Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   CRF 1000 L (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=170)
-   -   Honda CRF1100 - 2020?? (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=34219)

44FG 26.02.2020 18:09

Cytat:

Napisał Majster (Post 670081)
Też wziąłem aluminiaki ale zachęcam do porównania obydwu opcji przed zakupem. Określenie lodówka pasuje idealnie.

Z tych samych powodów również wziąłem aluminiowe

Novy 26.02.2020 18:56

Cytat:

Napisał radiolog (Post 670082)
Nie wiem co Was tak podnieca w bocznych aluminiowych ,raz w życiu popełniłem taki błąd , miękki jest równie pojemny, a węższy i o niebo lżejszy, nie wspomnę o miejscu w garażu

Kiedyś napisałem coś takiego nt. kufrów:

Cytat:

Właśnie sprawiłem sobie taszki Kriega OS-32, jako alternatywa dla tych 'be' kufrów.
I po ostatnim weekendowym wypadzie do Francji (jeszcze odruchowo z kuframi) stwierdzam, że nie są takie złe (te kufry). Służą jako stolik, krzesło, oparcie, podparcie czy można na nich moto postawić jak centralce, jeśli zajdzie taka potrzeba. Więc tak sobie patrzę na Kriegi i się zastanawiam czy dobrze zrobiłem? :dizzy:
;)

Lakrua 26.02.2020 19:37

W tamtym roku spotkałem chłopaczka w trasie miał jakieś kufry Hondowskie oryginalne w ATAS. Pamietam jak dzisiaj , mówił ze więcej niż 130 nie pojedzie bo mu kufry odpadną, to się wlekliśmy. Dzisiaj w Hondzie na nowej ATas tez był taki kufer, na dwa kaski. Jak bym go mocniej złapał to by mi w ręce został, nie chciał bym ich za darmo. O oryginalnych kufrach NAT już jest napisane wszystko ale ktos postanowił odkopać trupa

mdxmd 26.02.2020 19:46

podobno obecnie robi je hepco becker i nie przypuszczam aby były tandetne, czy system mocowania plastikowych jest identyczny jak w CRF1000 ?

StrzeLuk 26.02.2020 20:41

Nie zaczynajcie znów dyskusji o wyższości miękkiego nad twardym i odwrotnie. Każdy ma swoje preferencje jak i każdy system ma swoje wady i zalety. Jest wiele filmów w necie gdzie ludzie walą gleby z plastikowymi kuframi Hondy i nic za bardzo się nie dzieje. Ludzi objeżdżają świat z kuframi Alu i też dają radę. Co kto lubi.

ArtBi 28.02.2020 11:39

Też miałem dylemat czy plastik czy alu, ale ten centralny plastik wygląda jak tv rubin:D szczególnie przy jezdzie solo. Zdecydowałem na alu. ale centralny wezme z givi alu 48l. i boczne alu hondy.
42 to troszkę mało do 48 jest szansa że może wejdą dwa kaski:D

Cezar3 28.02.2020 12:31

Cytat:

Napisał ArtBi (Post 670299)
ten centralny plastik wygląda jak tv rubin:D szczególnie przy jezdzie solo. Zdecydowałem na alu. ale centralny wezme z givi alu 48l. i boczne alu hondy.
42 to troszkę mało do 48 jest szansa że może wejdą dwa kaski:D

No tak, ten alu 48 L będzie wyglądał jak tv beryl :)

Do jazdy na codzień mam małego touratecha, a na wyjazdy oryginalne plastiki z hondy. Smukło i pakownie.

darius 29.02.2020 12:04

Cytat:

Napisał BlackDragon (Post 670033)
Ja już jestem na kupnie w przyszłym roku ... a co tam : szarpnę się na Nówencję z wszyskim ..... będzie w domu trochę szumu ... ale kupi się kwiaty bombonierkę i będzie git :)

Na drugi dzień zapomni że z konta zniknęło 94tysie :):)

Za te pieniądze to KTM 1290 Adventure R ze wszystkim dostaniesz.

D

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka

Cytat:

Napisał MrWaski (Post 670049)
Oglądałem hondowskie kufry plastikowe (są większe od aluminiowych) i powiem, że chyba warto się na nie szarpnąć... naturalnie razem z zamkami na jeden kluczyk. No nie wiem. Do 2020, żeby przypasować obce kufry, to trza też jakiś wymyślny stelaż wsadzać, a tu wszystko jest i po zdjęciu nie ma nic, co by wystawało i szpeciło. Może czegoś nie wiem?
Niestety robi to sporą cenę...
Zawias ES i DCT są mi zbędne. ES to fajny bajer którego nie wykorzystam w turystyce, a na pewno przeżyję bez niego, serwis też będzie kiedyś bez ES tańszy. Moje pyrkanie to nie zawody. Bez DCT dam radę, choć podoba mi się. No i zostanie kasa na kufry. :D
Jeszcze to przemyślę przed zakupem i przegadam na zlotach. Mam czas.
Chcę się zamknąć z zakupem w siedemdziesięciu kilku klockach.

PS
Gmole zamierzam sam wygiąć i pospawać.

Dtc bym odpuścił i zamiast domowilbym quickshifter.

D

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka

Ocet 29.02.2020 14:33

3k za quicka ale pewnie za czas jakiś zamówię.. Mam nadzieję że jest plug and play jak np.w Yamasze

44FG 29.02.2020 14:47

Cytat:

Napisał darius (Post 670395)
Za te pieniądze to KTM 1290 Adventure R ze wszystkim dostaniesz.

No i? Dostaniesz też parę innych rzeczy.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:36.