![]() |
Halo! Czy ktoś jakoś prędko mógłby mi powiedzieć czy mam kupić rozmiar M (mam nolana N-41 w rozmiarze M i jest bardzo ok, poza tym po przymiarce Hornet w rozmiarze M ciężko przechodzi przez uszy) czy mam kupić rozmiar L (wszystko ładnie wchodzi ale po nałożeniu mam taki leciutki luzik kręcąc kaskiem na głowie w poprzek).... jak to powinno być. Czy w Hornecie wnętrze się trochę wybija po czasie czy raczej nie?
|
kupuj M, wygniata sie, zwlaszcza jak po zimie zaczniesz jezdzic bez kominiarki :)
|
ale ja wogóle jeżdzę bez kominiarki..... nie nauczyłem się z....
|
I tak skłaniał bym się do M jak....
|
ja tez bez kominiarki, cieplo przeciez, ale wiem ze niektorzy zakladaja.
bierz M bo jak wezmiesz L to sie bedziesz musial w kominiarce w lato nauczyc :p |
zobaczę jeszcze jutro .... też macie taki ścisk przy zakłądaniu kasku na łepetynkę? w momencie przepychania uszu muszę się nieźle napracować....
Edit: co fakt to fakt - przeszedłem to w Airohu - też wziąłem L i po czasie mogłem prawie obrócić go o 180 stopni bez zdejmowania z łepetynki :D |
na poczatku faktycznie jest ciasno, trza sobie wygodnie te paski 'uchwycic' do zakladania i zdejmowania.
ale po kilku razach jest juz luzniej, a kask zdejmuje/zakladam nie dluzej niz taki z klamerka. |
no... tylko ja mierzyłęm z porozpinanymi sprzączkami
|
Cytat:
|
Uvex nie przejdzie utknie :haha2: Wiem po sobie.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:59. |