![]() |
Cytat:
Zmień od razu trasę w okolicach Tarnobrzegu, most na Wiśle zamknięty do 05.08.11 , wcześniej puszczali do 3,5t , ale od dzisiaj zamknięty na amen, podobno puszczaja tyko pieszych i rowerzystów, może motory też przejadą. Puszką na Sandomierz, ale korki zarabiste:Sarcastic: pozdr. |
Dziękuję za cynka Zbyszku :Thumbs_Up:
|
1 Załącznik(ów)
Cytat:
Załącznik 22478 Prubowałem go przejechać od strony Tyrawy Solnej 8 maja tego roku i zrezygnowałem :( bo jechałem sam. tutaj masz kilka fotek z dego miejsca https://picasaweb.google.com/amjfamily/Trasa0805201102# Moje zdanie jest takie że autem to możesz pomarzyć :D Powodzenia na SzuterParty - będzie się działo. |
Cóż, to, co widzisz to trasa automatycznie wygenerowana przez google, nie układałem jej specjalnie.
Czyli, jak rozumiem, radzisz dojechać do Sanoka i atakować od strony Tyrawy Wołoskiej? @ BLOB- jak trafić na "parking dla laweciarzy?" Pozdrawiam |
Hej
Ślad główny posiada 619 punktów, a mój odbiornik (60csx) chyba wyświetla tylko 500... lepiej by było mieć dwa osobne ślady - ale da się podzielić w MS. Pzdr |
Możesz uprościć do 500 pktów - nie powinno mieć to większego znaczenia w tym przypadku.
|
Mam małe pytanko na tema działania POI w igo8 która jest to dla mnie nową aplikacją a nie mam za czasu na testy. Wrzuciłem plik POI od fxridera. Na mapie widzę symbol punktów przy trasie jednak wiem ze w pliku tym są dodatkowe opisy przy każdym punkcie. Można je podejrzeć w pliku poprzez notatnik lub w GoogleMaps. Czy jest sposób aby zobaczyć opis danego punktu POI w igo8?
|
Cytat:
Na pełnej piździe motorem da rade Landkiem na 2000rpm i pełnym zblokowaniu dłubiąc palcem w ........nosie:D ZDROWIA a tak apropos to dlaczego nie jedziesz ?? AT odpicowana że sama by jechała po tych paryjach:D:at: No i nasza trasa idzie troszkę inaczej |
WAŻNA INFORMACJA
Przez granicę PL do UA nie ma możliwości przewożenia noży. Rozumiane ma to być jako: wszystko od scyzoryka do japońskiej katany przez otwieracz do konserw. Powiesz mam ale taki tyci to postoisz tłumacząc na h..j ci to w naszym spokojnym kraju |
Cytat:
rozumiem, że chodzi Ci o nazwę punktu ? Akurat iGo nie jest moim mocnym tematem, ale chyba udało mi się go rozszyfrować: na ekranie mapy kliknij możliwie blisko punktu (tak aby postawić pulsującą kropkę) i kliknij przycisk "kursor" z prawej strony ekranu. W nowym oknie kliknij przycisk "Info" (prawy dolny róg ekranu) - dostaniesz informacje n.t. najbliżej położonych POI. Alternatywnie po wybraniu punktu można się wycofać do menu (przycisk "Menu" na ekranie mapy) i nast. "Znajdź" -> "Znajdź POI" -> "Wokół kursora" -> [wybieranie punktu - jeśli był wybrany wcześniej to po prostu kliknij "OK"] -> [wybieranie kategorii - ostatnia: "szuter3a-wpt.kml"] i masz dostęp do obszerniejszej rozpiski potrzebnych punktów. Niestety nie udało mi się zmusić navi do wyświetlania punktów na mapie. Drobne pytanie: byłyby osoby (poważnie) chętne na arkusz map wojskowych z tego obszaru pod Oziego (po rosyjsku, 1:50k, dane z linku który dawałem wcześniej) ? Pytam, bo mogę przygotować (połączyć arkusze), ale zajmie to ze 2-3h i nie wiem czy jest sens to dłubać. pzdr, Adam |
