![]() |
Jak chcesz to odezwij się do Patiomkina - ma do sprzedania z tego co wiem . I jak dobrze pamietam sztuka jest od Tomka V4
Jak byś bardzo chciał to mam telefon do niego - daj znać priv |
1 Załącznik(ów)
30 lat marzeń w końcu się spełniło. Do Afryki dołączyła Ona... (Motorynka, nie córka:))
I błotnik w dobrą stronę!:lol8: Ten zestaw ma u mnie dożywocie |
:Thumbs_Up::Thumbs_Up::hehehe:
I ktoś powie, że motocykielista to normalny gość. |
:) mam podobny zestaw... Też w kolorze
Motorynka marzenie z młodości https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...8684a3a38e.jpg Maciek |
Teraz taka motorynka “to nie są tanie rzeczy” …
|
1 Załącznik(ów)
Rumiana SRa
|
Cytat:
Proszę kontakt na priv. Maciek |
Scenerię wymalowały łąki na terenie zalewowym Tyśmienicy nieopodal Kocka oraz słońce:)
Ogrom połaci kwitnących rumianków był tego dnia Wspaniały! |
kylo Twoje motocykle korzystają z piękna natury i tak trzymać.
Życzę radości z jazdy dla całej rodzinki i do zobaczenia gdzieś na trasie. |
Cytat:
Jest nas tu więcej? Ujawnić się poproszę. |
1 Załącznik(ów)
A to mój zestaw do jazdy po wsi i łąkach :)) Zawsze stylowo i z klasą!
|
Moja emka doczekała się kosza:
https://lh3.googleusercontent.com/pw...-gm?authuser=0 |
Ładne cacko i ładna fotka :Thumbs_Up:
|
Romek i Żłomek......
Przypadkiem nabyte....teraz muszę coś z nimi zrobić....tylko nie wiem co....https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...cd586015a5.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...0a4b59ed6d.jpg Wysłane z mojego SM-G985F przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
|
Cytat:
Pomogłem ? |
Cytat:
Młodzieńcze lata mi się przypominają:) Na Wigrach z kolegami z podstawówki to jechaliśmy w jedną stronę po 30 km, nad zalew w Przeczycach (z Bytomia). Na bagażniku, koc, ręcznik, wałówka i picie na cały dzień :). Teraz jak patrzę po moich synach, to trzeba mieć milon monet i dwa miesiące planowania. Potem accuweather - nie jedziemy, gramy, za dwa tygodnie ma padać... Maciek |
Cytat:
|
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
Taką Włoszkę zagadał wczoraj mój Hans GS, w trasie.
Widać po krasnych rumieńcach, że przypadli sobie oboje do gustu pomimo skrajnych odmienności;) Rocznik 1978, kierownik Czech pasażerka Polka. |
Dziś jak powiesz Laverda to mało kto pamięta że były kiedyś takie motorki. A rolnicy myślą że chodzi o kombajn :haha2:.
|
Czy ta Laverda ma hamulec z lewej strony i skrzynię z prawej?
|
Hamulce jak widać, dwie tarcze przód jedna tył.
Jak na rok 1978 to KOSMOS:dizzy: Wcisk sprzęgła z prawej strony taki fikuśny wystający ze środka dekla/kapy. Trzy cylindry w rzędzie, zacnie to wyglądało na żywo, tym bardziej, że w normalnej eksploatacji a nie muzeum! Ps. nie zrozumiałem - układ jak w rasowym angliku, dźwignia hamulca po lewej, zmiany biegów po prawej. ale wikipedia podaje, że eksportowane do USA miały układ "normalny". |
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
"Równo 50 lat temu, Marek Michel, młody student z Krakowa, wyruszył motocyklem produkcji WSK w podróż dookoła świata 🌍
Pokonanie blisko 40 tysięcy kilometrów zajęło mu 117 dni 💪 Motocykl MO6B3, można zobaczyć na wystawie Strefa Historii, w Galeria Venus 🙂" W Świdniku |
Kiedyś nie było internetu i nie mógł przeczytać że się nie da, że musi mieć takie a takie ciuchy , że musi mieć inny motocykl , że najnowszy telefon z gpsem lub nawigację i dziesiątki innych przeciwności.
Tak, to odróżnia dawniej od teraz. |
2 Załącznik(ów)
Witam motocyklowo.
Kolejna szkarada BMW przyjechała do mojego garażu. :) |
Jakbyś chciał, to z tego da się zrobić coś takiego...https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...9823bb2be3.jpg
Maciek |
Ładna Cegiełka do kolekcji:)
ps.u Adama |
Cytat:
Zazdro siodła. Ponoć są zajebiste. Ile masz wzrostu? Nie masz ciasno w kolana? |
1 Załącznik(ów)
Matjas to prawda 'corbin' jest dość twardy, ale mega wygodny (skrojony na moje 4 litery).
