Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Imprezy forum AT i zloty ogólne (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Szuter party III PL-UA-SK-PL (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=8590)

zbyszek_africa 26.07.2011 15:12

Cytat:

Napisał Wolo (Post 189044)
Witka, jadę z Poznania i mam wolne miejsce na przyczepie, gdyby ktoś chciał się przyłączyć w Poznaniu czy po drodze- zapraszam. Wyjazd w piątek rano.

Planowana trasa poniżej:

http://maps.google.pl/maps?saddr=Poz...s&dirflg=t&z=8

Pozdrawiam

Zmień od razu trasę w okolicach Tarnobrzegu, most na Wiśle zamknięty do 05.08.11 , wcześniej puszczali do 3,5t , ale od dzisiaj zamknięty na amen, podobno puszczaja tyko pieszych i rowerzystów, może motory też przejadą. Puszką na Sandomierz, ale korki zarabiste:Sarcastic:
pozdr.

Wolo 26.07.2011 15:24

Dziękuję za cynka Zbyszku :Thumbs_Up:

BIAŁY 26.07.2011 15:38

1 Załącznik(ów)
Cytat:

Napisał Wolo (Post 189044)
Witka, jadę z Poznania i mam wolne miejsce na przyczepie, gdyby ktoś chciał się przyłączyć w Poznaniu czy po drodze- zapraszam. Wyjazd w piątek rano.

Planowana trasa poniżej:

http://maps.google.pl/maps?saddr=Poz...s&dirflg=t&z=8

Pozdrawiam

Przepraszam za offtopa, ale ten odcinek trasy czym chcesz pokonać??? ;)

Załącznik 22478

Prubowałem go przejechać od strony Tyrawy Solnej 8 maja tego roku i zrezygnowałem :( bo jechałem sam.
tutaj masz kilka fotek z dego miejsca

https://picasaweb.google.com/amjfamily/Trasa0805201102#

Moje zdanie jest takie że autem to możesz pomarzyć :D

Powodzenia na SzuterParty - będzie się działo.

Wolo 26.07.2011 17:11

Cóż, to, co widzisz to trasa automatycznie wygenerowana przez google, nie układałem jej specjalnie.

Czyli, jak rozumiem, radzisz dojechać do Sanoka i atakować od strony Tyrawy Wołoskiej?

@ BLOB- jak trafić na "parking dla laweciarzy?"

Pozdrawiam

yonec 26.07.2011 20:21

Hej
Ślad główny posiada 619 punktów, a mój odbiornik (60csx) chyba wyświetla tylko 500... lepiej by było mieć dwa osobne ślady - ale da się podzielić w MS.
Pzdr

fxrider 26.07.2011 22:16

Możesz uprościć do 500 pktów - nie powinno mieć to większego znaczenia w tym przypadku.

Marcin.111 26.07.2011 22:31

Mam małe pytanko na tema działania POI w igo8 która jest to dla mnie nową aplikacją a nie mam za czasu na testy. Wrzuciłem plik POI od fxridera. Na mapie widzę symbol punktów przy trasie jednak wiem ze w pliku tym są dodatkowe opisy przy każdym punkcie. Można je podejrzeć w pliku poprzez notatnik lub w GoogleMaps. Czy jest sposób aby zobaczyć opis danego punktu POI w igo8?

BLOB 27.07.2011 00:20

Cytat:

Napisał BIAŁY (Post 189051)
Przepraszam za offtopa, ale ten odcinek trasy czym chcesz pokonać??? ;)

Załącznik 22478

Prubowałem go przejechać od strony Tyrawy Solnej 8 maja tego roku i zrezygnowałem :( bo jechałem sam.
tutaj masz kilka fotek z dego miejsca

https://picasaweb.google.com/amjfamily/Trasa0805201102#

Moje zdanie jest takie że autem to możesz pomarzyć :D

Powodzenia na SzuterParty - będzie się działo.

Na pełnej piździe motorem da rade
Landkiem na 2000rpm i pełnym zblokowaniu dłubiąc palcem w ........nosie:D
ZDROWIA a tak apropos to dlaczego nie jedziesz ?? AT odpicowana że sama by jechała po tych paryjach:D:at:

No i nasza trasa idzie troszkę inaczej

BLOB 27.07.2011 00:30

WAŻNA INFORMACJA

Przez granicę PL do UA nie ma możliwości przewożenia noży. Rozumiane ma to być jako: wszystko od scyzoryka do japońskiej katany przez otwieracz do konserw. Powiesz mam ale taki tyci to postoisz tłumacząc na h..j ci to w naszym spokojnym kraju

fxrider 27.07.2011 02:49

Cytat:

Napisał Marcin.111 (Post 189130)
Mam małe pytanko na tema działania POI w igo8 która jest to dla mnie nową aplikacją a nie mam za czasu na testy. Wrzuciłem plik POI od fxridera. Na mapie widzę symbol punktów przy trasie jednak wiem ze w pliku tym są dodatkowe opisy przy każdym punkcie. Można je podejrzeć w pliku poprzez notatnik lub w GoogleMaps. Czy jest sposób aby zobaczyć opis danego punktu POI w igo8?

