykle na asfalt, ostania w miare konstrukcja to 990R, ale to juz ustalilismy wczesniej, a takze to ze idealem byloby max 100 koni i max 1000cm no i 180kg:)
|
Proponuje rozszerzyc horyzonty.KTM robil 990R,robi 1190 Adv R ale robi rowniez 1290 Mega Adv czy jak mu tam .Dlaczego patrzycie tylko na jeden Segment?To troche dziwne.Czy ta Firma ma tylko robic w segmencie Hard Havy Mega Reiseenduro???To troche glupie i nielogiczne.Wypuscil uniwersalne 1190 Adv,ktore mam.1190 Adv R z przeznaczeniem na turystyke bardziej Off niz On,ktore bede miec.I wypuscil mega zajebistego turystyka On 1290,ktorego nie potrzebuje,wiec nie bede miec.Powinnismy sie z tego cieszyc,jako posiadaczetej marki :)
|
Honda wypuściła w ubiegłym roku cywilne enduro CRF 250 L
Nie ma dużo koni, ale jest bardzo wdzięczne do jazdy i serwis co 12000 km To jest prawdziwa wyprawówka na lekko i spokojnie. Dunia jest zachwycona. https://www.google.pl/search?q=crf25...px%3B755%3B385 Czekamy na większego brata :at::at::at: |
A wszystkie wymagania co do nowej afryki spełnia 690 ;)
Jak nie będzie fałki to może być i singiel ;) |
Dodam,ze mialem 990S,R niestety nie.Jesli go ktos ustawia na najwyzszym Podium,to powinien sie pospieszyc z zakupem.To fantastyczne Reiseenduro.Ale np w 100KM S brakowalo mi mocy na czarnym.1190 adv R to zalatwia,do tego jak sie potrafi,to mozna w terenie pojezdzic.990R juz nie wroci,a moim skromnym zdaniem to najlepsze Reiseenduro wszechczasow..XRVto kondon,bez urazy.990R mial zawias,skok,ergonomie,wage i moc,przyjemnosc z jazdy bila konkurencje na glowe.A co miala XRV?Podobno niezawodnsc,pozwalajaca doturlc sie do domu.990 tki robia po 200tys,km i wiecej.bez problemu.Proponuje wejsc na chociazby LC8 Forum.
|
Cytat:
Bardzo lubie V w silnikach przemyslowych ze wzgledu na zwarta budowe i latwy dostep podczas naprawy. W silniku motocyklowym to wiecej walkow i lancuchow rozrzadu, złe chlodzenie, skomplikowany serwis - niech mnie ktos przekona :Thumbs_Up: |
Widzę Puszek, że jako jeden z niewielu Afrykańczyków wierzysz, że będzie sukces. Tak trzymaj! :-D
|
Lepi,bardziej na jednocylindrowego nastepce Afry pasuje XCH.Jest spokojniejszy i servisy dluzsze.Uwielbiam to moto.690 to juz troche wariat :D
|
Cytat:
Oczywiście zapomina się, że prawdziwa Vka to kąt rozwarcia 90. A w afryce jest "podróbka" właśnie ze zmianą kąta wykorbienia co by przypominała prawdziwą Vke :) |
Cytat:
:haha2: |
haha...a co jest tak ladne,zeby sie wszystkim podobalo?
ps.co do tego czegos,to zapytaj tych,krorzy nim jezdzili.Ja jestem zachwycony,a na poczatku plulem na niego,czego sie dzis wstydze. |
Cytat:
Glupie pytanie na FAT :haha2: |
:haha2::haha2:,Fakt
|
To jest najpiękniejszy motór jaki widziałem. Jeśli Afra w ten kierunek pójdzie to kosmos. Plus bagażnik itp.
http://static.blogo.it/motoblog/hond...ly_2013_01.jpg |
Cytat:
|
Owszem ,5 kg, i co z tego? Gdyby zamienić wydech na lekki bez katalizatora ,pewnie masy by były równe- ale nie o to chodzi.Pali poniżej 3 l, niezawodny ,spokojny osiołek. Wymiana oleju w ktm 690 co 5 tys a tu co 12 tyś...To zupełnie inne motocykle. Nie do porównania. 690 to raczej do XR650 R bym porównywał...
|
Ale jakby w kacie wymienić wydech na lekki to różnica byłaby 10 kg!
|
10 kilo to pryszcz. Wystarczy poćwiczyć na siłce, pojeździć rowerem i w pół roku nasz kondycja rośnie do tego stopnia, że tych różnic w ogóle się nie odczuwa :)
|
Cytat:
Kiedyś już przytaczałem tu link to strony gościa który taką małą Hondą przejechał 78 000 km podczas jednej wyprawy bez większych napraw. P.S. W moim 690 wymiana oleju co 7500 km w nowszych już co 10000 km. |
Cytat:
|
Cytat:
nie siej herezji :D Podaj może źródła które podają że ta mała honda waży więcej niż średni kat bo coś nie bardzo chce mi sie w to wierzyć :Thumbs_Up: |
Niestety to prawda ale mała Honda waży zaledwie o 1-2kg więcej jednak różnica pojemności jest porażająca. Rzuciłem tu 690 dla przykładu ale po drodze jest cała masa motocykli w przedziale od 400 do 650 cm, które są lżejsze. Nie rozumiem dlaczego 250 jest taka ciężka, 144kg z płynami. Oczywiście pali mniej od KTM-a ale zasięg na zbiorniku już podobny bo Honda ma zaledwie 7,7l paliwa. Natomiast prędkość podróżna, zdolności terenowe i fun, to dwie różne bajki.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 02:24. |