Cytat:
Ale idzie ku lepszemu. Gorąco Wam kibicuję:Thumbs_Up: |
Cytat:
Spokojnie przelecisz przez wioski: Srugów Dolny, Trepcza, Międzybrodzie, Mrzygłód i już jesteś w Tyrawie Solnej. :at: |
Nie wiem jak inni ale ja na codzien używam Oziego i do niego jestem przyzwyczajony. Nawet pytałem wcześniej już o mapy tego rejonu pod Ozi na forum. Dla jednej osoby niema sensu żebyś tracił czas. Ja z musu zainstalowałem juz igo8. Chyba ze jeszcze ktoś będzie chętny :)
|
Oddam miejsce w dobre ręce ... niestety :mad:
|
a ja jade , jednak jade, juhuuu :bow: :bow: doo zobaczyska :D
|
Cytat:
My jedziemy przygotować teren na wasz przyjazd:D |
Tak jak powiedziałem tak robię telefona daję na OFF i jadę przygotować wam miejsce oraz pontony:D
Jeżeli coś się wam wykluje macie tu namiar na Łukasza on do czwartku wieczora jeszcze bęndzie w kraju 691 825 13osiem Życzę wam spokojnej podróży bo pogoda nie rozpieszcza a zapędy jak macie takie jak ja to trzeba sobie folgować na drodze. Do zobaczenia na miejscu Maciek aka BLOB |
Pilnie potrzebny ślizg łańcucha do 04!! Jakby komuś zalegał odkupię na Szuter... W razie czego kontakt tel. 668 785 434, bo od czwartkowego poranka przemieszczam się już w stronę Bieszczad.
|
Hej, jeśli ktoś dysponuje działającym plikiem z waypointami do AM (*.amp), bardzo proszę o przesłanie na adres wolo@autograf.pl
Pozdrawiam |
Cytat:
|
Jak ja wam wszystkim zazdroszczę. Zwykłą zazdrością, ludzką a nie jakąś modną ostatnio "pozytywną".
Bawcie się dobrze, rozkoszujcie się błotkiem. Pewnie nie będzie nawet czasu na fotki. I bardzo dobrze! Zabawy i zdrowia! |
Cytat:
Otrzymałem dziś na maila jeszcze raz pliki od Bloba (dzięki), ale w katalogu AM mam jedynie pliki *.gps (czyli same tracki) a nie widzę pliku z waypointami (próbowałem podegrać różne, ale nie hula) W kat. AM są wyłacznie 3 pliki gps- ld_honda2.gps (traska taka sama, jak szuter3 ?) szuter3_off.gps (wersja na piątek dla chętnych o ile pamiętam) szuter3.gps- cała "pętelka" A w którym pliku waypointy? Pliku wpt.rar ni ma. Sorry za marudzenie, ale np punkty tankowania wydają się dość ważne :vis: Poratujcie. |
a nie możesz zassać z .kmz?
|
:bow: wielkie dzięki fxrider, wrzuciłem waypointy, wszystko działa.
Pozdro |
Pewnie to małe pocieszenie po bo tylu dniach deszczu na miejscu i tak będzie piekło ale u mnie (podkarpackie) od rana świeci słońce :). I mam nadzieje ze tak juz zostanie na weekend.
|
Moje miejsce też jest do oddania.
|
Ma ktoś może pożyczyć adrenalinę w zastrzyku na wyjazd? Oddaje nienaruszoną lub odpukać nową. Albo może ktoś bierze na wyjazd tak na wszelki wypadek?
|
Nie wiem co jest grane:/ Dostałem pliki na AM od Fxridera i od kolegi Wolo. Po wgraniu ich na urzadzenie, nie ma żadnych punktów. robie wszystko wg instrukcji Fxridera. Może robie coś źle lub coś mam wyłączone. Pomocyy. Moja navi to lark freebird 35.8
|
Napisz którą masz wersję AM, ja to szykowałem i testowałem pod 6.8.0, a z tego co kojarzę format POI w którym je zapisałem to dosyć świeży wynalazek.