Hej,
rozumiem, że chodzi Ci o nazwę punktu ?
Akurat iGo nie jest moim mocnym tematem, ale chyba udało mi się go rozszyfrować:
na ekranie mapy kliknij możliwie blisko punktu (tak aby postawić pulsującą kropkę) i kliknij przycisk "kursor" z prawej strony ekranu. W nowym oknie kliknij przycisk "Info" (prawy dolny róg ekranu) - dostaniesz informacje n.t. najbliżej położonych POI. Alternatywnie po wybraniu punktu można się wycofać do menu (przycisk "Menu" na ekranie mapy) i nast. "Znajdź" -> "Znajdź POI" -> "Wokół kursora" -> [wybieranie punktu - jeśli był wybrany wcześniej to po prostu kliknij "OK"] -> [wybieranie kategorii - ostatnia: "szuter3a-wpt.kml"] i masz dostęp do obszerniejszej rozpiski potrzebnych punktów.
Niestety nie udało mi się zmusić navi do wyświetlania punktów na mapie.

Drobne pytanie: byłyby osoby (poważnie) chętne na arkusz map wojskowych z tego obszaru pod Oziego (po rosyjsku, 1:50k, dane z linku który dawałem wcześniej) ? Pytam, bo mogę przygotować (połączyć arkusze), ale zajmie to ze 2-3h i nie wiem czy jest sens to dłubać.

pzdr, Adam

BIAŁY 27.07.2011 08:59

Cytat:

Napisał BLOB (Post 189159)
(...)
ZDROWIA a tak apropos to dlaczego nie jedziesz ?? AT odpicowana że sama by jechała po tych paryjach:D:at:

No i nasza trasa idzie troszkę inaczej

Niestety narazie obowiązki rodzinne nie pozwalają na kilkudniowe dzidowanie:(
Ale idzie ku lepszemu.
Gorąco Wam kibicuję:Thumbs_Up:

BIAŁY 27.07.2011 09:10

Cytat:

Napisał Wolo (Post 189071)
Cóż, to, co widzisz to trasa automatycznie wygenerowana przez google, nie układałem jej specjalnie.

Czyli, jak rozumiem, radzisz dojechać do Sanoka i atakować od strony Tyrawy Wołoskiej?

@ BLOB- jak trafić na "parking dla laweciarzy?"

Pozdrawiam

Nie ma potrzeby jechać przez Sanok aż do Tyrawy Wołoskiej.
Spokojnie przelecisz przez wioski: Srugów Dolny, Trepcza, Międzybrodzie, Mrzygłód i już jesteś w Tyrawie Solnej.

:at:

Marcin.111 27.07.2011 10:00

Nie wiem jak inni ale ja na codzien używam Oziego i do niego jestem przyzwyczajony. Nawet pytałem wcześniej już o mapy tego rejonu pod Ozi na forum. Dla jednej osoby niema sensu żebyś tracił czas. Ja z musu zainstalowałem juz igo8. Chyba ze jeszcze ktoś będzie chętny :)

wojtalski 27.07.2011 23:03

Oddam miejsce w dobre ręce ... niestety :mad:

BABA 27.07.2011 23:06

a ja jade , jednak jade, juhuuu :bow: :bow: doo zobaczyska :D

BLOB 27.07.2011 23:27

Cytat:

Napisał BABA (Post 189366)
a ja jade , jednak jade, juhuuu :bow: :bow: doo zobaczyska :D

Pomalutku sobie Babo.
My jedziemy przygotować teren na wasz przyjazd:D

BLOB 27.07.2011 23:32

Tak jak powiedziałem tak robię telefona daję na OFF i jadę przygotować wam miejsce oraz pontony:D
Jeżeli coś się wam wykluje macie tu namiar na Łukasza on do czwartku wieczora jeszcze bęndzie w kraju 691 825 13osiem
Życzę wam spokojnej podróży bo pogoda nie rozpieszcza a zapędy jak macie takie jak ja to trzeba sobie folgować na drodze.
Do zobaczenia na miejscu
Maciek aka BLOB

Mijamoto 28.07.2011 01:03

Pilnie potrzebny ślizg łańcucha do 04!! Jakby komuś zalegał odkupię na Szuter... W razie czego kontakt tel. 668 785 434, bo od czwartkowego poranka przemieszczam się już w stronę Bieszczad.

