![]() |
Wyłączanie kontroli trakcji stało się zmora na bieżącym wyjezdzie. Juz pomijam brak możliwości korygowania na szutrach, ale jak walczysz w rzece albo na technicznych podjazdach, to jest masakra.
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
A ja mam inne pytanie - czy wie ktoś, ustawiał, regulował przednie światła?
Da Sie w ogóle to zrobić? Jak napakuję moto i z plecaczkiem wsiądę to wciąż mrugają mi z naprzeciwka, że wali po gałach. Nie mówiąc już, że sam drogi dobrze nie widzę. Tylny zawias mam na max twardy dokręcony :confused: |
z tyłu reflektora na środku jest pokrętło do regulacji wysokości.
|
A ja mam chyba bardzo nietypowe pytanie... Czy da się jakoś wyciszyć NAT? Org tłumik jest dla mnie za głośny! Czy można jakoś wyciszyć ten wspaniały motocykl?
Pozdrowienia, D Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka |
Zmień kask :-)
|
Podobno orginalny wydech jest glosny ale bez przesady. Jezdze bez szybki czy stoperow ale dla mnie jest cicho.
|
Cytat:
|
Zmiana kasku nic nie da. Zatyczki robią robotę. Jest cicho a przede wszystkim po wielu kilometrach nie złażę z moto zmęczony hałasem. Hałas i turbulencje jak się wyeliminuje to jest malinowo.
|
Jeżdżę też w zatyczkach i jest super.
|
Cytat:
Pozdrowienia D Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka |
na przykład takie Alpine MotoSafe Pro - więcej niż zajebiste (jazgot teściowej też im nie straszny :D)
https://muzyczny.pl/132525_Alpine-Mo...uszu-para.html |
Najzwyklejsze z pianki. Pudełko kosztuje grosze. Po użyciu wyrzucasz.
|
|
Emek dobrze mówi, tylko nie bierz zwykłej chińszczyzny tylko 3M. Odpiwiednio tłumią, słychać i pracę silnika, i karetki można jechać w nich cały dzień. Chińskie (tak, wiem że.te.3M też z Chin) uczulaja czy coś, po godzinie musiałem wywalić.
Czy ma ktos zdjecia jak jest zamocowana podstawka centralna ? Chodzi mi o ta plyszczaca czesc ten łuk i sprężyny
|
Foty mogę zrobić późnym popołudniem i wstawić
Cytat:
Jak chcesz to mogę bezpośrednio na wa (whatsapp) Tobie wysłać. |
To niech bedzie na wsap.mam centralke org. TERAZ TRZEBA JA ZAMONTOWAC ALE NIE MAM INSTRUKCJI. . dzieki za pomoc
|
Fajniejsza jest sw motech
|
W czym lepsza?
Wlasnie chyba w niczym.Na forum niemieckim byla dyskusja i jednak wyszlo ze orginal jest najlepszy choc inne tez byly ok
|
Fotki nie potrzebne, tu masz manual, niestety po angielsku:
https://drive.google.com/file/d/0B9R...ew?usp=sharing |
Nie wiem czym jedna stopka może się różnić od drugiej, ale oryginalna jest spoko.
Łatwo wrzucić motor na nią przy odrobinie techniki. Co do montażu, to samo włożenie stopki na miejsce chwila moment. Założenie tych sprężyn masakra. Szczególnie w pojedynkę. Jak jest dodatkowa para rąk to pójdzie bez problemu. |
W SW jest jedna podwójna sprężyna, ponoć łatwiej założyć, ma też miejsce pod montaż płyty chroniącej mocowanie amortyzatora. Ponoć łatwiej się też stawia niż oryginalną
|
Cytat:
|
Ale spleciona w jedną
|
Wlasnie jestem na etapie zakladania sprezyn do orginalu i...jest walka
|
1 Załącznik(ów)
|
To nie wim , mam kłoopoty ze wzrokiem, a btw, dlaczego masz sprężynę szarą,a nie czerwoną?
Ha, a jednak miałem rację, sprężyna w sprężynie https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...62ff438dda.jpg |
Cytat:
Taką mam od nowości. A są/były inne? :confused: Może to zależy od wersji na dany kraj?? |
To zalezy od koloru motocykla.Biala ma czerwona sprezyne,twoja ma szara.
|
Cytat:
|
Cytat:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b6990389f8.jpg |
A ma ktoś może manuala do stopki centralnej Sw-Motech.
Rozkręciła mi się śruba mocująca, posypały te wszystkie podkładki i tulejki, trzymało się tylko na sprężynach. Na szybko skręciłem jakąś śrubą, żeby wrócić do domu, ale nie chodzi jak powinno. Wiem, że nie ma dużo elementów, ale manual pomógł by mi skompletować te kilka pierdułek. |
|
To te fabryczne Dunlopy? Niech się cieszy, że nie pada, bo te rowery by jechały szybciej od niej ;)
|
Witam, z góry przepraszam jeśli w złym miejscu zamieszczam pytanie.
Czy ktoś z forum wymieniał w NAT handbary org. na inne? Mianowicie potrzebuję czarny plastik łączący handbar z kierownicą (lewa strona), mój niestety uległ zniczeniu.. Bardzo chętnie odkupię jeśli leży u kogoś na półce i się kurzy. Pozdrawiam |
Na Ukgser jest Nat. , 2016 z przebiegiem 5700 za 8100 funtów.Do tego cała w Holanie obłożona.
|
Cytat:
|
stówka pękła... mi to pewnie z 10lat zajmie... |
Co tam ciekawego powiedzieli ?
|
Że stówka pękła to pęknie i druga;)
|
No ale zjechał z asfaltu tylko na wywiad czy wcześniej też ? Rozwalił jaki karter, urwał podnóżki czy błotnik błotem? Te niemieckie sterylne warunki nie przystają na wschód od Odry.
|
Ja tam z asfaltu na razie nie planuję zjeżdżać i założę się, że większość właścicieli nowej AT też nie...
|
To po co Ci Afra? Są lepsze motocykle stricte naasfaltowe.
Wysłane przy użyciu Tapatanka |
No i tu sie nie zgodze z toba.Ja tez nie czesto planuje zjezdzac z asfaltu.A na Afryke zamienilem 1190 Adv ktory jest mega hiper de best na asfaltach i kretych drogach.Afryka sie po prostu majnie jezdzi,do tego dct i ,co dla mnie bylo najwazniejsze, 21-18 zawieszenie.Nie ma niczego innego co ma to wszystko w pakiecie.Aaaa..no i jest sliczna :D
|
Cytat:
- dla mnie to było naturalne przejście z innego motocykla z DCT, - bo NAT mi się podoba, - bo to Honda, - bo to motocykl uniwersalny (jeżdżę nim czasem do pracy)... |
Cytat:
|
Juz gdzies to kiedys bardzo dokladnie opisywalem i szczerze mowiac...nie chce mi sie :p.W skrocie,chcialem miec miekki zawias 21 18 i dct.Na KAta nie powiem zlego slowa.Poza tym to zupelnie inne motocykle,mialem zwykle Adv.Jakbym mial R to byc moze do dzisiaj bym nim jezdzil,ale dct mnie skusilo i przekonalo.
|
Leń :). No nic, poszukam.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:38. |