Przy ładowaniu pliku w menu nie ma żadnych problemów ? Daj znać co i jak i będziemy kombinować. pzdr, Adam |
Moja wersja to 6.7.0. Przy ładowaniu nie ma żadnych problemów. Da rade coś z tym zrobić?
|
czy ktoś będzie robił jakiś postój w tyrawie ?
gdzie ogolnie zaczyna się szlak ? pytam bo wybieramy się bez nawi i kawałem mam zamiar się do kogoś podłączyć |
niewiem ale przy granicy znajdziesz swojich :) kroscienko przejscie
|
Cytat:
|
tak tak tylko jest problem z trasa a wlaściwie z brakiem odpowiedniej nawigacji
no nic ktoś mówił że jedzie po śladach kogoś się znajdzie pozdro szerokości |
Cytat:
|
sms od Bloba - >> jestem na UA jest w pyte na tym spływie pontonowym <<
:D |
No to wszyscy po drodze jakieś wiosła zakupić :)
|
Nie mogę doczekać się relacji.HI HI!
|
Mam w bagazniku autka kilka opon od traktora oraz kilka trzymetrowych desek,kilka metrow sznurka.Jutro wyjezdzam troche podratowac chlopakow,bo stoja nad rzeczka i ani przeplynac,a honor nie pozwala sie wycofac. Jakby ktos byl chetny,to na granicy kroscienko okolo 12.moj tel 794924162.
Jakby trzeba bylo c9os komus zabrac,sluze pomoca. |
A ja i zupka jesteśmy w tyrawia na agroturystyce, dojechaliśmy jakąś godzinę temu i doszliśmy do wniosku że dzidowanie w nocy w takim deszczyku zakrawa o szaleństwo więc będziemy was gonić od rana ;). Do zobaczenia
|
A ja i zupka jesteśmy w tyrawia na agroturystyce, dojechaliśmy jakąś godzinę temu i doszliśmy do wniosku że dzidowanie w nocy w takim deszczyku zakrawa o szaleństwo więc będziemy was gonić od rana ;). Do zobaczenia
|
bloto party chyba pokonało nie tylko nas cumuulus skrecił noge i po nocnym odcinku nastopiła ewkkułacja
w jednym słowie megamasakrator |
Pozdrawiam Wszystkich którzy się nie poddali i walczą dalej :Thumbs_Up:
http://img20.imageshack.us/img20/7427/dsc00158uw.jpg |
dzisiaj powrót na tarczy ale to ci się tam dzieje to jest jakiś armagedon
pozdro dla kumulusa i wojtasa pałeł dzięki za pomoc przy zmianie dętki powrociliśmy cali i zdrowi z paroma glebami po drodze w wykonaniu gantela na africe :) |
błotny megamasakrator mi się podobał było bardzo fajnie niestety nie było sensu pchać się w ciemna noc w takie warunki, zmęczenie i ciemność zrobiły swoje
blob mam nadzieje ze koszulkę to dostane i naklejkę :) korba wrzucie zdjęcia gdzieś :) |
Kur.. mam zakwasy na wszystkim!!!!!!!!!!!!!!! Pałeł nasze motory zostały 200 metrów od szczytu i z bagazami poszlismy z buta na punkt zborny!
Ja ledwo zyje umieram chyba czas pomyslec o jakims dziku w garazu:-) |
Dzięki za spotkanie. Było fajnie, ale w tych warunkach jazda z plecaczkiem nie miała sensu, a jazda "asfaltami" na mokro też nie była dla nas ciekawa. Do zobaczenia następnym razem. Pzdr
|
Dzięki za fajne towarzystwo. Wielki szacun dla mańka, że mimo tylu przeciwności dojechał tam gdzie my a lekko nie miał.
|
Dzięki chłopaki za wielokrotne podnoszenie mnie z gleby no i Pałełowi, że inwalidę do domu odstawił.
Blob - mam nadzieję, że na koszulki i naklejki jednak się załapiemy mimo nie dotarcia do punktu zbornego :) Korba - wrzucaj foty z błotoparty :) |
1 Załącznik(ów)
Ja dla opisu zapodam tylko zdjęcie.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:28. |