![]() |
Przerabiałem to ale bez jeżdżenia.Wlewasz,rozgrzewasz i spuszczasz.Mogę powiedzieć że po tej płukance zrobiłem ok 30kkm. i nic się nie zepsuło itp.Także jak chcesz to z nudów możesz się bawić.:D
|
Cytat:
Nie upieram sie, chce tylko zrozumieć |
Cytat:
A olej to był 10W-40 Polski. |
Co tu rozumieć.
Chodzi Ci o te 100 ml które zostało na dnie? Nie zaszkodzi. Mam nadzieję, że nie jeździłeś do tej pory na Superolu bo wtedy miałoby to sens. |
O ile pamiętam to koleś na YT Profesor Chris robił płukanki silnika olejem napędowym aby go wyczyścić :)
Sent from my SM-J600FN using Tapatalk |
Płukankę robi się naftą.
|
Te gotowe super- hiper płukanki opierają się na nafcie także z nudów naftą przepłucz jak już musisz. Ja osobiście bym nie płukał.
Zdrowia. |
Wymiana oleju zrobiona. Wczoraj przejechałem się kawałek żeby trochę zagrzać i spuściłem olej. A że nie mam centralnej to podniosłem z tyłu stojakiem i wykręciłem 2 śruby spustowe. Zostawiłem tak na całą noc. Rano postawiłem na boczną i jeszcze wyleciało sporo. Na bocznej znowu z 3h postał i znowu do pionu i dalej coś tam skapuje. Ogólnie dość sporo tego kapkania w różnych pozycjach. Jak już prawie nic nie kapkało to zalałem 4L. I nie jest to wystarczająco. Dolałem więc 0,2 tak jak w manualu i jest OK. Także jak ktoś leje 4L do DCT to widocznie coś tam starego zostaje. Czy ktoś może wrzucić fotę miski od wewnątrz jak jest uformowana. Bo dlaczego są 2 korki. Z początku myślałem, że tylna lewa jest jak nie ma się centr, a przednia jak stawia się na centralnej, ale chyba błędne to myślenie. Wg procedury mam poziom oleju 1/4 na podziałce MJP. Po godzinie już 1/2. Co oznacza pierwsza podziałka MJP, a co druga G8.
|
Cytat:
|
Motul 10w50 co sądzicie ?
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:11. |