Mam 176 centów i z kolanami jest super, w każdej sytuacji nogi nie kolidują z owiewką, a na jesienne jazdy moto wręcz idealny. Dość długo szukałem ładnej kasety, ale trafiła się w DE i nie mogłem jej nie kupić. |
ja mierzę 187 jak się dobrze wyśpię i na k1100, które jest znacząco dłuższe jeśli idzie o miejsce dla kierownika, miałem non stop kontakt z owiewkami więc w stronę RT/LT 100 nawet nie spoglądam. Nie ukrywam, że to, plus zajebista hitza jaką wydziela z siebie ten motor latem były powodami sprzedaży.
szkoda mi bo moto było wyjątkowo zadbane ale cóż... da Bozia nie ostatni sprzęt w życiu a małe K75 też fajne ino wieje w pysk - odzwyczaiłem się kurcze. to niedoceniane motocykle wciąż i mimo, że tyle ich już zostało pociętych ceny są wciąż niskie. w PL znacząco niższe niż w DE gdzie można zauważyć już lekką tendencję do wzrostu. za śliczne k1100 LT/RS trzeba już położyć takie 3.8KE - co jednak wciąż jest sumą śmieszną jeśli popatrzeć co za to otrzymujemy. nie ukrywam, że trochę mi we łbie furga żeby w przyszłym roku rozejrzeć się za K100RS. no może K1100RS. Właśnie decyduje o tym brak kolizji z owiewkami. W silnikach można się zakochać. |
1 Załącznik(ów)
Ja ostatnio przez przypadek zobaczyłem K1 - mokry sen nastolatka w latach 90tych, miałem plakat / rozkładówkę pod szybą na biurku. Może za rok za dwa...
Załącznik 137984 |
1 Załącznik(ów)
|
Każda dotknięta i objeżdżona maszyna jest warta tego, aby nie żałować na łożu zejścia, że mogłem a nie spróbowałem. K1 jest gdzieś tam w moim myśleniu, ale to jeszcze nie teraz.
Na tę chwilę nie ma dla mnie idealnego motocykla, więc próbuję, walczę z materią i bawię się tym co sprowadzam do garażu. Udanego weekendu w siodle. |
Gadałem z paroma starymi ceglarzami co mieli okazję pojeździć na K1 i wszyscy jak jeden mówią że wygląda zajebiscie :) i czar pryska jak się na tym siada.
Pewnie każdemu tam pod dupa inaczej to pasuje ale wygląda dość ekstremalnie jak dla mnie i mówi to chłop który planuje XX1100bbird. Bo jeszcze to moto chce pomieć. Przypomniałem sobie Adam - kontroluj wydech na połączeniu 4 w 1. W tych starszych cegłach lubili tam pęknąć sobie. |
Cytat:
|
Cytat:
Cały czas myślę o 2 motku (nisko środek ciężkości, raczej 1 osoba i do miasta). Myślałem o R80, tylko się okazało że moto bez owiewek to już nie dla mnie, a GSy do mnie nie mówią. Pozycja nie może być pochylona więc VFR1200F odpada. Skutry trochę mi przeszły. Paczam, paczam i na razie na tym się kończy ;) |
Honda CB1100 koniecznie z podwójnym wydechem i koła szprychowe. Rozważam właśnie zamianę MT01 na taką Hondę.
|
Cytat:
Wersją na szprychach EX oraz tą z lepsiejszym zawiasem i heblami RS. Obowiązkowo na podwójnym wydechu z kolektorem rura w rurze tak jak dawniej! Idealnie było by wymienić klasyka GSa na "współczesnego" klasyka z porządną rzędówką. Wrażenia z jazdy WSPANIAŁE! Prowadzenie, hamulce, brzmienie silnika, wydechu - super, elastyczność silnika obłędna! Pozycja w wersji EX subiektywnie wygodniejsza, odprężona, wyprostowana niemal identyczna jak na GSie. Jeśli rozważał bym jako drugi w garażu, brałbym z miejsca. Na wymianę jako podstawowy, w trasy z pasażerem - z bólem serca, po długich wahaniach odpuściłem..... |
1 Załącznik(ów)
I skończy się to pewnie tak. Drugi sezon w cieplutkim salonie:vis::mur:
|
Mam słabość do tego modelu....👿
|
ale cudo :) jak nie używasz to może Ci pomóc ;)
|
Używam, używam. Przez trzy lata zrobił 500 km:)
|
Cytat:
Cytat:
|
10 Załącznik(ów)
No więc tak więc
Umar król, niech żyje król. Nie sądziłem że zadowolenie będzie na tym poziomie. Nie cieszyłem się tak jazdą od czasu zakupu r80gs. Zaprawdę akuratny motocykl z tej małej cegły. Rormiar, masa, moc - wszystko idealnie tak aby cieszyć. Zrobiłem całą obsługę: zawory, płyny, uszczelnienie silnika bo przednia kapa się poddała, nowe gumy, smarowanie wału, harmoszki na lagi, odblaski lag. Jedzie franca jak po szynach. Wisienką na torcie jest silnik - chyba najbliższy elektrycznemu na jakim jeździłem. Do tego na 2 biegu ciągnie do setki i chce dalej choć już czerwone pole tuż tuż a na 5 od 50kmh spokojnie można przyspieszać bez fochów. Jakość wykonania jak to BMW z tamtych lat - urywa mózg. Praca przy tych motocyklach to po prostu przyjemność. Do pomalowania zostały gmole, klapka na świece oraz szukam akcesoryjnej pokrywy na listwę wtryskową i to byłoby już na tyle. Na koniec dwa zdjęcia aby nie odżegnali mnie od czci i wiary forumowi spece od napinki :D 'poka wałek' :D |
Uuuuuu...... Wobec takiego entuzjazmu gotowym sądzić, że zostanie u ciebie z rok ;)
|
Cytat:
|
Cudo!
Jak z ochroną przed wiatrem ? |
Piżdzi jak na nejkedzie. No... może ciut mniej ale ja po przesiadce z K1100LT jestem mocno nieobiektywny.
m |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:11. |