Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Wszystko dla Afryki (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Woltomierz do naszej AT (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=221)

puntek 24.08.2009 09:52

az, że szkoda ze nie mam tripa :)

podos 24.08.2009 11:18

Ładne. Bardzo ładne.

NUROFEN 24.08.2009 11:27

a może ktoś wie gdzie można kupić analogowy woltomierz z bardzo dokładną skala...żeby był niewielki i hermetyczny...i nie kosztował nie wiadomo ile ??

Gajron 24.08.2009 12:44

RAFWRO, dobre, podoba mi się! Czekam z niecierpliwością na manual...

Henryk-Knox 24.08.2009 14:31

Cytat:

Napisał RAFWRO (Post 71091)
Wylutowałem diody z płytki i wszystkie połączyłem cieńkimi przewodami. Sama płytka przymocowana na dnie tripa.

ja stosuje do takich spraw przedłużkę - taśmę z kompa od twardziela lub stacji dyskietek , ile włókien mi potrzeba tyle odrywam i sa scalone ze sobą , tylko końcówki zabielam cyną .Jak robiłeś kreski między diodami ? Zasilanie z tripa wziąłeś ?

RAFWRO 24.08.2009 14:56

Cytat:

Napisał Henryk-Knox (Post 71213)
ja stosuje do takich spraw przedłużkę - taśmę z kompa od twardziela lub stacji dyskietek , ile włókien mi potrzeba tyle odrywam i sa scalone ze sobą , tylko końcówki zabielam cyną .Jak robiłeś kreski między diodami ? Zasilanie z tripa wziąłeś ?

Kreski między diodami - to przerobona naklejka z voltomierza, na zdjęciu tego nie widać ale pod kreskami są jeszcze wartości 12,13,14, tylko nast. razem to dam troszeczkę wyżej.
Zasilanie, masa-przykręcona do jednej z śrub mocujących zegary, "+" - podświetlenie tripa,( będę sprawdzał, czy jest różnica podłączenia "+" gdziekolwiek a bezpośrednio do aku, jak sugerowaliście w innych postach.
Dziś zrobię dodatkwe foty,
W tym tygodniu będę przerabiał kolejnego tripa i tym razem zobię manual ze zdjęciami.:).
Macie jeszcze jakieś sugestie?

R

puntek 24.08.2009 15:07

Cytat:

Napisał RAFWRO (Post 71215)
Kreski między diodami - to przerobona naklejka z voltomierza, na zdjęciu tego nie widać ale pod kreskami są jeszcze wartości 12,13,14, tylko nast. razem to dam troszeczkę wyżej.
Zasilanie, masa-przykręcona do jednej z śrub mocujących zegary, "+" - podświetlenie tripa,( będę sprawdzał, czy jest różnica podłączenia "+" gdziekolwiek a bezpośrednio do aku, jak sugerowaliście w innych postach.
Dziś zrobię dodatkwe foty,
W tym tygodniu będę przerabiał kolejnego tripa i tym razem zobię manual ze zdjęciami.:).
Macie jeszcze jakieś sugestie?

R

Dla mnie poproszę w pudłeczku :) nie w tripie :)

NUROFEN 24.08.2009 17:20

1 Załącznik(ów)
Ja zakupiłem dziś TESTER AKUMULATORA.
Cena 25 zł. Sprzedający obiecał zalać płytkę i wszystko uszczelnić na maxa.
Jak paczka dojdzie obiecuję , że wyślę wiecej fotek
Załącznik 6832

Oczywiście podłącze bezpośrednio w instalacje....Gniazdo zapalniczki ma ważniejszą misję ;-)

PS Skrócony opis z aukcji
"Napięcia dla poszczególnych diód:
1 żółta-10,7V;2 żółte-11,5V;1 zielona-12V;2 zielone-12,5V;3 zielone-13,6V;4 zielone-14,3V;1 czerwona-14,8V;2 czerwone-15,3V

Wymiary:5x4x2/cm/

Tester jest urządzeniem o wysokiej dokładności z wbudowanym automatycznym przełącznikiem zakresów/żółty,zielony,czerwony/.
Np.Jeżeli sygnalizują czerwone diody to pozostałe/żółte i zielone/ są wygaszone.
W związku z powyższym posiada wyjątkowo przejrzysty odczyt nie spotykany w tego typu przyrządach.

RAFWRO 24.08.2009 17:32

Cytat:

Napisał puntek (Post 71216)
Dla mnie poproszę w pudłeczku :) nie w tripie :)

Adaśko poszukał i i przy okazji PUNTEK ma do RD 04 w "pudełeczku...";)

R

Andrzej_Gdynia 24.08.2009 20:20

A jakie są gabaryty tego pudełka - testera?

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:14.