Wolo 28.07.2011 03:16

Hej, jeśli ktoś dysponuje działającym plikiem z waypointami do AM (*.amp), bardzo proszę o przesłanie na adres wolo@autograf.pl

Pozdrawiam

tom64 28.07.2011 09:26

Cytat:

Napisał wojtalski (Post 189365)
Oddam miejsce w dobre ręce ... niestety :mad:

Ja też...buuu!

Lepi 28.07.2011 09:50

Jak ja wam wszystkim zazdroszczę. Zwykłą zazdrością, ludzką a nie jakąś modną ostatnio "pozytywną".
Bawcie się dobrze, rozkoszujcie się błotkiem. Pewnie nie będzie nawet czasu na fotki. I bardzo dobrze!
Zabawy i zdrowia!

Wolo 28.07.2011 11:39

Cytat:

Napisał fxrider (Post 188425)
Hej,
dobra wiadomość: udało mi się rozpracować waypointy pod AutoMapę i iGo8.
Pliki do nabycia ;) u BLOBa albo u mnie (fxrider@xtzclub.pl):
Instrukcja użycia:

- AM:
zawartość archiwum AM-wpt.rar rozpakowujemy gdzieś na karcie (dowolnie), następnie uruchamiamy AM i w menu: POi -> Zarządzaniu kilkamy przycisk "kartki" na dole ekranu. Rozwinie się menu, w którym wybieramy "Otwórz" (lub "Dodaj z" jeśli mamy już własne POI i nie chcemy tracić do nich dostępu), w nowym oknie wybieramy wgrane wcześniej pliki (dokładniej szutry.amp) i od tego momentu mamy je dostępne w navi (warto od razu ustawić od jakiego zoomu mają być widoczne).

Hej, jakiś niekumaty jestem z tych nawigacji (a sam produkuję mapy :dizzy: )

Otrzymałem dziś na maila jeszcze raz pliki od Bloba (dzięki), ale w katalogu AM mam jedynie pliki *.gps (czyli same tracki) a nie widzę pliku z waypointami (próbowałem podegrać różne, ale nie hula)
W kat. AM są wyłacznie 3 pliki gps-
ld_honda2.gps (traska taka sama, jak szuter3 ?)
szuter3_off.gps (wersja na piątek dla chętnych o ile pamiętam)
szuter3.gps- cała "pętelka"

A w którym pliku waypointy? Pliku wpt.rar ni ma.

Sorry za marudzenie, ale np punkty tankowania wydają się dość ważne :vis:

Poratujcie.

dopra 28.07.2011 11:55

a nie możesz zassać z .kmz?

Wolo 28.07.2011 12:29

:bow: wielkie dzięki fxrider, wrzuciłem waypointy, wszystko działa.

Pozdro

Marcin.111 28.07.2011 12:38

Pewnie to małe pocieszenie po bo tylu dniach deszczu na miejscu i tak będzie piekło ale u mnie (podkarpackie) od rana świeci słońce :). I mam nadzieje ze tak juz zostanie na weekend.

Maciej 28.07.2011 15:28

Moje miejsce też jest do oddania.

pawlos133 28.07.2011 16:30

Ma ktoś może pożyczyć adrenalinę w zastrzyku na wyjazd? Oddaje nienaruszoną lub odpukać nową. Albo może ktoś bierze na wyjazd tak na wszelki wypadek?

Bolo 28.07.2011 17:25

Nie wiem co jest grane:/ Dostałem pliki na AM od Fxridera i od kolegi Wolo. Po wgraniu ich na urzadzenie, nie ma żadnych punktów. robie wszystko wg instrukcji Fxridera. Może robie coś źle lub coś mam wyłączone. Pomocyy. Moja navi to lark freebird 35.8

fxrider 28.07.2011 17:37

Napisz którą masz wersję AM, ja to szykowałem i testowałem pod 6.8.0, a z tego co kojarzę format POI w którym je zapisałem to dosyć świeży wynalazek.
Przy ładowaniu pliku w menu nie ma żadnych problemów ?
Daj znać co i jak i będziemy kombinować.

pzdr, Adam

Bolo 28.07.2011 19:06

Moja wersja to 6.7.0. Przy ładowaniu nie ma żadnych problemów. Da rade coś z tym zrobić?

korba 29.07.2011 00:21

czy ktoś będzie robił jakiś postój w tyrawie ?
gdzie ogolnie zaczyna się szlak ?

pytam bo wybieramy się bez nawi i kawałem mam zamiar się do kogoś podłączyć

pałeł 29.07.2011 00:25

niewiem ale przy granicy znajdziesz swojich :) kroscienko przejscie

Ola 29.07.2011 00:27

Cytat:

Napisał korba (Post 189530)
czy ktoś będzie robił jakiś postój w tyrawie ?
gdzie ogolnie zaczyna się szlak ?

