Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Umawianie i propozycje wyjazdów (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=71)
-   -   Wieści podróżniczokoronawirusowe (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=37108)

Mijamoto 06.08.2021 19:37

Dlatego wątek ma sens i jest pomocny.

Emek 06.08.2021 19:44

Litwa w obie strony bezproblemowo.

Brzeszczot 06.08.2021 20:58

Cytat:

Napisał Gazda (Post 742964)
A był ktoś w Rumuni ostatnio? Jak tam granica między Węgrami, a Rumunią.
Wpadł mi czas wolny znienacka i śmignąłbym od jutra.

Siedzimy obecnie w górach pomiędzy morzem czarnym a Węgrami . Nikt z pasteży nie sprawdzał paszportów i nie pytał o covid . Chyba nie bardzo wiedzą co to jest . Pozwalają nam doić krowy i bawić się z psami pasterskimi . P.s. Cały czas musimy pić rakiję bo psy by na nas szczekały i ciężko tu z internetem ale chyba to dobrze. Bez odbioru.

Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka

mdxmd 07.08.2021 00:46

Cytat:

Napisał melon1968 (Post 743591)
Ja walę w Alpy 23.08 a Ty ?

jutro rano :) dodatkowo mam jeszcze zaświadczenie od lekarza weterynarii, kiedy ten covid przechodziłem :) może to śmieszne ale taka jest rzeczywistość ... to jedyny świadek jakiego mam.

Emek 07.08.2021 02:20

Cytat:

Napisał brzeszczot (Post 743628)
siedzimy obecnie w górach pomiędzy morzem czarnym a węgrami . Nikt z pasteży nie sprawdzał paszportów i nie pytał o covid . Chyba nie bardzo wiedzą co to jest . Pozwalają nam doić krowy i bawić się z psami pasterskimi . P.s. Cały czas musimy pić rakiję bo psy by na nas szczekały i ciężko tu z internetem ale chyba to dobrze. Bez odbioru.

Wysłane z mojego m2101k6g przy użyciu tapatalka

Всё нормально 👍

Fizolof 07.08.2021 08:20

Na granicy Chorwacko-Bośniackiej pierwszy tekst to „Test COVID”, paszport covidowy załatwił sprawę. W Czarnogórze oraz Albanii brak pytań o COVID, nikt tu masek nie nosi

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Melon 07.08.2021 09:34

Cytat:

Napisał mdxmd (Post 743668)
jutro rano :) dodatkowo mam jeszcze zaświadczenie od lekarza weterynarii, kiedy ten covid przechodziłem :) może to śmieszne ale taka jest rzeczywistość ... to jedyny świadek jakiego mam.

Przyczepności, pogody i zdrówka.:)

siwy 07.08.2021 20:02

Wróciłem z Chorwacji przez wegry6, Słowację, Czechy. Wyjazd z CRO bez zatrzymania, Węgry luz, nikt masek nie nosi. Słowacja: tranzyt? Tak. Jechać. Żadnych papierów. Do Czech bez zatrzymywania, do PL też

mdxmd 08.08.2021 18:17

Jesteśmy w Austrii, zero kontroli, na stacjach paliw w maskach, jak na razie nikt nie pytał o certyfikaty. W pensjonacie pytam panią czy trzeba maseczki ... Odp. Ja jestem normalna 🙂🙂

Czechy też luz, jechałem od Katowic za duży ruch na autostradzie aby kogokolwiek sprawdzali na granicy.

wooocash 09.08.2021 13:26

Właśnie wróciłem z Turcji... Na granicach luz, pomijając tłumy niemieckich turków na przejściach autostradowych, z tym, że na granicy bułgarskiej miałem pokazać certyfikat szczepienia ale magiczne tranzyt otworzyło bramkę ale do Turcji bez certyfikatu lub aktualnego testu nie da się aktualnie wjechać :( są specjalne stanowiska przed tureckimi budkami celników i kontrolowali wszystkich wjeżdżających(stan na 24 lipiec). Do tego musieliśmy pokazać kod HES... Co dziwne bez kodu Hes nie można wejść do dużych centrów handlowych i niektórych hoteli. Poza tym im dalej na wschód tym mniej cyrku koronowego :)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:52.