![]() |
Polecam wszystkim film o mocno sugestywnym tytule 'who killed electric car'
I wszystko jasne. |
Ostatnio przy porządkach ojciec wyciągnął jakieś stare kwity paliwowe z lat '90. Jakie to były piękne czasy, benzyna po 2 zł za litr... teraz to sama akcyza wynosi więcej...
Ja mam pewną propozycję: https://lh5.googleusercontent.com/-N..._minlpgi_2.jpg |
1 Załącznik(ów)
cana paliwa do zarobkow
|
Akcyza na olej napędowy ma być ujednolicona w Polsce od 01 stycznia 2012r z tą w krajach zachodnich. Tego domaga się Unia Europejska. Tak tłumaczą rządzący.
Dlaczego nie obniżą akcyzy ( w Polsce jest o 8% wyższa ) na benzynę, do poziomu takiego jak jest w UE. Ale najważniejsze różnice pokazuje w/w tabelka. Mądrzy rządzący , dbający o obywateli nie równali by akcyzy jeśli płace są tak nie równe. |
Cytat:
Owszem dbają ale tylko o własne konta. W naszym kraju już było dobrze a teraz zanosi się na gorzej. |
rozwiązań jest kilka:
1. oszczędzać 2. więcej zarabiać 3. zrezygnować z samochodu, wsiąść na rower i mieć w dupie ceny paliw 4. wyjechać z kraju bo na walkę z wiatrakami szkoda zdrowia |
Ad1. Na czym?
Ad2. Jak, ew. gdzie? Ad3. Wożę towary średnio po 1200kg i około 40-60 km dziennie... nie wiem czy się rower nie pogniewa ;) Ad4. Nie pomogło - 'wszędzie dobrze gdzie nas nie ma' - kiedyś tak tylko słyszałem |
|
|
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:08. |