pytam bo wybieramy się bez nawi i kawałem mam zamiar się do kogoś podłączyć

Jutro po południu (chyba około 12-13) kilka motorków jadących z wawy się spotyka w Tyrawie i razem mają jechać dalej.

korba 29.07.2011 00:28

tak tak tylko jest problem z trasa a wlaściwie z brakiem odpowiedniej nawigacji

no nic ktoś mówił że jedzie po śladach
kogoś się znajdzie pozdro szerokości

Ola 29.07.2011 00:36

Cytat:

Napisał korba (Post 189534)
tak tak tylko jest problem z trasa a wlaściwie z brakiem odpowiedniej nawigacji

no nic ktoś mówił że jedzie po śladach
kogoś się znajdzie pozdro szerokości

Ale oni mają wbite wszystko w nawigacje...

puntek 29.07.2011 07:54

sms od Bloba - >> jestem na UA jest w pyte na tym spływie pontonowym <<
:D

Marcin.111 29.07.2011 08:16

No to wszyscy po drodze jakieś wiosła zakupić :)

Komak 29.07.2011 22:14

Nie mogę doczekać się relacji.HI HI!

Mirmil 29.07.2011 22:49

Mam w bagazniku autka kilka opon od traktora oraz kilka trzymetrowych desek,kilka metrow sznurka.Jutro wyjezdzam troche podratowac chlopakow,bo stoja nad rzeczka i ani przeplynac,a honor nie pozwala sie wycofac. Jakby ktos byl chetny,to na granicy kroscienko okolo 12.moj tel 794924162.
Jakby trzeba bylo c9os komus zabrac,sluze pomoca.

AmberBamber 29.07.2011 22:54

A ja i zupka jesteśmy w tyrawia na agroturystyce, dojechaliśmy jakąś godzinę temu i doszliśmy do wniosku że dzidowanie w nocy w takim deszczyku zakrawa o szaleństwo więc będziemy was gonić od rana ;). Do zobaczenia

AmberBamber 29.07.2011 23:01

A ja i zupka jesteśmy w tyrawia na agroturystyce, dojechaliśmy jakąś godzinę temu i doszliśmy do wniosku że dzidowanie w nocy w takim deszczyku zakrawa o szaleństwo więc będziemy was gonić od rana ;). Do zobaczenia

pałeł 30.07.2011 22:03

bloto party chyba pokonało nie tylko nas cumuulus skrecił noge i po nocnym odcinku nastopiła ewkkułacja

w jednym słowie megamasakrator

karlos 30.07.2011 22:21

Pozdrawiam Wszystkich którzy się nie poddali i walczą dalej :Thumbs_Up:

http://img20.imageshack.us/img20/7427/dsc00158uw.jpg

korba 30.07.2011 22:45

dzisiaj powrót na tarczy ale to ci się tam dzieje to jest jakiś armagedon

pozdro dla kumulusa i wojtasa

pałeł dzięki za pomoc przy zmianie dętki

powrociliśmy cali i zdrowi z paroma glebami po drodze w wykonaniu gantela na africe :)

pałeł 31.07.2011 11:59

błotny megamasakrator mi się podobał było bardzo fajnie niestety nie było sensu pchać się w ciemna noc w takie warunki, zmęczenie i ciemność zrobiły swoje
blob mam nadzieje ze koszulkę to dostane i naklejkę :)
korba wrzucie zdjęcia gdzieś :)

calgon 31.07.2011 12:38

Kur.. mam zakwasy na wszystkim!!!!!!!!!!!!!!! Pałeł nasze motory zostały 200 metrów od szczytu i z bagazami poszlismy z buta na punkt zborny!

Ja ledwo zyje umieram chyba czas pomyslec o jakims dziku w garazu:-)

yonec 31.07.2011 14:59

Dzięki za spotkanie. Było fajnie, ale w tych warunkach jazda z plecaczkiem nie miała sensu, a jazda "asfaltami" na mokro też nie była dla nas ciekawa. Do zobaczenia następnym razem. Pzdr

raf 31.07.2011 15:21

Dzięki za fajne towarzystwo. Wielki szacun dla mańka, że mimo tylu przeciwności dojechał tam gdzie my a lekko nie miał.

Cumuulus 31.07.2011 17:18

Dzięki chłopaki za wielokrotne podnoszenie mnie z gleby no i Pałełowi, że inwalidę do domu odstawił.
Blob - mam nadzieję, że na koszulki i naklejki jednak się załapiemy mimo nie dotarcia do punktu zbornego :)

Korba - wrzucaj foty z błotoparty :)

Marcin.111 31.07.2011 19:54

1 Załącznik(ów)
Ja dla opisu zapodam tylko zdjęcie.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:28.